O ursoaică cu trei pui din zona Lacului Sfânta Ana a fost relocată în sanctuarul de urși de la Zărnești, potrivit unui comunicat transmis de Consiliul Județean Harghita. Zona este una turistică, iar urșii și oamenii se intersectează în mod frecvent. Recent a fost relocată din zonă și o ursoaică cu doi pui.

Ursoaica Lacul Sfanta AnaFoto: CJ Harghita

”Odată cu acest demers Lacul Sfânta Ana și împrejurimile acestuia au devenit mai sigure. Această acțiune a fost demarată cu succes ca urmare a cursului de formare pentru managerii faunei sălbatice care a avut loc în data de 3 aprilie, anul acesta la inițiativa Grupului de Lucru pentru Gospodărirea Durabilă a Peisajelor Culturale din județul Harghita din cadrul Consiliului Județean Harghita. Cu această ocazie au fost pregătiți de către Institutul de Cercetări și Amenajări Silvice, douăzeci de specialiști din domeniul faunei sălbatice. Printre altele, participanții la acest curs s-au familiarizat cu metodele de tranchilizare și de capturare a urșilor”, comunică CJ Harghita.

Totodată, la ședința din luna august a Consiliului Județean Harghita s-a alocat suma de 90 mii lei pentru funcționarea Asociației Microregionale Pogány-havas care printre altele se ocupă și cu realizarea unui studiu menit a stabili numărul de urși din Bazinul Ciucului.