Mai mulți cetățeni care locuiesc în orașul Popești-Leordeni din Ilfov au sunat la 112, joi noapte, pentru că s-au simțit rău după ce autoritățile au împrăștiat substanțe împotriva țânțarilor. Viceprimarul spune că au fost făcute teste, nefiind depășite valorile normale.

Masina anti-tantariFoto: Primaria sector 6

„Nu a fost nicio gazare. Am primit de la institut, cei care s-au ocupat, că totul este în parametrii legali, este conform. Consiliul Județean organizează dezinsecția pentru țânțari, Primăria este doar beneficiar. (...) Au venit pe străzi cu tunul de stropit și în zona nouă, pe strada Oituz. Anumiți cetățeni au făcut sesizare că se simt rău, că tușesc, că îi mănâncă pielea. La 12 noaptea, m-au sunat de la poliție, de peste tot. Am sunat băieții, au plecat din zona respectivă s-au dus în altă zonă”, a declarat, pentru Mediafax, viceprimarul din Popești-Leordeni (județul Ilfov), Constantin Mitran.

După scurt timp, mai multe echipaje de la ISU și o autospecială de cercetare CBRN (destinată intervenției in cazul accidentelor nucleare, biologice, chimice si radiologice) au efectuat teste, iar rezultatele arată că nu au fost depășite valorile normale, potrivit unor surse. În total, șapte apeluri la 112 efectuate joi noapte au vizat reclamațiile privind tratamentele împotriva țânțarilor.

„Nu s-a depășit cu nimic, nu s-a pus mai multă soluție sau mai puțină. S-a întâmplat ieri (joi, n.r) la 12 noaptea. La 10 noaptea au venit în fața Primăriei. Cinci-șase-șapte cetățeni au făcut sesizări, au venit de la poliție, de la pompieri. Au măsurat, totul a fost în regulă. Mașina are un tun și, fiind blocurile aproape, cred că au fost persoane cu geamurile deschise și a intrat și în casă. Poate anumiți cetățeni sunt mai sensibili. S-au intoxicat, au început să aibe mâncărimi și asta a fost tot. Se da la două săptămâni - o dată cu avionul, de două ori terestru cu mașina”, a mai spus Mitran.