Primăria Capitalei pune la dispoziția participanților la protestul de pe 10 august: 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET), 4.000 de l de apă potabilă și 100 de toalete ecologice, a anunțat instituția pe pagina de Facebook. Măsurile au fost aprobate după întâlnirea de joi dintre primarul general, Gabriela Firea, cu Tomescu Tommy Joul, reprezentantul Grupului de Acțiune Civică Diaspora pentru România, asociație care organizează manifestația din 10 august, din Piața Victoriei.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Întâlnirea a avut ca scop stabilirea măsurilor necesare pentru ca manifestația să se desfășoare în condiții de siguranță pentru participanți. Astfel, întrucât în Capitală se anunță temperaturi ridicate, organizatorul a solicitat ca Primăria Capitalei să pună la dispoziție apă potabilă pentru participanți. Primarul General a aprobat această cerință, DGASMB urmând să asigure 10.000 de sticle de apă îmbuteliată (PET) și 4.000 de l de apă potabilă. De asemenea, Primăria Capitalei va pune la dispoziție și 100 de toalete ecologice, amplasate în zonă”, se arată pe pagina PMB.

La întâlnire au fost prezenți viceprimarul Aurelian Bădescu - reprezentantul Primarului General în Comisia de avizare a cererilor de organizare a adunărilor publice, Sorin Chiriță - administratorul public al Municipiului București, Daniel Rășică - șeful Poliției Locale din Capitală, directori și consilieri personali ai Primarului General.

Manifestația a primit aprobare de la Primăria Capitalei pentru un număr de aproximativ 250.000 de persoane.