Marius Cristian Ghincea a fost numit în funcţia de prefect al municipiului Bucureşti în urma unei decizii luate în cadrul şedinţei de guvern, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului. Potrivit EurActiv.ro, Ghincea, fost prefect de Ilfov, este apropiat al primarului Capitalei, Gabriela Firea.

Marius GhinceaFoto: Facebook/ Ghincea Marius

Purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, a anunțat că Guvernul a adoptat, în şedinţa de miercuri, o hotărâre pentru demiterea prefectului județului Olt, Petre Silviu Neacşu, și înlocuirea acestuia cu Angela Nicolae, informează Agerpres și Mediafax. Și prefectul de București, Sever-Romulus Stana, a fost eliberat din funcţie. Acesta a fost înlocuit cu Marius Ghincea.

„La județul Olt este vorba despre doamna Angela Nicolae. La Municipiul București este vorba despre domnul Ghincea Marius Cristian” - acestea fiind numele prefecților noi, a anunțat Nelu Barbu la finalul ședinței de Guvern.

Demiterile anunțate miercuri de Guvern vin în contextul cazului din Caracal.

Marius Cristian Ghincea va exercita funcţia de prefect cu caracter temporar, prin detaşare, scrie EurActiv.ro, care precizează că acesta este un apropiat al familiei Pandele. Ghincea fost prefect de Ilfov din mai 2017 până în martie 2019, când Guvernul a hotărât încetarea exercitării, cu caracter temporar, prin detașare, a funcţiei. El a fost apoi numit imediat de primarul Gabriela Firea director general în Primăria Capitalei.

Potrivit declarației sale de avere, depuse în martie 2019, Marius Ghincea are domiciliul în Voluntari, județul Ilfov.

Guvernul îl numise prefect pe Sever Romulus Stana în ianuarie, după ce Speranței Cliseru, o altă apropiată a familiei Pandele, i-a încetat mandatul.