Cinci linii regionale noi au fost înființate de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov și sunt asigurate începând de sâmbătă, numărul total al liniilor ajungând la 53. Aceste cinci linii noi sunt operate de Serviciul Transport Voluntari, relatează Mediafax.

Bucur OborFoto: USER UPLOADED

Pentru implementarea Programului Integrat de Transport Public de Călători pentru Regiunea București – Ilfov, Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București – Ilfov (TPBI) înființează cinci linii regionale noi, informează Primăria Capitalei.

Astfel, începând de sâmbătă, 20 iulie, sunt asigurate următoarele rute:

- R411: Bucur Obor – Gagu;

- R412: Bucur Obor – Măineasca;

- R417: Bucur Obor – Cozieni;

- R459: Platforma Pipera – Pasaj CFR Tunari;

- R460: Republica – Pasaj CFR Ștefănești.

Cele cinci linii regionale vor fi operate de SC Serviciul Transport Voluntari SA.

„În prezent, numărul total al liniilor regionale înființate de TPBI a ajuns la 53. Dintre acestea, 41 sunt operate de STB SA, 10 de SC Serviciul Transport Voluntari SA și două de STCM Ecotrans Chitila. Alte 20 de trasee se află în procedură competitivă de atribuire către operatorii privați, care vor practica același tarif de 1,50 lei/călătorie și vor utiliza Sistemul Automat de Taxare. Pe toate liniile regionale, indiferent de operator, titlurile de călătorie sunt puse la dispoziție prin rețeaua de vânzare a STB SA, această companie fiind singura care gestionează Sistemul Automat de Taxare”, mai arată sursa citată.