​​DEZBATERE PUBLICĂ Propunere USR de reorganizare a Bucureștiului și a județului Ilfov: sectoarele și administrația județeană vor fi desființate, Capitala va avea 20 de districte

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 24 iulie 2019, 12:30 Actualitate | Administratie Locala


Roxana Wring
Foto: Facebook
Roxana Wring, președintele USR București și consilier general, a lansat, miercuri, în dezbatere publică o propunere radicală de reorganizare administrativă a Bucureștiului și județului Ilfov. Proiectul propune desființarea primăriilor de sector și organizarea în 20 de districte formate din unul sau mai multe cartiere. Districtele nu vor avea buget propriu și nu vor încasa taxe ci doar vor cheltui în limitele unui mandat dat de Municipiu anumite sume alocate pentru nevoile comunității. La nivel metropolitan, se va înființa Zona Metropolitană București, care va include Capitala și localităţile din fostul judeţ Ilfov. Administrația Ilfovului va fi desființată, iar localitățile din jurul Bucureștiului vor fi integrate în Zona Metropolitană.

documente
(24 Iul 2019) PDF, 601KB
”Așa cum este organizat astăzi, Bucureștiul nu funcționează! Avem 7 orașe într-unul singur. Cu 7 primari, 7 consilii, 7 bugete. Se risipesc sume enorme de bani, se suprapun atribuții, se pun piedici fie de la PMB către sectoare fie invers, se dezvoltă o birocrație luxuriantă. Avem astăzi în București o sinteză între modelul administrativ comunist, intens birocratizat, și modelul politic pesedist, intens baronizat. Bucureștiul are nevoie de o nouă organizare administrativ teritorială. Propunerea pe care o lansez astăzi în dezbatere publică pleacă de la câteva principii. În primul rând, o metropolă are nevoie de o singură administrație, nu de șapte. Această abordare este singura care poate să ofere o viziune unitară orașului, o diminuare a birocrației și o îmbunătățire a serviciilor publice. Bucureștiul are de asemenea nevoie să ducă decizia mai aproape de cetățeni. Nu în ultimul rând, Bucureștiul trebuie să se integreze organic cu Ilfovul. În acest moment, cele două sunt complet rupte decizional, deși funcțional depind una de alta”, a declarat Roxana Wring, consilier general USR, la lansarea proiectului.

Principalele prevederi ale proiectului de reorganizare administrativ-teritorială a Capitalei ”București. O metropolă, o administrație” sunt:

1. Bucureștiul se va reorganiza în 20 districte. Se vor desființa administrațiile de sector și se va pune punct acestei anomalii în care același oraș are 7 primării și 7 bugete.

Districtele vor fi unități administrative funcționale, fără personalitate juridică proprie, în cadrul Municipiului București, al căror scop este să aducă decizia și acțiunea edilitară mai aproape de cetăţeni.

Districtele sunt cu totul diferite de actualele sectoare nu doar prin faptul că vor fi mai mici, ci mai ales prin faptul că nu vor mai funcționa ca centre autonome de decizie sau ca enclave de putere în interiorul orașului. Nu vor avea personalitate juridică proprie, vor fi parte componentă funcțională a municipalității, nu vor mai fi suprapuneri de atribuţii și decizii unilaterale sau contradictorii. Aceste districte vor răspunde mai bine nevoilor locale pentru că vor avea dimensiuni mai mici, omogenitate mai mare, reprezentanţi mai prezenţi și mai activi în comunitate. De asemenea, ele vor fi administrate coerent și integrat la nivel de Municipiu.

Districtele sunt formate dintr‑unul sau mai multe cartiere, grupate organic în funcţie de mai multe criterii, inclusiv demografice, urbanistice, istorice și culturale. Nu vor mai exista cazuri în care același cartier sau aceeași zonă protejată este sfâșiată între două sau mai multe sectoare.

La nivelul fiecărui district va funcţiona un For Comunitar, structură consultativă cetăţenească deschisă, la ședinţele căreia pot participa reprezentanţi ai grupurilor civice, ai asociaţiilor de proprietari și locuitorii din district. Ședinţele acestui For Comunitar vor fi lunare, iar prezenţa consilierilor municipali aleși în districtul respectiv este obligatorie, sub sancţiunea pierderii mandatului. Rolul acestui For este să păstreze o legătură reală cu întreaga comunitate și să ducă decizia cât mai aproape de cetățeni.

O parte din activităţile de natură executivă ale Primăriei Municipiului București vor fi realizate la nivel districtual, prin intermediul unui aparat administrativ dedicat. Asta nu înseamnă că districtele vor fi ordonatori principali de credite. Ele nu vor avea buget propriu și nu vor încasa taxe. Ele doar vor cheltui în limitele unui mandat dat de Municipiu anumite sume alocate pentru nevoile comunității, legate de infrastructura educațională, spații verzi de proximitate, piețe, informare etc.

2. La nivel municipal, vor fi redefinite ariile de competență pentru Primăria Capitalei și Consiliul General.

Consiliul Municipal (actualul Consiliu General) va fi format din 60 de membri, câte 3 consilieri aleși pentru fiecare dintre cele 20 de districte. Consilierii municipali vor fi astfel mai legați de comunitatea locală, iar activitatea lor va fi să păstreze o legătură funcțională cu cetăţenii și să supravegheze activitatea structurilor executive ale Municipiului București.

Primarul Municipiului Bucureștiului ar trebui ales prin vot direct în două tururi de scurtin. El își va forma o echipă executivă de 5 directori cu atribuţii strategice și de implementare în domeniile: Finanţe (incluzând aici finanţe locale și investiţii), Mobilitate (transport public, transport alternativ și integrare cu infrastructura mare: metrou, aeroporturi, centură etc.), Dezvoltare urbană (locuire, spaţii publice, mediu, patrimoniu construit), Social (infrastructuri școlare și spitalicești, servicii sociale), Cultură și sport (act cultural și manifestări sportive, infrastructura specifică).

Municipalitatea, prin Consiliu sau prin Primărie, după caz, va asigura planificarea, coordonarea și supravegherea activității administrative la nivel de district, astfel încât orașul să se dezvolte echilibrat și coerent.

3. La nivel metropolitan, se va înființa Zona Metropolitană București, care va include Capitala și localităţile din fostul judeţ Ilfov. Administrația Ilfovului va fi desființată, iar localitățile din jurul Bucureștiului vor fi integrate în Zona Metropolitană.

Va exista o Administrație Metropolitană (similară cu Greater London, Grand Paris, Bruxelles Capitale) cu rol de structură de cooperare între București și unităţile administrativ teritoriale de pe raza fostului judeţ Ilfov, cu atribuţii în domenii cheie pentru dezvoltare: transport, locuire, economie, mediu.

Această Administrație va fi condusă de un Consiliu Metropolitan și de un Administrator. Consiliul va fi format din 20 reprezentanţi ai Municipiului București și 10 reprezentanţi ai localităţilor din fostul judeţ Ilfov. Iar administratorul va fi propus de Primarul Capitalei și votat de Consiliul Metropolitan.

Ideea de bază este ca deciziile ce afectează deopotrivă Bucureștiul și localitățile învecinate să fie luate de reprezentanți ai tuturor comunităților direct interesate. Până acum, Bucureștiul lua de unul singur decizii ce afectau Ilfovul, la fel cum Ilfovul lua de unul singur decizii de afectau Capitala. Exemplele cartierelor de blocuri care sugrumă periferia orașului este doar una dintre consecințele acestei realități. Același lucru se întâmplă și cu utilitățile, și cu transportul public, și cu salubrizarea.

Proiectul de reorganizare administrativă a Capitalei este pus în dezbatere publică și toți cei care doresc să transmită opinii sau idei o pot face la adresa roxana.wring@usr.ro.

După rafinarea lui în urma discuțiilor ce vor fi purtate cu specialiștii, cu ONG-urile și cu cetățenii, va urma etapa de formulare a textelor de lege.

”Obiectivul este ca, după alegerile parlamentare din 2020 să putem propune în Parlament un pachet legislativ complet și coerent, discutat cu toți cei interesați”, a mai spus Roxana Wring.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

18465 vizualizari

 • -38 (96 voturi)    
  Cine e Roxana Wring (Miercuri, 24 iulie 2019, 12:32)

  Velma Kelly [utilizator]

  Sefa USR București, Roxana Wring, e o veche colaboratoare a Elenei Udrea. În 2012, pe când Udrea era președintele PDL București, Wring a făcut parte (alături de Turcescu și Videanu) din echipa care a desemnat persoana care a ocupat primul loc pe lista PDL pentru Consiliul General.

  La fel ca USR-iștii de azi, Elena Udrea anunța în aprilie 2012 că „e nevoie de un nou mod de a face politică”. Pentru a „recâștiga încrederea bucureștenilor”, Udrea anunța crearea unui juriu care să decidă cine va deschide lista PDL la alegerile locale pentru Consiliul General București. (Era vorba, în realitate, de persoana care urma să ocupe locul doi pe listă, locul 1 fiind deja ocupat de candidatul PDL la Primăria Capitalei, Silviu Prigoană). Din juriu făceau parte 5 persoane, între care ofițerul acoperit Robert Turceascu, catastrofalul fost primar Adriean Videanu și Roxana Wring, la acea vreme președintele unui ONG, ProDomo.

  Roxana Wring împreună cu colegii ei din juriul numit de Udrea au desemnat-o pe Simona Crețu pentru lista PDL pentru Consiliul General. Alegerea a fost pe măsura juriului. Simona Crețu avea să se remarce ulterior prin numeroase declarații incoerente, printre care și aceea că primarul Sorin Oprescu a fost reținut pentru că ea i-a scris numele pe o hârtie și Universul a ascultat-o.

  Ca și perioada dinainte de 1989, pe când lucra cu turiști străini, și colaborarea cu Elena Udrea lipsește din biografia oficială a Roxanei Wring, în prezent șefă a USR București și consilier general. Întoarcerea în țară a fostei șefe a PDL București ar putea însemna însă o veste bună pentru USR. Wring i-ar putea cere Elenei Udrea ajutorul pentru stablirea candidaților USR pentru București.
  • +51 (79 voturi)    
   Dar din articol ai inteles ceva? (Miercuri, 24 iulie 2019, 13:00)

   banel [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   Pentru ca articolul nu este despre Roxana Wring, ci despre niste popuneri de reorganizare.
   • -17 (43 voturi)    
    hai sa reorganizam, cutremurul sa mai astepte (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:08)

    Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui banel

    Asta e prioritatea Bucurestiului ?
    Nu consolidarea cladirilor ?
    Nu aglomeratia ? Nu betoanle care se toarna peste orice spatiu verde ?
    Nu adaposturi pt oamenii strazii care dorm pe trotuar ?
    • +17 (39 voturi)    
     ASTA E PRIORITATEA !!! (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:59)

     gmb72 [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     In momentul de fata Bucurestiul (sau ce a mai ramas din el...) are 6 politici de consolidare, 6 politici de rezolvare a aglomeratiei, 6 politici de pastrare/sau distrugere a spatiilor verzi, 6 politici si bugete de ajutorare a oamenilor strazii sau altor nevoiasi....
     Sa nu mai zic ca cele 6 bugete sunt administrate dupa bunul plac al primarilor de sectoare..
     EXACT ASTA E PRIORITATEA: retransformarea orasului intr-o singura entitate, nu intr-un balaur cu 7 capete (aia de sector si asa-zis primarul orasului) care de cate ori se cearta, sufera locuitorii.....
     • -15 (23 voturi)    
      Pierdut buletin, nu mai stiu de unde vin (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:39)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui gmb72

      Alienarea, asta e prioritatea!

      Fiecare cuceritor isi impune propria forma de organizare in teritoriile ocupate.

      Se intelege ca stapinii nostri au "districte" si trebuie sa ne conformam.
      • 0 (16 voturi)    
       stapanii tai au gubernii! (Miercuri, 24 iulie 2019, 18:41)

       Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       .
      • -2 (14 voturi)    
       se intelege ca tu ai stapani (Miercuri, 24 iulie 2019, 23:11)

       AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

       sau nu poti trai in lipsa lor.
    • +6 (18 voturi)    
     Prioritati (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:01)

     john-doe [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     Problemele ridicate de tine nu sunt in contradictie cu planul de reorganizare administrativa. Reorganizarea este la nivel macro iar propunerile foarte bune din poiana sunt la nivel micro, ele sunt complementare si functioneaza bine impreuna.
    • +3 (11 voturi)    
     te-ai repezit la efecte ca de obicei (Miercuri, 24 iulie 2019, 23:16)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

     Fiindca ceea ce descrii tu sunt efectelele unei administratii defectuoase prin insasi conceptul ei depasit. Dar tu vrei sa tratezi in continuare aceste efecte faras a te ocupi de o cauze si anume o administratie ineficienta si corupta!
   • +19 (41 voturi)    
    A inteles... (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:24)

    Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui banel

    ...ca trebuie sa atace autorul, nu idea. Asta este sistemul clasic al manipularii. Ataci omul, este mai usor sa gasesti slabiciunile lui dacat sa contra-argumentezi pertinent o idee.
    Cel putin, asa inteleg unii sa faca politica: sa dea din clanta fara sa spuna ceva.
    • 0 (14 voturi)    
     Dar tu? (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:20)

     holinessdani [utilizator] i-a raspuns lui Lucky1

     De ce ii ataci pe Iohanis si PNL-ul?
     E adevarat, i-ai descris perfect dar chiar nu au treaba cu propunerea asta.
     Dar da, cand vine cineva cu o propunere te uiti putin si la persoana.
     Sa nu uitam ca "geniala" organizarea din ziua de azi a fost gandita de "genialul" cismar al romaniei, nea ceasca!
     Asa ca da, chiar ne intereseaza f tare cine si (de) ce propune.
   • +5 (17 voturi)    
    don' banel (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:29)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui banel

    mmmuncipiul new york are numai un primar, dar are cinci districte, boroughs : manhattan, queens, brooklyn, the Bronx si staten island. in total peste opt milioane de locuitori, fiecare district/borough cu peste un milion de locuitori.

    districtele sunt conduse de borough councils. consilierii sunt alesi la data alegerilor, adica in election day si isi aleg un presedinte dintre ei, borough's president.. administreaza punctual, pe obiective aprobate de city council, pe buget alocat de primaria orasului, prin votul membrilor city council.
    deci, da are sens cu un sintur primar, un consiliu general al capitalei, dar dece sa nu ramana sectoarele care sunt, ba, sa se revina si la denumirile vechi, sectorul der rosu, de verde..
    primaria din banu manta, o frumusete de cladire, era cunoscuta, printre cetateni, ca primaria de verde, chiar pe timpul comunistilor.
    un pic de traditie nu strica, la un oras care apropie sase sute de ani de atestare documentara. multi dintre cei mai in varsta isi amintesc de bucuresti 500, un aparat de radio la care ascultau ioropa libera si vocea americii, aparat numit asa in cinstea aniversarii a cinci sute da ani de bucuresci.

    aia cu douazeci de arondismente e de moda pariziana, ca cum si palavramentu' ioropean, unicameral, de yes camarades.

    pe aia de la judetul ilfov, o unitate administrativa separata de capitala, i'a intrebat cineva ?!
  • +30 (52 voturi)    
   waw ce analiza asupra persoanei!!! (Miercuri, 24 iulie 2019, 13:11)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   de propunerea Roxanei Wring ce parere ai?
   • +3 (27 voturi)    
    propunerea este copiata dupa organizarea Parisului (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:31)

    snowflake [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

    Nu stiu de unde a scos numarul magic de 20 (inspiratia e clar luata din organizarea Parisului), daca a facut vreo analiza amanuntita sau nu, sau doaca a tras o fotocopiere doar ca sa vina si ea cu o propunere.
    Acum sa trecem la partea practica. Sa zicem ca vom avea 20 de districte in care ei care vor semna pentru cheltuielile facute vor fi numiti sau alesi?
    Diferenta esentiala: daca sunt numiti inseamna ca vom avea macar 5 sinecuri printre cele 20 de numiri daca sunt alesi dar nu pot sa jongleze cu taxele ci doar sa cheltuie ce li se da de sus de la primarie bubele sunt si mai mari cac in campanie vor promite orice pentru un mandat doar ca sa se scuze ca nu au fost lasati sa faca dupa.
    Una peste alta aceasta propunere mi se pare a fi doar o aflare in treaba.
    • +4 (12 voturi)    
     Alegeri (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:04)

     john-doe [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     Nu ne opreste nimeni sa ii alegem daca prevedem asta in lege. Unul singur, fara consiliu, sau eventual cu 3-5 consilieri alesi, dar fara buget propriu.
    • 0 (2 voturi)    
     pai, (Joi, 25 iulie 2019, 20:37)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui snowflake

     micu' paris, nu? :-}
  • -17 (41 voturi)    
   Bati (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:05)

   MrMeisenshi [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   campii cu (diz)gratie, cucoana!
  • -20 (26 voturi)    
   Alta... romanca. (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:17)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   ----
  • +16 (28 voturi)    
   securitatea si pseudonimele.. (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:19)

   gabone [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   tipic securist.. cand nu-ti convine o propunere/idee a unei persoane sa ataci persoana..

   evident toti cei care mulg aceste bugete nu vor fi de acord cu o astfel de propunere..
   • +2 (12 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:52)

    [anonim] i-a raspuns lui gabone

  • -11 (27 voturi)    
   biografia Roxana Wring (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:52)

   mike_the_hunter [utilizator] i-a raspuns lui Velma Kelly

   Exceptionala biografie! Lipseste insa ceva !
   Ce grad are aceasta doamna ?
   • +7 (19 voturi)    
    Hai la PSD cu matale ! (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:19)

    Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

    Cum se aduna postacii PSD-ist cand este vorba de USR ! Va e frica baieti ?
 • +41 (63 voturi)    
  Categoric DA ! (Miercuri, 24 iulie 2019, 12:38)

  Itsoc [utilizator]

  O reorganizare administrativa si o noua zona Metropolitana este singura varianta prin care se pot rula proiecte mari de infrastructura care sa conecteze Bucuresitul mai bine de comunele din Ilfov.

  De exemplu, dupa modelul Parizian, 3-4 linii de tren care sa lege Bucurestiul de Ilfov ar duce la o explozie economica a intregii zone.
  Imaginati-va numai o linie de tren; Ciolpani - Saftica - Otopeni - Gara de Nord, o alta Adunatii Copaceni - Bragadiru - Unirii, o alta Branesti - com. Pantelimon...

  Sa poti sta in Ciolpani si pana la munca in Pipera sa faci 40 de min cu trenul....
  • +4 (26 voturi)    
   Deci se face Muzeul holocaustului la Antipa? (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:26)

   Lok [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Ca vreau sa aud un partid real de opozitie cum se opune lejeritatii PSD asupra acestei teme ce ne preseaza pe toti.
  • +8 (16 voturi)    
   desfiintarea judetului Ilfov (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:03)

   t_beriu [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

   Inseamna reorganizarea teritoriala a Romaniei, si daca ne apucam de asta, ar fi bine sa avem o solutie completa de inlocuire a judetelor actuale care sunt complet depasite, o regandire a organizarii municipiu-judet/regiune. Plus mult-asteptata descentralizare, ca nimeni sa nu mai trebuiasca sa depinda de centru pentru propria dezvoltare sau pentru accesarea fondurilor europene.
   • +2 (12 voturi)    
    Cine ... asteapta descentralizarea? Flutur-o! (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:41)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    Mici feude in care vreun baron face si desface fara nicio frica, asta vrei?

    Eu, nu. Eu m-am nascut intr-o tara, nu intr-o regiune.

    Cum bine vezi, niciun partid sau candidat nu are curaj sa fluture ideea descentralizarii in preajma vreunor alegeri.
    • -1 (9 voturi)    
     gandesti inca in termeni de baroni? (Miercuri, 24 iulie 2019, 23:22)

     AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Sau asta e gandirea tipica a PSD-ului si nu poti iesi din ea.
     Te-ai gandit vreao secunda macar al faptul ca cu cat mai mica e feuda , cu atat mai mica e puterea baronului?
     Adica una e sa fii baron de Vrancea si alta sa fii baronet de Zabala sau Putna.
   • -2 (14 voturi)    
    o (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:44)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui t_beriu

    propunere excelentă, descentralizarea.
    Asta ar fi o lovitură grea dată baronilor locali care fie s-au ajuns parlamentari fie au parlamentari care să-i reprezinte. Să sperăm că vor fi minoritari în viitorul Parlament, ceea ce ar însemna și o restructurare politică majoră care ar duce la o însănătoșire a conceptului de politică în România.
    • +3 (11 voturi)    
     Ce crezi ca inseamna Descentralizarea? Baronizarea (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:34)

     D-or [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     Am vazut in Galati cind primarul si citiva consilieri - absolut dezinteresati - au distrus termoficarea orasului si nimeni nu i-a putut opri.
 • +41 (49 voturi)    
  Nu imi dau seama (Miercuri, 24 iulie 2019, 12:39)

  varavara [utilizator]

  Nu imi dau seama daca sistemul propus este viabil si functional dar adevarul este ca trebuie facut ceva in Bucuresti pentru ca am ajuns de rasul lumii.
  Poate va functiona mai bine, ca mai rau decat acum nu cred.
  • +13 (35 voturi)    
   un singur primar si un singur consiliu (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:50)

   omul.rau [utilizator] i-a raspuns lui varavara

   e ok

   dar desfiintarea completa a sectoarelor si unirea cu Ilfov mi se par tampenii evidente (schimbare de dragul schimbarii)
   • +1 (15 voturi)    
    unirea cu IF o prostie?! (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:58)

    Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui omul.rau

    pai Bucurestiului ii e rau din cauza Ilfovului si invers... sunt strans legate cele 2 zone... daca le separi ai haos.. ca acum
   • 0 (8 voturi)    
    pai stai, e bine un singur primar (Miercuri, 24 iulie 2019, 23:24)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui omul.rau

    Dar in rest sa nu se schimbe nimic. Doua la partid, doua la scoala de fete, etc.
 • +34 (44 voturi)    
  toate bune si frumoase (Miercuri, 24 iulie 2019, 12:55)

  ACP [utilizator]

  atata timp cat se reduc cheltuielile si numarul de posturi bugetate iar sumele economisite merg spre investitii
 • -13 (37 voturi)    
  idee buna cu districtul (Miercuri, 24 iulie 2019, 12:59)

  vodatepes [utilizator]

  O ideea buna cu districtul. La cat de rupti suntem in fund poate organizam si Jocurile Foamei. Districtul FERENTARI unde bulibasa va gestiona nevoile. Sa vezi poate asa niste garduri de sarma ghimpata intre clanuri Trebuie reorganizat dar nu asa. Districtul nu are personalite juridica dar gestioneaza fonduri. Cum? Mai intreaba niste juristi madam. E cale lunga pana faci madam ceva clar.
  • +3 (9 voturi)    
   la ce (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:46)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui vodatepes

   să te aștepți de la unul ca tine, cu mintea înțepenită în carnetul roșu de partid?
 • +8 (34 voturi)    
  in acest moment (Miercuri, 24 iulie 2019, 13:12)

  Hans Metter [utilizator]

  in bucuresti nu cred ca poate fi mai rau (vb in principal de trafic, transport in comun si retele de utilitati publice). orice propunere sigur e mai buna decat modelul actual.
 • +11 (35 voturi)    
  Hm (Miercuri, 24 iulie 2019, 13:28)

  RaduMischie [utilizator]

  Daca suntem cinstiti, este singura propunere coerenta de reorganizare a Bucurestiului si zonei limitrofe din ultima vreme.
  Daca e sa fim carcotasi, putem gasi hibe de pe acum. Unele probabil reale (cineva a ridicat mai sus o problema cu privire la districte), altele inchipuite.
  Daca ma intrebati pe mine, eu vad ca avem 7 primari, care acum sunt de la acelasi partid, dar in viitor pot fi de la partide diferite. Si care se pot faulta sau scuza ca ceva nu e de competenta lor, etc, astfel incat pana la urma nu se va face nimic.
  Cu aparatele bugetare nu prea m-as bucura, sunt convins ca nimeni nu va vrea sa dea oameni afara, ci ii vor rula pentru a deservi districtele, etc.
  Dar as zice ca ar cam trebui facuta o reforma si propunerea asta e un pas bun. Sa ne concentram pe a o imbunatati, nu pe a o critica fara a pune ceva in loc.
  • +13 (25 voturi)    
   de aceea (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:27)

   sorvas [utilizator] i-a raspuns lui RaduMischie

   de aceea e pus in dezbatere publica. proiectul poate fi amendat, aduse imbunatatiri, dezvoltat. nu este ceva batut in cuie, dar e o initiativa buna si o reorganizare ar fi buna pentru a asigura o dezvoltare sustenabila a capitalei care continua sa creasca, dar pare ca se sufoca.
  • -1 (11 voturi)    
   da, foarte bun proiectul! (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:31)

   miculescu-rucar [utilizator] i-a raspuns lui RaduMischie

   la fel ca ăla cu hartiile.
   si in plus!!, se concentreaza spaga, ca prea e disipată pe cele 6 sectoare!
 • +5 (47 voturi)    
  mda (Miercuri, 24 iulie 2019, 13:31)

  razeshu [utilizator]

  se pregateste sa apara n fruntea listei cu candidati la postul de primar din partea USR si trebuie sa faca ceva zgomot sa ii auda lumea numele. Sa fie clar - fara ND cap de lista al USR Plus pentru postul de primar eu nu votez aceasta alianta. Cat despr eplan - e bun pe hartie dar la noi si constitutia din vremea PCR ului era ok. Conteaza normele de implementare. Va iesi un haos generalizat si se va termina probabil cu P$D la putere in 2024.
  • -2 (16 voturi)    
   Hai lasati cu propaganda pro PSD (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:22)

   Idealistu [utilizator] i-a raspuns lui razeshu

   Mai rariti tovarasi, mai rariti !
 • +9 (21 voturi)    
  Bravo, in sfarsit o propunere oficiala (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:24)

  bigbrother [utilizator]

  Orasul asta chiar nu are nevoie de 7 primarii care duc la birocratie excesiva, cheltuieli in functie de interesele primarilor si prietenilor lor si fac ca orasul asta sa arate ca o struto-camila de la sector la sector.

  Partea buna este ca avem de unde sa invatam, cum spune si in articol, metropole ca Londra si Paris au acest sistem, fiecare cu mici diferente atat ca organizare si numerotare districte cat si ca alegeri pentru consilieri: https://en.wikipedia.org/wiki/Arrondissements_of_Paris si https://en.wikipedia.org/wiki/London_boroughs

  Ramane de vazut ce reactie vor avea ceilalti politicieni, primariile sunt surse sigure de venit pentru multi gusteri politici si prietenii/rudele lor si sigur vor pune bete in roate.
 • +9 (29 voturi)    
  Foarte interesant! (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:40)

  UpNext [utilizator]

  La insistentele UE, s-a avansat ca propunere, la inceputul anilor 2000 o "noua" organizare administrativ-teritoriala a Romaniei care ar urma sa inlocuiasca cele 41 de judete cu 16 regiuni, propunere aflata inca in stadiul de proiect avansat. Surpriza: "noua" structura propusa este identica cu cea efectiv aplicata in 1950, dupa infiintarea R P Romine, cu cele 16 regiuni, structura impusa de consilierii sovietici. Argumentul actual, ca si cel din anii 50, consta in simplificarea si debirocratizarea administrativa la nivel national.

  Acum, dna Wring propune restructurarea admin-teritoriala a Capitalei, exact pe formatul si "granita" Orasului Bucuresti, capitala R P Romine, tot din 1950, avand raioane care includeau localitatile din Ilfov.

  Deci se chinuie specialisti, politicieni etc. ani de zile sa eficientizeze sistemul administrativ din Romania, iar solutiile "noi" la care ajung sunt EXACT cele aplicate la instaurarea comunismului!!! Sa nu-ti vina rau?!?!?
  • +1 (5 voturi)    
   extrem de interesant!.. (Joi, 25 iulie 2019, 10:34)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui UpNext

   spune-mi si mie, daca tot sapam dupa diverse teorii ale transpi.. pardon, conspiratiei, cand, in istoria cunoscuta de tine, a mai avut Romania 42 de judete si Bucurestiul 7 primari?

   ca sa fie clar, judele si judetul au aparut in evul mediu din necesitatea reala de a administra colectarea taxelor. astazi nu mai exista aceasta problema, tehnologia fiind suficient de avansata incat nu mai sta nimeni cu hartia si creionul sa-ti calculeze "zeciuiala".

   in plus, Romania pierde fonduri UE pentru ca nu poate atrage proiecte la nivel de regiune, desi Uniunea ne-a explicat inainte sa aderam ca asa functioneaza sistemul si nu este eficient sa vii cu un milion de propuneri de proiecte de 10 euro fiecare cand poti sa vii cu unul de miliarde la nivel de regiune.
   • -1 (3 voturi)    
    in istoria (Joi, 25 iulie 2019, 17:32)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    romaniei independente si intregite, erau muult mai mult de 42 de judete, fiecare judet fiind impartit in plase, sau plashi, cum vrei sa faci pluralul.
    atunci se zicea, plashi.
    rusii si guvernele lui anca teo si cu dej, baga spaima in burgheji, au trecut la 16 regiuni, impartite in raioane. regiunea bucuresti era cea mai mare, si tinea de la fetesti pana la granita cu jud. arges de azi, si, la sude, de la dunare pana la granita cu regiunea Ploiesti. cuprindea deci, bucuresti, ilfov, ialomita, calarasi, Giurgiu si teliormanu.
    impartirea propusa de ue este in 8 opt regiuni de dezvoltare.
    regiunea centrala cuprinde brasov, covasna si harghita, lasand mures la alta regiune.
    deci, ar produce mari atingeri autonomiei sekoiesti.
    asta e unul dintre motivele puternice pentru care comisia kkrau din palavramentul usl'amist n'a reusit sa ajunga la o concluzie si implementare. trebuia pus intr'o noua constitutie...

    deci, da, romania moderna, creata si dezvoltata dupa independenta de la 10 mai 1877, intregita la 1 dec. 1918. era impartita in mult mai multe judete, caci romania dinainte de comunisti cuprindea si Bucovina de nord si Basarabia, plus judetele de la sud de dunare, azi in Bulgaria.

    bashca, cateva judete ne reinfiintate de ceausescu. cum ar fi romanati.


    impartirea in regiuni de dezvoltare nu ar trebui sa desfiinteze judetele, cum nici in italia nu au fost desfiintate provinciile. judetele pot ramane numai pt. mai usoara manuire a problemelor cetatenesti, fara decizie prea mare. ceva cam cum sun counties in america. cu o judecatorie si oficii ale administratiei regionale, care serveasca cetateanul aproape da casa sa. judetele, dar si sectoarele bucurestiului ar trebui sa aiba numai rol de administrare curenta si sa formuleze prop;uneri privind viata locala, dar decizia si banii sa fie la conducerea regiunii, iar in bucuresi, la primaria capitalei.
 • +14 (26 voturi)    
  un mare risc pe care il vad... (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:44)

  IronRaven [utilizator]

  va fi cresterea de 3 - 4 ori a birocratiei... Daca se vor schimba primariile de sector direct in administratii de district si se va pastra acelasi mod de lucru ca in primariile de sector, atunci numarul functionarilor platiti de noi va crese... iar eficientizarea mai ca nu se va simti...

  In rest, cred ca ar trebui renuntat la modelul cu primariile de sector, caci, in mod evident este disfunctional...
  • +6 (14 voturi)    
   Comment sters de user (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:13)

   complet_retard [anonim] i-a raspuns lui IronRaven

 • +9 (17 voturi)    
  In sfarsit, (Miercuri, 24 iulie 2019, 14:58)

  BibiAfricanul [utilizator]

  un proiect ce trebuia pus de mult in discutie. Administratie unica, management pe districte, consistenta in implementarea proiectelor de infrastructura.....
  Sigur, se pot face imbunatatiri dar fundamental, asta este viitorul.
  1+6 primarii + SAI impartit si asta pe X orase, la gramada si toate separate au aratat ce insemna.
  Si poate se gandeste cineva sa faca un plan de restructurare al transportului in comun. Principalele linii sunt din anii 60....
  Sper ca la alegerile locale de anul viitor sa avem ceva mai bun in oferta. Firea a fost un dezastru.
 • -2 (22 voturi)    
  . (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:01)

  albastru de Romania [utilizator]

  haules baules,

  au iesit toti gandacii de prin primarii la comentarii negative
 • +11 (25 voturi)    
  Cat ar dura haosul schimbarilor ? (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:05)

  Relaxat [utilizator]

  Sa spuna doamna si cum vede realizarea schimbarilor si cat ne vor costa.
  • -2 (16 voturi)    
   ar dura mai putin decat haosul neschimbarii! (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:26)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   .
  • -2 (8 voturi)    
   haosul este deja aici (Joi, 25 iulie 2019, 10:35)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   si haosul, prin definitie, nu poate fi mai mic sau mai mare.. :)
  • 0 (2 voturi)    
   pana (Joi, 25 iulie 2019, 20:40)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Relaxat

   se schimba guvernu', cum e obiceiul locului...
 • +1 (27 voturi)    
  o idee "neinspirata" (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:06)

  beeeeeenar [utilizator]

  usor, usor, anti-sistemistii din USR isi dau arama pe fata.
  nu e suficient sa fii sub o umbrela.

  cu genul asta de iesiri, exista riscul ca lumea sa se plictiseasca si sa nu mai fie nici macar prezenta la vot de la europarlamentare.

  sper ca trubadurul orban sa fi invatat din greseli si sa nominalizeze un candidat redutabil.

  altfel se repeta rezultatele din 2016
  • 0 (6 voturi)    
   deci de ce esti ”ingrijorat”! (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:28)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui beeeeeenar

   .
 • -5 (17 voturi)    
  sa compari Buc cu Paris/Londra... (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:18)

  demaGOGU [utilizator]

  ...e ca si cum ai compara organizarea si administratia din Burkina sau Mali(tari respectabile, de altfel) cu inalta functie publica din Franta sau civil servantii perfidului albion.

  propunere care demasca lipsa cronica de... proiect a USR.
 • -5 (15 voturi)    
  ce au sarit (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:20)

  liviu_ [utilizator]

  postacii pesedei ca arsi cu "argumentele" clasice

  ma fa va tzatzzie fundu de frica usrului ca prea sunteti impotriva lui
 • +1 (11 voturi)    
  haoleo! primarii/consilierii de sectoare unde sug? (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:20)

  Antenistontel [utilizator]

  .
 • +1 (19 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 24 iulie 2019, 15:34)

  [anonim]

  • 0 (10 voturi)    
   Este o idee si, ca atare, a fost supusa... (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:56)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui

   ...dezbaterii publice, intelegand prin asta dezbaterii de catre specialistii in materie.
   Chiar daca ar putea sa aiba si puncte slabe nu inseamna ca respingi toata idee ca fiind nepotrivita. Singurul fapt ca in loc de 7 aparate administrative consumatoare de fonduri ai una singura si este un imens avantaj. Din p.d.v. econonomic cat si al eficientei si coerentei in luarea hotararilor.
   In ce priveste districtele, acestea sunt necesare pentru culegerea de date din teritoriu si punerea in aplicare, in teritoriu, a hotararilor luate la nivel central. Nu par a fi multe districte avand in vdere includerea in administratia centrala a teritoriului Ilfov.
   • +2 (6 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:56)

    [anonim] i-a raspuns lui Lucky1

    • +1 (1 vot)    
     Districtul, din ce inteleg eu... (Joi, 25 iulie 2019, 4:44)

     Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui

     ...este mult mai mic decat sectorul, probabil cartiere mari, ceva care sa aiba un numitor comun, sa fie omogene, pentru o mai buna politica administrativa. Probabil si clasa sociala a majoritatii rezidentilor va fi apropiata, ma rog, se poate aprofunda analiza, considerand diverse criterii care sa caracterizeze mai bine acele zone.
    • +2 (4 voturi)    
     diferenta este in articol (Joi, 25 iulie 2019, 10:44)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui

     pe care, evident, nu l-ai citit.

     in primul rand, diferenta este ca districtele sunt centre de executie, nu de decizie.
     ca sa nu ne mai trezim ca primaria capitalei da o bucata de parc in grija primariei sector 4 si aia defriseaza parcul, pun beton si fac parcare. sau ca ai pe o parte a bulevardului administrat de PMB mobilier stradal rosu ca asa vrea proxenetul de la S3 si pe cealalta curcubeu, ca asa vrea stomatologul de la S4. si bulevardul e plin de gropi, ca PMB este in "faliment nedeclarat" (ceea ce este ilegal), iar aia de la sectoare au bani de triplat bordurile.
     • 0 (2 voturi)    
      toate bune si frumoase (Joi, 25 iulie 2019, 17:38)

      nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      numai ca in loc de sase vor fi douazeci, cu niscai sefi p'acolo, bagatori de seama. ca altfel, ce rost ar mai avea districtele ?
      sa execute. pai asa poti face cu sectorul, ii ei primaria, ii dai un presedinte de consiliu de sector, ales dintre consilieri, un fel de chairman of the board. dar, numai sase, nu douazeci de trepadusi.

      sau, mai bine otova, totul la primaria capitalei.
 • +5 (7 voturi)    
  Despre proiectul acesta (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:01)

  Leul in iarna [utilizator]

  a vorbit mai întâi Nicușor Dan... Mie mi se pare că normal și onest ar fi ca domnul Nicușor Dan să fie candidatul la primăria Bucureștiului din partea USR... Să fie invitat înapoi în partid...
 • -4 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:01)

  [anonim]

 • +1 (19 voturi)    
  Numai idioti (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:04)

  neagoe [utilizator]

  Cum vine cineva cu o propunere, hop si mafia pezedista sa critice.
  Cui ii place actualul Bucuresti sa ridice mana sus! In afara de voi, Badea, Gadea, Firea & Co lui Voiculescu. Pe voi va stie toata lumea.

  Numai idiotii se exprima fara sa stie despre ce vorbesc. Exemplu:
  1. Stie careva care sunt limitele de sectoare? R: Bulevarde mari, Sos de Centura.
  2. Infrastructura terestra si subterana au acelasi delimitari? R: Nu. (Ex: Enel Buftea (Ilfov) administreaza, repara etc zona de nord a ... sectorului 1 !!!!!! ). Cum se iau decizile si aprobarile? :-)))))

  Transportul in comun? Primaria mare si cele de sector sunt in conflict permanent pe partea de intretinere a drumurilor. Nu trebuie sa fii inginer sa intelegi ca una este structura unui bulevard care tranzitat de autobuze, alta a unei strazi. Bulevardele sunt in administarea PMB, strazile - la sectoare care sunt nevoite din buget propriu sa repare strazi si tradute sau sa le modifice infrastructura. Vine apoi decizie de la PMB de modificare a unui traseu. Ii doare drept in cur daca traseul trece pe o straduta unde dupa juma de ani apar gropi cate rotile de tractor.

  Cine nu vrea schimbarea? Pai toata gasca de imbuibati din bugetele locale ale primariilor de sectoare. Acolo unde un consilier pe cultura are 10 clase si un salariu in mana de 1500 Euro.
 • +1 (13 voturi)    
  Adica schimbare de adrese, de acte, de cadastre... (Miercuri, 24 iulie 2019, 16:59)

  D-or [utilizator]

  Stiu cite am tras si o mai trag pentru faptul ca denumirea strazii mele a fost schimbata acum vreo 30 de ani. Si in ziua de azi mai trebuie sa am hirtii de la Primarie care sa ateste schimbarea adresei separat pentru fiecare act de proprietate, cadastru, intabulare, etc.

  Facturile, unele ajung la o alta strada din alt sector, strada care a preluat vechea denumire a strazii mele. Chiar si noile contracte cu Enel sunt tot pe adresa veche.

  Despre impozite, la fel, incercau sa ma faca sa accept sa platesc impozit pentru adresa veche, intrucit nu operasera (dupa 30 ani) schimbarea denumirii in sistem. La o adica, urmasii mei vor avea probleme cu demonstrarea dreptului de proprietate.

  Si voi vreti o astfel de bulibaseala in intreg orasul?
  • -1 (9 voturi)    
   Ciuvica, Badea, pasol na turbinca! (Miercuri, 24 iulie 2019, 21:45)

   neagoe [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Alt destept! Ai citit tu undeva in proiectul pus in dezbatere ca se va schimba vreo adresa? Ce cadastru? (Oare ai idee ce inseamna cadastru?!)

   De unde le scoateti?!? De la Haznaua 3?
   • -1 (5 voturi)    
    TOATE adresele se vor schimba. (Joi, 25 iulie 2019, 8:56)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

    In loc de sector, vor avea district. Iar in Bucuresti exista strazi cu aceeasi denumire, dar in sectoare diferite. Sa vezi atunci distractie.

    Cu schimbarea denumirii strazii mele am gresit ceva: schimbarea s-a facut prin anii '70 si, pina in zilele noastr, inca mai e folosita in facturi si la impozite adresa veche.
    • +1 (5 voturi)    
     Educatia, bat-o vina! (Joi, 25 iulie 2019, 10:30)

     neagoe [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     O adresa nu are nevoie de sector/district, pentru ca (macar atat) a avut grija PMB sa nu fie duplicate numele strazilor in sectoare diferite. Trimite-ti o scrisoare: Strada X, nr Y, Cod postal xxxxx, Bucuresti - Romania si o primesti fara dar si poate.

     Ardealul a intabulat (= a facut acte cadastrale) inainte de 1918 (Imp. Austro-Ungar) si s-a pastrat inclusiv in perioada comunista. De atunci s-au modificat milioane de adrese POSTALE, denumire de orase, dar NU si actele de proprietate.

     Actele de proprietate sunt pe numere cadastrale. Poti sa schimbi denumirea unei strazi, sector/district, oras si de o mie de ori. modificarile sunt operate la Cartea Funciara de Oficiul de Cadastru: pentru numarul cadastral X se modifica adresa postala, astfel. Cand te vei duce sa iei un extras CF il primesti pentru numarul X, nu pentru adresa postala.

     Pentru conformare, intabularile (adica actul de confirmare a inregistrarii proprietatii) pot fi trimise prin posta, asa cum face zilnic ANAF cu hartiutele lor.
    • -1 (3 voturi)    
     te faultezi singur (Joi, 25 iulie 2019, 10:46)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     deci o problema reala, faptul ca doua strazi din Bucuresti au acelasi nume, se va rezolva automat. si tu te plangi?..
     • 0 (4 voturi)    
      Se va complica, nu se va rezolva (Joi, 25 iulie 2019, 12:31)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui pehash

      Greu cu logica.

      Oricum, e o complicarie inutila, iar economia iluzorie cu citeva salarii de primari (compensate cu cresterea numarului de districtoristi in toate institutiile aferente) nu justifica bulversarea a 3 milioane de oameni.

      Ceva mai anti-USR decit aceasta idee, e greu de imaginat.
   • +1 (1 vot)    
    de'acolo (Vineri, 26 iulie 2019, 8:51)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

    pe unde umbla barna si acolitii..:-))
    ma rog, nu cu badea, cu gadea.
 • +1 (15 voturi)    
  Precum ideea cu vaporasele pe Dambovita (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:13)

  D-or [utilizator]

  Nu tot USR propunea sa distrugem sistematizarea Dambovitei (asa cum am distrus si Casa Radio) astfel incit sa circule vapoare turistice pe modelul Senei?

  Si nimeni nu a sanctionat ridicolul ideii, faptul ca podurile peste Dambovita - fiind ingusta, nu lata ca Sena care e un fluviu - ar trebui arcuite aproape vertical ca sa faca loc vapoarelor pe sub ele...

  Si nimeni nu a sesizat caracterul pur destructiv al acestor propuneri. Sistematizarea unui riu e un efort major care se face la citeva sute de ani, nu zilnic.
  • +3 (5 voturi)    
   Nu stiu daca ... (Miercuri, 24 iulie 2019, 18:36)

   Lucky1 [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   ... propunerea a fost exact de navigabilitate a Dambovitei similar cu a Senei (Personal imi pare o prostie chiar si sa compari asa ceva). Dar stiu sigur ca ce s-a facut de-a lungul Dambovitei trebuia sa aiba in vedere crearea unei cai de circulatie care sa traverseze Bucurestiul in regim expres.
   Trebuiau facute traversari denivelate, cel putin in intersectiile ale arterele de circulatie inter-cartiere majore. Cat te costa acum sa faci aceste denivelari???
   Va veni curand ziua cand Bucurestiul va trebui abandonat ca si Capitala.
 • +1 (17 voturi)    
  USR daca tacea, intelept raminea. 20 x n sedii noi (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:30)

  D-or [utilizator]

  Cum sa pui pe drumuri 3 mil de oameni sa-si schimbe toate actele?

  Ce nebunie cu cite 20 de sedii noi pentru fiecare institutie, pentru sanatate, pentru invatamint, pentru mediu, pentru politie, pompieri, salubrizare, forte de munca, etc.
  • 0 (12 voturi)    
   Esti ori analfabet functional (Miercuri, 24 iulie 2019, 21:58)

   neagoe [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   ori in slujba Haznalei 3!

   In primul rand ar trebui sa intelegi ce inseamna "proiect pus in dezbatere publica".
   Dezbatere = discutie. Adica acesta este un proiect care are nevoie de discutii, modificari etc inainte de a fi pus in practica. E drept ca niciun alt partid, cu atat mai putin PSD-ul vostru nu a facut vreodata asa ceva, dar abia asta inseamna "democratie".

   In al doilea rand, de ce s-ar schimba actele bucurestenilor? Astfel de reforme au mai avut loc si nimeni nu a suferit nimic. Pana prin 1980 Bucurestiul a avut 7 sectoare (sec 7 este acum 6), apoi a aparut SAI (sectorul agricol Ilfov, transformat apoi iar in Judetul Ilfov). S-au modificat si niste limite de sectoare. Cum crezi ca s-a facut modificarea actelor de doua ori in 15-20 de ani? Simplu, la actualizarea de Buletin / CI atunci cand expirau.

   PS. Analfabeti functionali = persoane care știu să citească, dar nu înțeleg ceea ce au citit. v.:

   https://ro.wikipedia.org/wiki/Analfabetism_funcțional
   • -3 (7 voturi)    
    Analfabet esti tu, e vorba de actele de proprietat (Joi, 25 iulie 2019, 9:30)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

    Exact asta faceam, "dezbateam" propunerea USR.

    Sau dezbatere inseamna musai aprobare pt voi?

    In fond, va fac un bine, va ajut sa realizati stupiditatea propunerii inainte de a ajunge de risul tuturor.

    Va dati seama ca aceasta propunere va ingropa USR-ul exact inainte de alegeri? Continuati.
    • -1 (5 voturi)    
     Confirmi ignoranta (Joi, 25 iulie 2019, 10:22)

     neagoe [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     Ardealul a intabulat (= a facut acte cadastrale) inainte de 1918 (ca in toata Europa de vest). Unul din avantajele cadastrului fiind si acela de a nu depinde de alti factori decat cei de amplasare fizica in teren. De atunci s-au modificat milioane de adrese POSTALE, denumire de orase, dar NU si actele de proprietate.

     Actele de proprietate sunt pe numere cadastrale. Poti sa schimbi denumirea unei strazi, sector/district, oras si de o mie de ori. modificarile sunt operate la Cartea Funciara de Oficiul de Cadastru": pentru numarul cadastral X se modifica adresa postala, astfel. Cand te vei duce sa iei un extras CF vei primi pentru numarul X.
     Pentru conformare, intabularile (adica actul de confirmare a inregistrarii proprietatii) pot fi trimise prin posta, asa cum face zilnic ANAF cu hartiutele lor.
     • -1 (3 voturi)    
      Eu am experimentat concret ce inseamna (Joi, 25 iulie 2019, 10:48)

      D-or [utilizator] i-a raspuns lui neagoe

      o schimbare in adresa, atunci cind vrei sa transferi dreptul de proprietate.
  • 0 (12 voturi)    
   mai omule elucubrezi total (Miercuri, 24 iulie 2019, 23:34)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui D-or

   Cine a zis de sedii noi pt deconcertate? Unde dzeu ai vazut tu in propunere asa ceva?
   Ideea este exact ca toate acele sedii sa dispara fiindca acele districte sau cum draci s-or numi nu vor avea nici macar jumatate din atributiile din actualele sectoare.
   Pe intelesul tau de GicaContra Psd-ist, sectoarele nu se transforma in districte ci dispar iar districtele preiau doar 20%din atributiile si cheltuielile lor.
   PS las-o in papusoi cu schimbarile de acte ca nu e chiar asa.
   • +3 (7 voturi)    
    Districtoristii vor sta la colt de strada? (Joi, 25 iulie 2019, 10:33)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    Districtele alea nu vor avea sedii, ne vom intilni la colt de strada sau la cofetarie cu districtoristii?

    Sau poate vor fi doar imaginare.
    • +3 (3 voturi)    
     vor lucra de acasa (Vineri, 26 iulie 2019, 11:37)

     nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui D-or

     ca se poarta.
 • +1 (11 voturi)    
  Mai usor D-na WRIIIIIING (Miercuri, 24 iulie 2019, 17:31)

  dmnt [utilizator]

  In primul rand, SA CASTIGE ALEGERILE LA PRIMARIA GENERALA SI CELE DE SECTOARE, domnii si doamnele de la USR !
  • +1 (5 voturi)    
   ai si tu dreptate.. (Joi, 25 iulie 2019, 11:12)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui dmnt

   Rezultatele de la Europarlamentare nu sunt suficiente. E adevarat ca USR-PLUS a luat 41%, dar daca PNL face iar alianta cu PSD-ul, tot degeaba..
 • +5 (7 voturi)    
  Ne cam grabim (Miercuri, 24 iulie 2019, 18:45)

  Laste [utilizator]

  Ceea ce cred sincer :
  - ca acolo trebuie sa ajungem
  - este insa o lege si nu depinde de bucuresteni
  - simpa schimbare a ceea se numeste administratie nu este de ajuns. trebuie vazuta implicatia legislativa
  - de asemenea trebuie luata in calcul o faza de tranzitie de 5-10 ani
  - iar eu as fi inceput nu cu managementul strategic ci cu cel de criza
  TRAFIC
  CALDURA
  APA
  ETC
  De multe ori 14 pagini colorate nu sunt politica publica
  Insa toata lumea vrea sa fure startul
 • +2 (6 voturi)    
  E o idee buna! (Joi, 25 iulie 2019, 9:13)

  RamoM [utilizator]

  Personal cred ca e o idee buna si cu totii ar trebui sa o sustinem. Nu cred ca e macar unul intre noi care sa nu se fi lovit de birocratia excesiva si de un aparat administrativ excesiv si ineficient. Din aceasta perspectiva, nu putem decat sa ne bucuram ca putem remedia aceste probleme.
  • +1 (3 voturi)    
   Așa e, (Joi, 25 iulie 2019, 12:39)

   PowerIon [utilizator] i-a raspuns lui RamoM

   actualul aparat administrativ este imposibil de reformat, trebuie proiectat unul nou, bazat din start pe informatizare.
   • +2 (2 voturi)    
    stergem tot (Vineri, 26 iulie 2019, 11:52)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui PowerIon

    uitam tot, ce'a fost a fost, pornim de la firul ierbii.
    dupa care, la urmatoarele alegeri vom vota pt. schimbarea schimbarii.

    si ce sa mai proiectam din nou, copiem tot de la paris ! ca pe vremea chiritzoaiei. pour les fleurs de coucou ! renew ioropa !
 • +1 (1 vot)    
  eu nu sunt de acord (Joi, 25 iulie 2019, 23:22)

  gemart [utilizator]

  Decat cu desfiintarea sectoarelor. Mai departe vad comasarea judetului cu capitala sub un singur primar si un mic consiliu. Asa s-ar simplifica birocratia si s-ar termina cu smecheriile de Voluntari si rovineta de Ilfov!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by