Firma fostului primar Adriean Videanu vrea să construiască blocuri de 35 de etaje în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Șoseaua Progresului

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 12 iulie 2019, 13:25 Actualitate | Administratie Locala


Adriean Videanu
Foto: HotNews.ro
Firma fostului primar Adriean Videanu, Titan Mar, în parteneriat cu Beckfield Development, vrea să construiască un ansamblu de blocuri cu până la 35 de etaje pe terenul aflat în zona intersecției Calea 13 Septembrie cu Şos. Progresului. Proiectul a primit deja avizele necesare de la Primăria Capitalei și se află în dezbatere publică înainte de a fi supus la vot în Consiliul General. Unul dintre vecini reclamă că proiectul îi afectează proprietatea și cere municipalității să nu-l aprobe în această formă.

Potrivit planșelor afișate pe site-ul municipalității, proiectul inițiat de Titan Mar propune 5 clădiri cu înălțimea de până la 35 de etaje , 4 de 20 de etaje, una de 18 etaje și mai multe clădiri mici între ele. Terenul are o suprafață de 45.000 mp. Clădirile propuse vor avea funcțiunea de locuințe, birouri, spații comerciale.


Compania Titan Mar este deţinută de Adriean Videanu (49.9967% ) şi Mioriţa Videanu (50.0033%), fiecare cu 50% din acţiuni, potrivit datelor de la Registrul Comerțului. Beckfield Development este deţinută de Beckfield Ltd.

Unul dintre vecini, împotriva proiectului

Firma Calor, care deține un imobil în vecinătate cere consilierilor generali să nu aprobe proiectul, invocând că nu are studiu de trafic, iar una dintre suprafețele reglementate se află în litigiu.

”P.U.Z. CALEA 13 SEPTEMBRIE NR.162-164,166/ SOS.PROGRESULUI NR.46 denumit în continuare P.U.Z.”Videanu Towers” afectează proprietatea învecinată a CALOR și se suprapune peste soluțiile urbanistice anterioare inițiate de subscrisa, soluții aprobate prin HCGMB nr.119/29.05.2001 și respectiv materializate prin construirea unor clădiri autorizate în mod legal. Reglementările urbanistice propuse prin P.U.Z. ”Videanu Towers” tratează loturi aflate în litigiu cu Compania Națională C.F.R. SA și respectiv cu Compania CALOR pentru o suprafață de aproximativ 2 hectare . (...) Au fost identificate numeroase elemente ale dezvoltării imobiliare propuse de inițiatori, care traversează și afectează terenul și construcțiile proprietatea subscrisei. Imobilul învecinat al subscrisei urmează a fi afectat grav și iremediabil în cazul aprobării și materializării acestui P.U.Z., inclusiv prin edificarea unor zgârie-nori amplasați la mică distanță față de limita noastră de proprietate, cu retrageri propuse ce nu respectă retragerile minime legale conform Planului Urbanistic General al Municipiului București. Documentația a fost defectuos întocmită cu bună-ștință deoarece : Nu există Studiu de Trafic, nu a fost elaborat niciun Studiu Impact Circulație, nu a fost elaborat niciun Studiu de Însorire, nu se cunoaște numărul de persoane ce urmează a fi relocat în zonă, nu au fost comunicate suprafețele construite pe fiecare funcțiune, nu există breviare de calcul inginerești cu privire la calculul rețelelor de utilități aferente noului orășel ce urmează a fi dezvoltat în zonă , dacă există cotă disponibilă de apă/canal/gaze/curent, nu se cunoaște investiția viitoare pe care trebuie să o suporte municipalitatea în vederea dezvoltării infrastructurii edilitare și rutiere necesare preluării noilor rezidenți”, a postat pe pagina dedicată dezbaterii publice firma Calor.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram..*.


11104 vizualizari

 • +13 (29 voturi)    
  Cand era (Vineri, 12 iulie 2019, 13:38)

  Alexa.99. [utilizator]

  primar in Bucuresti, a umplut orasul cu borduri, pentru ca avea firma de borduri. Era un santier complet, scoteau borduri bune ca sa puna bordurile lui de marmura, pe care aluneca lumea cand era zapada. Alt individ caruia mi-e sila sa-i aud numele. Tot felul de distrusi isi bat joc de Bucuresti iar bucurestenii zici ca mereu au altceva de facut decat sa-i ia de guler si sa le spuna: "Ce naiba credeti ca faceti in orasul asta, ordinarilor?!"
  • +4 (6 voturi)    
   Mda, ar fi adevarat doar ca e fals (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 10:49)

   Iomen [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

   Niciuna din bordurile puse in Buc pe vremea lui Videanu nu au fost produse de firma lui. Asta se poate verifica usor si a fost deja verificat de Curtea de conturi. La cate polite se platesc acum in toate taberele cu siguranta era la beciul domnesc. Plus ca majoritatea bordurilor sint din beton care e la o mica mare diferenta de marmura.
   Hai sa nu ne bagam in niste reglari de conturi din afaceri. Baietii de la Calor vor sa vanda, dar tin la pret, iar Videanu nu marca banu’. S-au gandit ca daca fac scandal au mai multe sanse (si nu-i o idee rea), dar oricum noua nu ne iese nimic oricum ar iesi afacerea.
 • +13 (27 voturi)    
  Pe portocaliul ăsta l-a făcut ciuma roșie (Vineri, 12 iulie 2019, 13:42)

  prec [utilizator]

  stăpân pe marmura din țară. După care ne povestea el că-i bogat deoarece nu bea și nu fumează, nenorocitul naibii....
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:21)

   [anonim] i-a raspuns lui prec

 • +4 (14 voturi)    
  Miorita - varianta noua (Vineri, 12 iulie 2019, 13:53)

  Sati [utilizator]

  Sina de tren cu terenul aferent subtilizat. Casa poporului ,catedrala mantuirii si meriotul vor sta la umbra bloculetelor Mioritii de Grosu (Teleorman) si ale lui Adi de Crevenicu(Teleorman).
  • +5 (5 voturi)    
   Observ mai nou (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 10:53)

   Iomen [utilizator] i-a raspuns lui Sati

   ...stigmatizarea oamenilor dintr-o regiune pentru simplul motiv ca vin de acolo. O fi bine, o fi rau, o fi corect politic in sec 21 in UE.
 • +8 (20 voturi)    
  U politruc ordinar (Vineri, 12 iulie 2019, 13:55)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  dintre cei imbuibati si profitori. O hahalera gretoasa marca Mafia Portocalie (=Rosie)
 • -7 (19 voturi)    
  Foarte bine (Vineri, 12 iulie 2019, 13:56)

  iCalin [utilizator]

  doar sa respecte legea fara smecherii. Nu e nici o problema un bloc de 35 de etaje daca e facut cum trebuie. Vor sari toti specialistii in arhitectura si urbanism care n-au nici o pregatire fiindca Videanu
  • +3 (17 voturi)    
   tovarase (Vineri, 12 iulie 2019, 14:29)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui iCalin

   bucurestiul nu este genul de oras care sa fie bun pt zgarie nori... also cutremure!

   nu sunt arhitect, dar am discutat cu arhitecti si ingineri de rezistenta fix despre aceste probleme acum cativa ani!

   also tu ce pregatire ai daca tot ne contrazici?!
   • -5 (11 voturi)    
    La mitici merge. (Vineri, 12 iulie 2019, 16:35)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

    Sunt bune pentru ei.
    • 0 (4 voturi)    
     ? (Vineri, 12 iulie 2019, 21:20)

     Cetateanu [utilizator] i-a raspuns lui prec

     Precarule ti-am facut o schema ca sa-ti arat ca ai fierea varsata. Da esti prost si nu intelegi!
     • -2 (2 voturi)    
      Vine zbîțiala și mai scăpm de unii. (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:11)

      prec [utilizator] i-a raspuns lui Cetateanu

      N-o să plîngă nimeni după ei.
    • +3 (3 voturi)    
     De acord (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:37)

     Anges [utilizator] i-a raspuns lui prec

     Decret-lege: fara zgarie-nori la CJ. Lasati Bucurestiul sa se umple de ei sa se invete minte miticii.
   • +3 (3 voturi)    
    Comentariu sters de utilizator (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:25)

    [anonim] i-a raspuns lui liviu_

 • +14 (24 voturi)    
  si pe unde vor circula miile de oameni de acolo? (Vineri, 12 iulie 2019, 14:02)

  ella111 [utilizator]

  adevarul e ca fostul primar a dezvoltat foarte mult infrastructura in Bucuresti iar acum isi permite sa verse mii de oameni pe drumurile bucurestiului.
  baaaai...terminate cu blocurile , terminati! ne sufocam, nu o sa mai iesim din casa. nu o sa mai avem pe unsa sa facme o sosea in viitor . construiti pe fiecare petec d epamant liber!.
  alo, primaria, nu le mai dati autorizatii fara infrastructura!!!!
  • +2 (14 voturi)    
   de mine e si mai rau, (Vineri, 12 iulie 2019, 14:25)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui ella111

   stau in zona....deja la intersectia 13 Septembrie cu Soseaua Progresului e nenorocire de aglomerat....acolo e un punct de ingatuire, stai minute bune pana treci de intersectie (toata zona de la Biserica Sf sebastian si pana la Marriott e crima de aglomerata dimineata si seara)..
   Daca imi face Videanu blocuri de 35 etaje, si aduce si mai multi oameni in zona, m-am nenorocit...nu mai trec dimineata de intersectia de la Soseaua Progresul.
   • -2 (2 voturi)    
    Mută-te. (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:12)

    prec [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Mai vinzi niște „derivate” și te muți pe Dorobanți.
   • +3 (3 voturi)    
    Sigur (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:46)

    Anges [utilizator] i-a raspuns lui bancher

    Hai sa nu mai dezvoltam orasul ca avem primar incompetent. La fel o fi gandit si in NY, Londra sau Paris? Mai degraba ai grija ce votezi la urmatoarele alegeri decat sa dai vina pe devoltarea orasului.
    Si daca tot stai prin zona adu-ti aminte cand s-au refacut ultima oara liniile tramvai. Si e valabil si pentru alte zone (Giurgiului, S. Cel Mare); si cand s-au (re)facut pasaje (Obor, Basarab).
  • +3 (3 voturi)    
   Sa dea la CJ autorizatii (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 13:54)

   Anarb [utilizator] i-a raspuns lui ella111

   Ca aici nici nu e aglomerat. Din Floresti pana-n Georghieni 5 min. Cu Uber!
 • +9 (21 voturi)    
  Videanu ... (Vineri, 12 iulie 2019, 14:12)

  Celbland [utilizator]

  ... nu trebuia să fie în închisoare ?

  Cu banii românilor pe care și i-a însușit nelegal vrea să facă investițiile ?
  • +1 (11 voturi)    
   Bineinteles ca trebuia (Vineri, 12 iulie 2019, 15:42)

   Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   Dar cu banii furati de la romani si-a facut "preieteni", nu dusmani, ca altii...
  • -4 (6 voturi)    
   Ba trebuia. El, Berceanu, Băse și toți (Vineri, 12 iulie 2019, 18:21)

   prec [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   cei ce-au devalizat țara, în frunte cu pesedoșii.
 • +2 (12 voturi)    
  In Bucureștiul (Vineri, 12 iulie 2019, 14:20)

  PowerIon [utilizator]

  suprapopulat și cu probleme de trafic și poluare care par fără soluție, construirea de noi blocuri, chiar și de câteva etaje, ar trebui oprită.
 • +5 (15 voturi)    
  si asa e dezastru dimineata in zona aia... (Vineri, 12 iulie 2019, 14:27)

  liviu_ [utilizator]

  hai sa blocam dracu bucurestiu de tot
  este un oras SUFOCAT de numarul de oameni...
  fara infrastructura

  in loc sa facem parcuri si parcari ... noi mai tragem u rand de blocuri...
  asta pana cand o sa faci de acasa pana la servici 3 ore cu masina, 2 pe jos si 4 cu ratb!

  astea fiind spuse 35 etaje?! frate cladirile f inalte sunt pentru zone stancoase, nu pt zone nisipoase...
  cine imi garanteaza ca acele cladiri rezista la cutremure?! tovarasu bordura 1.0?!

  PS: proiect al unui pdlist aprobat de psdisti... cand e de furat astia nu au culoare politica!
 • 0 (10 voturi)    
  Un hot ordinar (Vineri, 12 iulie 2019, 15:36)

  Mihail. [utilizator]

  Care a imbatranit furand.

  Orasele trebuie sa se dezvolte spre exterior, scrie in orice carte de urbanism. Daca infractorii astia nu vor fi opriti, Bucurestiul va deveni de nelocuit. Chiar si acum sunt zone unde se traieste la limita umanului.
  • -4 (6 voturi)    
   Mi-e teamă (Vineri, 12 iulie 2019, 19:11)

   PowerIon [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

   că și în exterior Bucureștiul nu e bine să se mai dezvolte. Tot mai multe autoturisme vor aduce lumea la muncă in oraș.
   Avem în schimb o tară mare cu orașe despopulate. E nevoie de o politică națională de reglementare a amplasării investițiilor.
   • +3 (3 voturi)    
    Daca ai fi iesit (Sâmbătă, 13 iulie 2019, 14:04)

    ids [utilizator] i-a raspuns lui PowerIon

    in lume din provincia ta care te frustreaza ai fi vazut cum orasele mari aduc oamenii din exteriorul orasului pe infrastructura feroviara combinata cu metrou.
    Deci solutii exista; trebuie doar sa votam pe cineva care ne promite dezvoltarea retelei de transport, nu gratuitate oe e. Get it?
 • 0 (8 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Vineri, 12 iulie 2019, 16:04)

  [anonim]

 • -2 (8 voturi)    
  Doar 35?? (Vineri, 12 iulie 2019, 16:28)

  ady77 [utilizator]

  Io zic sa mai puna un cativa metri de borduri, si dupa sa inceapa constructiile.
  Lasand gluma la o parte, toata zona de la Razoare spre 13 Septembrie, este un sol unde inmagazineaza foarte multa apa, este foarte nisipos solul, iar problemele or sa fie interesante cand se va pune in functiune metroul.
  Infrastructura nu ai pentru asemenea proiect, nu ai decat 2 cai de acces, si care sunt si asa foarte aglomerate.
  Planurile pentru metrou in anii ''70, au fost schimbate, si asa a aparut metroul in Militari si nu Drumul Taberei.
 • -3 (5 voturi)    
  :) (Vineri, 12 iulie 2019, 18:24)

  dumnezeu [utilizator]

  ...din borduri, nu?
 • -1 (7 voturi)    
  I-au rămas borduri nevândute (Vineri, 12 iulie 2019, 18:36)

  oxbridge [utilizator]

  Poate face blocurile din borduri, nu m-ar mira nimic...
 • -3 (5 voturi)    
  Cautati! (Vineri, 12 iulie 2019, 21:26)

  Cetateanu [utilizator]

  Daca nu e mancare de rahat, asta cu 'in discutie", din partea Primariei, dati fuga si exprimati-va parerea la PG madam Firea. Haita de nemernici: PG, Arhitect, urbanisti, si cretinii de Consilieri, au distrus si continua sa distruga orasul. Din pacate sunt vinovati si papagalii (ca sa folosesc un eufemism) care baga bani fara numar in aceste constructii fara noima da "bine plasate". Si asta poti sa vezi din mahalalele de la margine (Pipera, Berceni, Militari Bragadiru etc..) pana la dezvoltarile din centru.
 • 0 (0 voturi)    
  Iar ? (Sâmbătă, 16 mai 2020, 17:08)

  Odan [utilizator]

  Nu e arestat ? Cine il reprezinta ?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by