Sala Polivalentă de 20.000 de locuri de lângă Arena Națională va fi construită de compania municipală Trustul de Construcții Metropolitane, anunță primarul general, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook. Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat joi de primarul general, valoarea lucrărilor fiind de aproximativ 138 de milioane de euro cu TVA și include dotarea arenei. Termenul pentru proiectare și execuție este de 36 luni.

Gabriela FireaFoto: PMB

”Am semnat astăzi contractul de realizare a Sălii multifuncționale - Arena Polivalentă - cea mai mare sala de acest gen din România, cu o capacitate de 20.000 de locuri. Bucureștiul va avea, cât de curând, un spațiu ultramodern, la standarde europene, destinat atât evenimentelor culturale cât și celor sportive. Trustul de Construcții Metropolitane va realiza proiectarea și execuția. Compania Municipală Dezvoltare Durabilă a realizat Studiul de Fezabilitate, iar indicatorii tehnico – economici au fost aprobați în Consiliul General al Municipiului București”, a anunțat primarul Gabriela Firea pe pagina de Facebook.

Arena Polivalentă va avea și 200 de locuri destinate persoanelor cu dizabilități, 4 săli de conferințe, centru de presă, o parcare subterană pentru 380 de autovehicule, iar în exterior vor putea fi parcate 20 de autocare, 6 care de reportaj și alte 30 de autovehicule. De asemenea, lângă sală vor există și 5 terenuri de sport în aer liber.

Arena Polivalentă va putea găzdui competiții de gimnastică, judo, lupte, tenis de masă, haltere, scrima, volei, tusal, handbal, baschet, tenis, box, precum și alte gale sportive, iar pentru concerte și alte manifestări culturale se va putea amplasa o scenă în suprafață de circa 400 de metri pătrați.

”Sala multifuncțională din București va răspunde noilor tendinţe europene ale arenelor multifuncţionale prin faptul că va avea spaţii destinate unor evenimente diverse, de la concerte live, la conferinţe şi congrese, dar va respectă și cerinţele federaţiilor naţionale sportive în vederea organizării de competiţii naţionale şi internaţionale de nivel Liga Campionilor şi Jocuri Olimpice. Sala Polivalentă va putea fi comparată cu AccorHotels Arena din Paris (fosta Palais Omnisports) care are o capacitate de maximum 20.300 de locuri, iar în anul 2016 s-a situat pe locul trei mondial la numărul de bilete vândute la evenimente”, mai scrie primarul Gabriela Firea pe pagină de Facebook.

Primăria Capitalei a lansat încă din 2014 licitația pentru construirea sălii polivalente de lângă Arena Națională. La finalul anului 2015, contractul pentru construirea sălii polivalente a fost atribuit asocierii Astaldi Spa - Euro Construct Trading 98 SRL, valoarea fiind de 357 milioane lei cu TVA (aprox. 80 milioane euro). Sala Polivalentă licitată avea o capacitate de 12.000 de locuri pe scaune, dintre care 2.000 de locuri VIP și 500 de locuri noi de parcare.

Durata contractului era de 36 de luni din care 24 de luni pentru proiectare și execuția lucrărilor și 12 luni pentru servicii tehnice de operare și mentenanță după recepția lucrărilor. Lucrările aveau termen de începere anul 2016. Licitația a fost însă anulată în 2017.