Primăria Capitalei va începe de pe 26 august ridicarea mașinilor parcate neregulamentar

de Redactia     HotNews.ro
Marţi, 20 august 2019, 11:34 Actualitate | Administratie Locala


Ridicare masini
Foto: Primaria sector 6
Primăria Capitalei a anuntat ca va începe de luni, 26 august, ridicarea mașinilor parcate neregulamentar pe străzile orașului, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanți ai Poliției Locale București. Ridicarea, transportul și depozitarea unui Logan (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

Municipalitatea a stabilit data de la care se va începe ridicarea mașinilor parcate neregulamentar.

„Începem ridicarea mașinilor în mai puțin de o săptămână, pe data de 26 august, de luni. Avem tot ce ne trebuie, platforme, tot. Vor fi două locații unde se vor depozita autoturismele ridicate, una pe Metalurgiei, și cealaltă pe bulevardul Timișoarei”, au declarat, pentru Medifax, reprezentanți ai Poliției Locale București.

Ce prevede proiectul votat în Consiliul General la începutul acestei veri:

„Începând cu data intrării în vigoare a prezentei, vehiculele staţionate neregulamentar pe drumurile publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate, transportate, depozitate şi eliberate, în conformitate cu prevederile regulamentului aprobat prin prezenta hotărâre", se arată în proiectul de hotărâre.

Potrivit acestuia, constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor principale din prezentul regulament, precum şi dispunerea măsurii tehnico-administrative de ridicare se fac de către poliţiştii rutieri din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti sau Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Bucureşti ori poliţişti locali din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală şi Control a municipiului Bucureşti.

Agenţii constatatori, de regulă, înregistrează foto sau video, cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice verificate metrologic zona staţionării vehiculului, consemnând aceasta în procesul verbal de constatare a contravenţiei şi dispun în scris aplicarea măsurii tehnico-administrative printr-o dispoziţie de ridicare.

Dispoziţia de ridicare cuprinde următoarele informaţii: data şi ora ridicării vehiculului; gradul profesional, numele şi prenumele agentului constatator care dispune măsura tehnico-administrativă, precum şi instituţia din care acesta face parte; indicarea expresă a temeiului juridic referitor la norma încălcată; menţiuni privind înregistrarea foto sau video a staţionării vehiculului; menţiuni privind avarii vizibile pe vehicul şi date privind numărul de înmatriculare/ înregistrare şi marca vehiculului.

Înainte de ridicare, operatorul va fotografia mașina din mai multe unghiuri pentru a fi evidenţiate eventualele zone deteriorate şi va completa fişa vehiculului ridicat, în care va fi descrisă starea acestuia.

"Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la iniţierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării şi este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operaţiunii de ridicare. Pentru a-i putea fi restituit vehiculul, proprietarul sau utilizatorul vehiculului trebuie să prezinte acte care atestă dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului", se mai arată în proiectul de hotărâre.

Transportul vehiculului se va face pe platforme auto care să asigure ridicarea completă a lui, în condiţii care exclud deplasarea pe propriile roţi a acestuia.

Perioada maximă de depozitare a vehiculelor ridicate este de un an.

Eliberarea vehiculului se va face numai proprietarului/deţinătorului/utilizatorului legal al acestuia şi doar după achitarea tarifelor de ridicare, transport şi depozitare, în baza certificatului de înamtriculare în original sau al oricăui act din care să rezulte dreptul de proprietate sau folosinţă asupra vehiculului şi a unui act de identitate al solicitantului.

Tarifele de ridicare sunt:
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 270 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone
Tarife de transport sunt:
- 150 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de până la 5 tone, inclusiv
- 200 de lei, pentru vehicule cu masa totală maximă autorizată de peste 5 tone
În funcţie de perioada de depozitare, calculată din momentul depozitării efective a vehiculului, se percepe un tarif de 150 lei/zi.

Așadar, pentru un autoturim precum un Logan, costul de ridicare, transport și depozitare (pe o zi) ajunge la 500 de lei.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

24067 vizualizari

 • +22 (34 voturi)    
  Bravo! (Marţi, 20 august 2019, 13:26)

  tudor74 [utilizator]

  Foarte bine, haosul creat de masinile parcate neregulamentar trebuie sa inceteze !

  Ar fi culmea, ca dintre toti primarii care s-au perindat la primaria Bucuresti unu de la PSD sa faca ordine ... ironia fiind PSD=haos
  • -1 (5 voturi)    
   Să vedem cât va ține. (Marţi, 20 august 2019, 19:26)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

   De obicei parchează în locurile menționate mahări PSD,pipițe cu statut de dive,maneliști cu pretenții de prietenii cu Pandele.Oamenii au respect față de semeni și frică de Dumnezeu și nu parchează aiurea.Amicii lui Firea se cred protejați pentru-că Firea a plătit vârtos la BOR pentru Catedrala Națională.Le dă Firea o legitimație specială să fie scutiți de necazuri?Am o întrebare pentru Firea.Când vine omul la spital cu mașina,să aducă pe cineva grav bolnav din familie,unde poate parca?A făcut Firea parcări și nu știm noi?Ca de obicei plătim nesimțirea lui Firea.
 • +28 (28 voturi)    
  foamea de bani (Marţi, 20 august 2019, 13:27)

  Captain Obvious [utilizator]

  dar harburile care nu s-au miscat de ani de zile cand le ridicati?
  • +8 (8 voturi)    
   raporteaza (Marţi, 20 august 2019, 16:25)

   Dragoon [utilizator] i-a raspuns lui Captain Obvious

   Daca vezi un harb in fata blocului sau oriunde poti sa raportezi la politie si o sa fie ridicat si proprietarul amendat.
   Verificat de mine in sectorul 5. Se misca chiar foarte repede.
 • -10 (32 voturi)    
  Doar la luat? (Marţi, 20 august 2019, 13:40)

  ramureanu [utilizator]

  Sunt buni doar la luat, caci de oferit ce ofera? Ridici masini cand ai si creat spatii suficiente de parcare. Altfel, iti bati joc de oameni de doua ori: o data cand nu le oferi locuri de parcare si a doua oara cand ii amendezi si le ridici masinile ca nu au parcat corespunzator. `Unde esti tu, Tepes, Doamne`?
  • +15 (25 voturi)    
   ura!!! (Marţi, 20 august 2019, 13:45)

   Bara [utilizator] i-a raspuns lui ramureanu

   sa le ridice... locurile de parcare stau goale, sunt cu taxa!!!
  • +13 (23 voturi)    
   Oamenii (Marţi, 20 august 2019, 14:08)

   Ord [utilizator] i-a raspuns lui ramureanu

   inainte de a cumpara o masina ar trebui sa gandeasca daca au loc de parcare fara sa incurce traficul pietonal si rutier. Printre blocuri nu poti merge pe bordura deoarece toti "bastinasii" au masina parcata pana 20 cm de garduletul din fata/spatele blocului iar spatiile verzi dintre ele sunt parcari.
   • -9 (15 voturi)    
    Comment sters de user (Marţi, 20 august 2019, 14:39)

    Elfu [anonim] i-a raspuns lui Ord

  • +16 (22 voturi)    
   In centru (Marţi, 20 august 2019, 14:11)

   R.Stoian [utilizator] i-a raspuns lui ramureanu

   Parcarile publice stau goale, trotuarele, colturile intersectiilor si prima banda sunt pline de masini. Nu au 2,5 sau 5 lei pentru parcare, poate au 500 pentru ridicatul masinii.
  • +6 (14 voturi)    
   romania "frumoasa" (Marţi, 20 august 2019, 14:33)

   Jude [utilizator] i-a raspuns lui ramureanu

   Eu nu reusesc sa inteleg. Sunt multi care isi cumpara masina si circula cu ea poate doar in weekend la Mall sau cand merg in provincie la parinti sau la mare.
   Oare merita sa dai atatia bani ca sa ti nemiscata o masina 11 luni dintr-un an cand tu circuli maxim 30 zile cu ea ?
   Cat despre guvernanti intodeauna au pus carul inaintea boilor.
   In loc sa ofere alternative, transport in comun civilizat, piste de biciclisti , locuri de parcare ei vin cu amenzi si uite asa trec anii si ninic nu se face.
   • +6 (6 voturi)    
    Pai (Marţi, 20 august 2019, 18:00)

    tudor74 [utilizator] i-a raspuns lui Jude

    "In loc sa ofere alternative, transport in comun civilizat, piste de biciclisti , "

    Cand banda 1 va li libera de masini parcate ilegal sa vezi ce se reduc timpii de calatorie cu autobuzul!
    Faza la care am fost martor ocular: eram la un ATM de pe marginea unui bulevard, vine un bizon, face o parcare dubla si se aseaza coada la ATM; in timp ce astepta la coada (2 pers in fata lui) vine un un troleibuz si incepe sa il claxoneze pt ca nu avea cum sa depaseasca 2 randuri de masini parcate fara sa ii sara troleul de pe sina de alimentare. Bizonul se uita peste umar, vede troleibuzul, ridica din umeri si zice "poti sa claxonezi cat vrei, pana nu imi scot bani din ATM nu mut masina"!

    Mandru ca sunt roman .. NOT!
    • +2 (2 voturi)    
     Doamne, de cate ori (Miercuri, 21 august 2019, 10:44)

     Cuca [utilizator] i-a raspuns lui tudor74

     am vazut faze asemanatoare.... Cred ca vad una la doua zile.

     Ieri seara la Piata Victoriei, in fata cafenelei Zoom (uitati-va pe googlemaps, o veti vedea usor) a oprit un bizon pe banda a doua (!) intrucat banda I-a era ocupata cu masini parcate. A blocat desigur toata circulatia. De ce ? Ca sa intre pisi sa-si cumpere o cafea, ca murea fara o cafea atunci si acolo. Noroc ca nu era aglomeratie, asa ca pisi a iesit cu cafeaua, topaind pe tocuri, in aprox 2 minute.
 • +21 (27 voturi)    
  Pentru Politia Romana nu exista amenzi (Marţi, 20 august 2019, 13:44)

  Tore [utilizator]

  Cat timp a fost interzis ridicatul (ultimii ani adica) nu am vazut si nu am auzit de nici macar un caz in care s-a dat vreo amenda pentru parcare pe loc nepermis. Acum, ca s-a dat drumul la ridicari o sa le ia la foc automat. Oare oamenii astia nu au minte? De ce exista doar ridicat sau deloc?
  • +8 (10 voturi)    
   Asa e (Marţi, 20 august 2019, 16:39)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui Tore

   Ridicarea ar trebui dispusa doar in cazuri exceptionale in care se pune siguranta participantilor la trafic in pericol sau cand se blocheaza drumuri/tramvaie/statii. Pentru restul exista amenda.

   Din pacate in Bucuresti norma sunt situatiile exceptionale.
 • +18 (26 voturi)    
  Mad Max - Orașul sufocat de mașini (Marţi, 20 august 2019, 13:57)

  Aurel Necula [anonim]

  Mad Max - Orașul sufocat de mașini. https://www.instagram.com/mad_max_bucuresti/

  Copiii sunt obligați să meargă pe stradă atunci când trotuarul este blocat. Cum poți să-ți trimiți copilul la școală sau la antrenament știind că e obligat să meargă pe stradă?
  Părinți cu cărucior de bebe, bătrâni cu cărucioare de cumpărături. Toți sunt obligați la mari eforturi, să coboare și să urce de pe stradă, pentru că trotuarele sunt blocate.
  Traversarea pe la trecerea de pietoni este un risc major, din cauza mașinilor parcate pe trecere, ce blochează vizibilitatea.
  Fotografii aici: https://www.instagram.com/mad_max_bucuresti/
 • +6 (8 voturi)    
  masura (Marţi, 20 august 2019, 14:51)

  DrIon [utilizator]

  Foarte buna masura!
  Dar masinile care parcheaza in fata portilor si impidica accesul pe proprietati private , cine si cum le ridica?
  • +5 (5 voturi)    
   Si acele vehicule (Marţi, 20 august 2019, 15:42)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui DrIon

   Pot fi ridicate conform legislatiei (Codului Rutier) daca HCGMB in baza caruia se ridica nu restringe situatiile.
 • +9 (11 voturi)    
  masura buna (Marţi, 20 august 2019, 15:17)

  Stefan534324 [utilizator]

  sa vedem implementarea.. acum cativa ani a ridicat unui prieten pentru ca avea roata cu 30 cm dupa marcajul de terminare a parcarii, desi nu incomoda pe nimeni. Altii parcheaza pe trotuare sau alte locuri nastrusnice si nu patesc nimic.

  Sa se inceapa cu cazurile flagrante, caci sunt destule.
  • +2 (4 voturi)    
   Deocamdata nu se poate ridica de pe trotuar (Marţi, 20 august 2019, 15:42)

   t4v1 [utilizator] i-a raspuns lui Stefan534324

   Decat de pe partea carosabila.
 • +4 (6 voturi)    
  doamne ajuta... (Marţi, 20 august 2019, 15:39)

  Ismail Paine de circ [utilizator]

  ... sa ne mai elibereze putin.
 • 0 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 20 august 2019, 15:45)

  [anonim]

  • 0 (2 voturi)    
   nu va da nimeni 2 dolari pe zi (Marţi, 20 august 2019, 17:08)

   yyyxxx1981 [utilizator] i-a raspuns lui

   daca spui cuiva sa cumpere un loc cu 3000 Euro (nu 25000) zice ca esti nebun. Toata lumea vrea pe moca (60 ron la adp/an este moca)
 • +4 (8 voturi)    
  Parcerea pe trotuar (Marţi, 20 august 2019, 16:12)

  MariusVasilescu [anonim]

  In primul rand trebuie ridicate masinile parcate pe trotuare si apoi cele de pe carosabil. Nesimtitii tot acolo parcheaza altfel in timp ce parcarile stau goale.
  • +3 (5 voturi)    
   Se pot face parcări sub trotuare. (Marţi, 20 august 2019, 19:33)

   asavreau [utilizator] i-a raspuns lui MariusVasilescu

   Sau sub spațiile verzi.Pentru asta trebuie să nu mai votăm indivizi ca Firea,preocupați doar de imaginea lor și o păguboasă plecăciune la BOR,batjocorind pe cei care au votat-o.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by