USR București a obținut încă o victorie în instanță în dosarele privind înființarea companiilor municipale. Ieri, Curtea de Apel București a respins cererea Primăriei Capitalei de revizuire a deciziei prin care s-a stabilit că toate companiile municipale au fost înființate cu încălcarea legii, a anunțat pe pagina de Facebook, Roxana Wring, președintele USR București. La ședința Consiliului General de Miercuri, primarul Gabriela Firea încearcă introducerea în legalitate a 4 dintre cele 19 companii municipale.

Roxana Wring Foto: Arhiva personala

În luna noiembrie a anului trecut, instanța a constatat că aceste companii au fost înființate cu încălcarea legii pentru că hotărârile de Consiliu au fost votate cu majoritate simplă (50% plus 1 din voturile consilierilor municipali), în loc să fie luate cu majoritate de două treimi. De asemenea, judecătorii au constatat și simulacrul de asociere cu SC Service Ciclop SA, considerând că această asociere este doar una de fațadă și că, tocmai din acest motiv, nu respectă exigențele legale. Sentința a rămas definitivă în 2019, iar Primăria Capitalei a încercat și căile extraordinare de atac.

”În ciuda faptului că decizia a fost definitivă, Gabriela Firea a căutat diverse artificii juridice în speranța că ar putea anula această decizie. Rând pe rând însă, tentativele sale sunt infirmate de către judecători, ceea ce confirmă practic corectitudinea soluției date în noiembrie anul trecut. Gabriela Firea a tot sperat să găsească o soluție juridică pentru a nu desființa companiile. Pentru că dacă le-ar desființa, ar recunoaște de fapt că a greșit de la bun început. Și dacă a greșit, atunci ar trebui să răspundă pentru cele 600 de milioane de lei cât a costat această eroare. Nu setea de dreptate o macină pe Gabriela Firea, ci teama că, mai devreme sau mai târziu, va trebui să vină cu bani de-acasă pentru a acoperi această pierdere colosală pe care a produs-o municipalității”, a postat Roxana Wring pe pagina de Facebook.

Ana Maria Ciceală, consilier general USR, îi cere primarului Gabriela Firea să desființeze companiile municipale.

”Am câștigat o nouă revizuire în procesul companiilor municipale. Justiția confirmă a treia oară că Gabriela Firea a înființat ilegal companiile sugativă de 600 milioane de euro, banii bucureștenilor. Îi cer primarului general să respecte legea și să desființeze de îndată aceste companii! Banii dați și patrimoniul trebuie să se întoarcă urgent la primărie. Companiile municipale trebuie desființate! Curtea de Apel a respins a nouă solicitare de revizuire în cale extraordinară de atac a d-nei Firea. Îi cer din nou Gabrielei Firea să respecte și să pună în aplicare decizia definitivă a instanței din 22 noiembrie 2019. Victoria de astăzi este o nouă lecție pentru Gabriela Firea că trebuie respectată voința cetățenilor reprezentați de consilierii locali. Aceste companii sifonează în continuare sute de milioane de euro de la bugetul muncit de cetățeni. Sunt practic sinecuri cu sute de directori plătiți gras de la bugetul public. Ele nu fac absolut nimic pentru municipiul București înafara de a toca acești bani pentru gașca Firea-Pandele iar transparența activității și felului în care cheltuiesc fonduri publice este inexistentă”, a postat Ana Ciceală pe pagina de Facebook. ​