Invazie de țânțari în București. Cum am ajuns în această situație și de ce Primăria Capitalei a început tratamentele abia în iunie, cu aproape două luni mai târziu

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 19 iunie 2019, 11:24 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: PMB
Bucureștiul se confruntă cu o adevărată invazie de țânțari, fiind aproape imposibil să stai în aer liber fără să te alegi cu o duzină de pișcături. Problema este cu atât mai gravă cu cât de câțiva ani în București au apărut și țânțarii tigru care atacă și ziua. Primăria Capitalei, instituția cu atribuții în acest domeniu, trebuia să înceapă încă din luna aprilie tratamentele de combatere a insectelor, însă a început abia în iunie, deoarece contractul cu operatorul privat a expirat la începutul anului, iar serviciul a fost delegat Companiei Municipale, contractul fiind semnat abia în iunie. De ce? Fiindcă bugetul municipalității a fost aprobat cu întârziere, compania municipală încă nu obținuse autorizațiile necesare pentru prestarea serviciului și nici nu avea utilajele necesare.

Tratamentele de combatere a țânțarilor au început abia la jumătatea lunii iunie, când era prea târziu. Acestea începeau în mod obișnuit în aprilie, pentru omorârea larvelor. Mai mult, fiindcă în ultimii ani insectele nu au fost stârpite corespunzător - și în anii trecuți au fost probleme cu prestarea serviciului - problema a devenit tot mai greu de gestionat. Dincolo de disconfortul produs de înțepături, problema majoră este că țânțarii transmit boli grave cum ar fi meningita sau West Nile.

Un aspect pozitiv față de anii trecuți este că Primăria va stropi din stradă și pe domeniul privat. Până acum municipalitatea aplica tratamente doar pe spațiile pe care le administrează (parcuri, cimitire, malurile lacurilor, piețe, instituții din subordine), iar domeniul privat, care acoperă cea mai mare parte din oraș, rămânea descoperit (subsolurile blocurilor, grădinile blocurilor, curți). Pe zonele proprietate privată, în teorie, tratamentele trebuie aplicate de proprietari, însă în practică acest lucru nu se întâmplă. Dacă tratamentul nu se aplică unitar și nu se stârpesc focarele de infecție, de exemplu de pe o stradă cu 20 de case, zece aplică și zece nu, țânțarii nu vor fi stârpiți și se înmulțesc din nou. Primăria spune că nu poate interveni pe domeniul privat deoarece legea nu permite, însă nici nu a căutat alte soluții.

De ce a început Primăria Capitalei tratamentele abia în iunie

Primăria Capitalei a avut contract pentru combaterea țânțarilor, pentru perioada septembrie 2017- februarie 2019, cu firma Coral Impex. Înainte de expirarea contractului, în iulie 2018, prin HCHMB 464/2018 a fost delegat serviciul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție București. În septembrie 2018, ADI Deratizare, Dezinsecție și Dezinfecție București a delegat contractul pentru prestarea serviciului Companiei Municipale Eco Igienizare București.

”Vă comunicăm că înca din luna ianuarie 2019 a fost semnat contractul de delegare a serviciului de salubrizare - activitățile de dezinsecție, deratizare, dezinfecție între Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție București și Compania Municipală Eco Igienizare, conform Legii 51/2006 (art 28). Contractul de delegare are la baza studiul de oportunitate aprobat de CGMB din care a reieșit clar faptul că prestarea acestui serviciu de către Compania Municipală Eco Igienizare este mai eficientă”, se arată într-un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Contractul între Compania Municipală Eco Igienizare și municipalitatea a fost semnat însă abia pe 14 iunie 2019. De ce?

”Pentru a putea fi semnat Contractul de servicii era necesar ca bugetul propriu al Municipiului București să fie aprobat de către Consiliul General al Municipiului București. Reamintim că, urmare a aprobării cu întârziere a bugetului de stat, bugetul propriu al Municpiului București a fost aprobat în data de 23.04.2019. În plus, Compania Eco Igienizare a trebuit să parcurgă toate etapele legale cu privire la întocmirea documentațiilor necesare obținerii autorizațiilor, dar și cu privire la achiziția de echipamente și substanțe pentru prestarea în condiții optime a serviciului de dezinsecție”, au răspuns reprezentanții Primăriei Capitalei.
Astfel, până pe 14 iunie nu au fost aplicate tratamente specifice. Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că Centrul de Protecție a Plantelor a desfășurat în București 5 tratamente de prevenire și combatere boli și dăunători la plante, iar insecticidele folosite acționează și asupra țânțarilor și căpușelor.

Cât plătește municipalitatea Companiei Municipale pentru combaterea țânțarilor

Bugetul alocat pentru combaterea tantarilor în 2019 este de 9.681.814,80 lei, potrivit HCGMB nr. 251/2019 prin care a fost aprobat Programul Unitar de Acțiune pentru anul 2019. Suma este alocată pentru 14 tratamente.
HotNews.ro a comparat tarifele plătite de municipalitate pentru combaterea țânțarilor către Compania Municipală versus tarifele plătite către operatorul privat - Coral Impex - până în februarie 2019. Tarifele plătite către compania municipală sunt mai mici.
Câți angajați și ce utilaje are compania municipală pentru combatrerea țânțarilor

Dotarile Companiei Municipala Eco Igienizare Bucuresti sunt: 12 utilaje de mare capacitate în sistem ULV(Ultra Low Volume), 30 TermoFoggere si 45 atomizoare pentru tratamentele în spațiile greu accesibile din interiorul cartierelor. Numarul de angajati este de 57, potrivit informațiilor transmise de municipalitate.

La finalul anului 2018, compania avea 89 de angajați, iar până la finalul anului 2019 vrea să ajungă la 219. În 2019, compania are un buget estimat de circa 29 milioane lei, proiectul de buget însă nu a fost aprobat de Consiliul General.

În ceea ce privește investițiile pentru preluarea serviciului de deratizare și dezinsecție, compania a avut în 2018 un buget aprobat de investiții de circa 9 milioane lei, dar a reușit să cheltuiască doar 1,2 milioane lei. În 2019 are un buget de investiții estimat de 6 milioane lei.

Cele mai importante achiziții făcute în 2018-2019 de companie sunt:
- achiziție circa 400 statii de intoxicare pentru toate tipurile de rozătoare (șoareci si șobolani). Au fost încheiate 3 contracte, în valoare totală de 2.614.000,00 RON. Acestea au fost semnate pe 31 mai și 11 iunie 2019, câștigător fiind MASTER OPTIM CONSTRUCTION.
- achizitia a 40 autospeciale, 3 autoturisme de oras pentru transport persoane si o autoutilitara frigorifica pentru transportul cadavrelor de sobolani. Contractele, în valoare de 2,47 milioane lei au fost semnate pe 27 mai și 11 iunie 2019 cu RENAULT COMMERCIAL
- achiziție 12 ULV-uri (6 capacitate mică și 6 capacitate mare), Valoarea totala a contractului: 1,789,200 RON. Ofertant câștigător: PestControl Expert S.R.L.

Situația juridică periculoasă

Anul trecut, Curtea de Apel București a anulat hotărârile de înființare a celor 22 companii municipale, printre care și Compania Municipală Eco Igienizare. Procesul a fost intentat de USR, care a invocat mai multe încălcări ale legii, iar instanța a decis anularea lor motivând că au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu dintre consilieri, față de două treimi cât prevede legea. În paralel, USR are procese de dizolvare a companiilor.
Pentru a intra în legalitate Primăria Capitalei dorește să comaseze sau să reînființeze Companiile. În cazul companiei municipale care se ocupă de țânțari se dorește înființarea Companiei Municipale Deratizare, Dezinsecție, Dezinfecție București S.A. care va absorbi prin fuziune Compania Eco Igienizare București SA. Consilierii generali din opoziție acuză însă lipsa de transparență și cheltuieli arbitrare și deocamdată nu au ajuns la un consens.

În acest context, când practic hotărârile de înființare a companiilor municipale sunt anulate, Consiliul general al municipiului București nu a aprobat bugetele societăților pe 2019, ceea ce însemnă că nu mai au bani să funcționeze. Practic nu poți da bani unor entități care juridic nu mai există.

Deocamdată, Compania Municipală Eco Igienizare efectuează tratamentele din bugetul pe anul trecut.

”Tratamentele se executa in baza Contractului de prestari servicii incheiat cu PMB in data de 14 Iunie si se vor deconta pe baza proceselor verbale de receptie executie lucrari si a facturilor aferente. Substantele folosite in actiunile pentru combaterea tantarilor, in perioada 15-18 iunie 2019, au fost achizitionate pe baza bugetului aprobat in 2018. Bugetul pentru anul 2019 urmeaza sa fie supus aprobarii Consiliului General al Municipiului Bucuresti”, se arată în răspunsul transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Situația devine însă critică dacă societatea rămâne fără buget, iar pe consiliereii din opoziție se pune o presiune uriașă, de a vota un proiect care din punct de vedere legal este îndoielnic sau să lase bucureștenii fără un serviciu vital.

În plus, dacă situația juridică a companiei nu va fi rezolvată și nu va funcționa legal, serviciul va rămâne din nou în aer..


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26044 vizualizari

 • +41 (41 voturi)    
  Oprescu (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:29)

  florinos [utilizator]

  Pe vremea lui Oprescu firma 3D avea monopol chiar daca au fost prinsi in flagrant ca stropeau cu o solutie foarte diluata.

  Bucurestiul, desi este pe primul loc la PIB are conditii de trai de nivelul unei comune din anii '90.
  • +20 (20 voturi)    
   foarte adevarata afirmatia referitoare la conditii (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:46)

   BogdanAngheluta [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   foarte adevarata afirmatia referitoare la conditiile de trai
  • +11 (19 voturi)    
   asa le place lor (Miercuri, 19 iunie 2019, 14:02)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui florinos

   bucurestenii au stat acasa in iunie 2016 pentru ca de fapt asta isi doreau: o primarita tzatza care sa faca din bucuresti o mahala turceasca, plina de infectie si mizerie.
   acum au ceea ce au votat indirect si probabil majoritatea se bucura ca si orasul s-a aliniat conditiei lor sufletesti mizerabile, pana la urma imaginea unui oras reflecta direct starea sufleteasca a locuitorilor.

   Bucuresti = urmatorul Prypiat !!
   • +11 (11 voturi)    
    Bucurestiul, o Romanie in miniatura.. (Miercuri, 19 iunie 2019, 17:14)

    pehash [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    Populatia capitalei este 70-80% la prima sau a doua generatie de "bucuresteni". Marea majoritate sunt cei stramutati de comunisti in cartierele-dormitor pentru a lucra in fabrici plus copiii lor. Dupa '89 sunt studentii care au venit la facultatile din Bucuresti si nu au mai plecat acasa, unde nu aveau sanse sa-si gaseasca un loc de munca.

    Problema tantarilor intr-o capitala cu 2-3 lacuri naturale si inca 2-3 balti amenajate este penibila. Singura sursa naturala de tantari pe care, teoretic, nu o putem rezolva este noul Parc Natural Vacaresti. Pentru celelalte lacuri exista solutii ecologice (se curata vegetatia, se introduc specii de peste si libelule care mananca larvele de tantari etc.). O mare parte din vina o poarte si locuitorii - subsolurile inundate sunt deja normalitate. Spatii verzi (private) neintretinute, masini si utilaje abandonate, orice loc in care se poate strange apa de ploaie cateva saptamani este o posibila pepiniera de tantari.
   • +2 (6 voturi)    
    Kozlodui-Bucuresti 250 km (Miercuri, 19 iunie 2019, 17:28)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    mai bine NICI in gluma sa nu iti doresti !
   • +3 (5 voturi)    
    Szat (Miercuri, 19 iunie 2019, 20:23)

    iomvvd [utilizator] i-a raspuns lui Itsoc

    Szat de la discutia asta. Mai bine vezi ti de noroiul de la voi.
 • +29 (31 voturi)    
  lasa (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:32)

  alex34 [utilizator]

  ca iese firea si ne zice cine e vinovat, opozitia , statul paralel, iohannis ... trebuie sa fie mereu altcineva vinovat
  • +21 (23 voturi)    
   vine melescanu (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:42)

   liviu_ [utilizator] i-a raspuns lui alex34

   si o sa spuna ca a vazut el autocarele cu tantari adusi in bucuresti ca sa strice procentul psdeului la alegeri!
  • +17 (19 voturi)    
   Basescu (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:41)

   sipu [utilizator] i-a raspuns lui alex34

   capul” rautatii , sigur are ceva cu ea. O sa il dea in judecata.
   • +15 (15 voturi)    
    ... (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:30)

    tirolez [utilizator] i-a raspuns lui sipu

    poate da tantarii in judecata.
    • +13 (13 voturi)    
     nu are cum, DUamna este Anofelus (Miercuri, 19 iunie 2019, 15:53)

     un domn [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

     Voluntaris Gauras ( produce pagube de 400 milioane euro )
    • +5 (5 voturi)    
     Mai mult ... (Miercuri, 19 iunie 2019, 18:18)

     Alius [utilizator] i-a raspuns lui tirolez

     o sa ne arate unde a gasit ea un tantar, pus de o mana criminala...
   • 0 (0 voturi)    
    lasa ca si pe timpul cat era el primar (Joi, 20 iunie 2019, 10:08)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui sipu

    erau tantari....mama ce ma piscau.
 • +17 (19 voturi)    
  inca un succes marca psd (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:41)

  liviu_ [utilizator]

  primaria e in faliment (vb. tovarasei) dar avem borduri si pavele noi gata sa fie puse prin tot orasu...
  asta e problema principala int-run oras fara parcari, cu transport in comun slat si cu o infrastructura demna de secolul trecut!
 • +15 (23 voturi)    
  Pt ca Bucurestenii si-au ales Primaritza o tzatza. (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:42)

  Habermas [utilizator]

  De fapt Bucurestenii in mare parte n-au ales nimic. Doar au fost absenti si au lasat tzatzele sa aleaga primaritza pe una dea lor.

  Stiu ca regreta (foarte multi, poate majoritatea), pentru ca Romania s-a cam desteptat intre timp - dar deocamdata, ca si oras, Bucurestenii au ceea ce merita, adica ce au ales in mod direct sau indirect.

  Si cum sa ratez ocazia ... Bucurestiul s-ar vindeca mai repede de metehnele orientale daca s-ar debarasa de responsabilitatea de Capitala a Romaniei. Pentru acest rol, Bucurestiul nu are nici vocatie, nici intaietate istorica si nici nevoie. Rolul de capitala este o FRANA pentru Bucuresti, deoarece atrage toti banditii si nemernicii care vin sa se lipeasca in retelele mafiote existente inca din secolul 19, dar crescute canceros in Comunism si in ultimii 30 de ani.
 • +23 (25 voturi)    
  Un jeg de oras a ajuns Bucurestiul (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:47)

  BogdanAngheluta [utilizator]

  Un jeg de oras a ajung Bucurestiul de cand se joaca Firea Monopoly aici.
 • +13 (17 voturi)    
  Propunere (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:56)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Sa se infiinteze Compania de Stârpire a Țânțarilor, pendinte de Primăria Muncipiului Buc. In rest, ce au votat miticii, asta au - primar general comunist, emâncator de rht la latrine, carierist si demagog. O mertati!
  • +2 (2 voturi)    
   Cel mai bine. (Joi, 20 iunie 2019, 7:59)

   iomvvd [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Avand in vedere ca prin definitie mintea ta e in urma cu 5 minute, ramai in mizeria de la tine, cel mai bine !!!!
 • +5 (9 voturi)    
  Stropiri cu avionul (Miercuri, 19 iunie 2019, 11:58)

  MTG [utilizator]

  Stropiri cu avionul, tanti FiRea, ca asa doar se plimba tantatii de colo colo
 • +16 (20 voturi)    
  Va place ???? (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:01)

  iomvvd [utilizator]

  Voi toti cei care ati votat o pe tupeista si nesimtita asta, va place acum??? Sa va fie rusine atat voua cat si celor care au stat in casa indiferenti de soarta orasului. Luati acum tantari si nu numai, de data asta cu paine, sa nu vi s aplece !!!!

  Cat despre tupeista Fierea, care reprezinta cea mai mare rusine care a putut sa o sufere Bucurestiul de la origini pana acum, gaseste intotdeauna vinovati. Orice, oricum numai ea nu e de vina. Va dati seama ce mentalitate bolsevica formata in sanul FSN / PDSR / PSD, grupuri pe care le scuipa acum, nu mai fac sens pentru ea, ca na, acum vanturile bat din alte directii, mai interesante.

  Probabil ca o sa platesti tupeist o pentru toate aberatiile si toate cumetriile pe care le promovezi acum.
  • +3 (3 voturi)    
   Aici te contarzic. (Miercuri, 19 iunie 2019, 18:19)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui iomvvd

   Toti gasesc pe altii ca vinovati, nici macar unul nu spune ca este el de vina. Si asta aproape in orice domeniu.
 • +4 (14 voturi)    
  Bravo! (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:05)

  Crup [utilizator]

  Bravo Bucuresti, bravo bucuresteni! Tot inainte! Pana o sa ajungeti imensa mahala a Romaniei! Imensa - si culmea! - bogata mahala!
 • +17 (21 voturi)    
  Orice s-ar zice, sunt tantari (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:38)

  bancher [utilizator]

  am fost in parc la un festival, si am venit plin de muscaturi de la genunchi in jos. Nevasta-mea e si mai rau, e plina pe tot corpul. Acum stam amandou cu Fenistilul in geanta, asa muscaturi nu aveam nici pe timpul lui Ceausescu (cand nu se combateau tantarii pe motiv ca sunt scumpe soltuiile)
  • +4 (6 voturi)    
   la iasi se combateau (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:45)

   Toni_Romania [utilizator] i-a raspuns lui bancher

   La Iasi in anii 70-80 trecea avionul cu insecticid peste oras. Pana prin 84 au facut asta.
 • +12 (14 voturi)    
  Pacat (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:39)

  geag [utilizator]

  ca nu se baga sefa la psd sa faca si acolo ce a facut la primarie PRAF. Asta i chiar mai toanta ca dancila
 • +10 (14 voturi)    
  Fii atent! (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:40)

  valli [utilizator]

  In Bucuresti au fost recent cazuri mortale de meningita? Au oare legatura cu modul aiuristic in care conduce primaria d.Firea?
 • +14 (16 voturi)    
  Acum, (Miercuri, 19 iunie 2019, 12:58)

  Alexa.99. [utilizator]

  ca au vazut cat a luat USR pe Bucuresti la europarlamentare si cand isi dau seama ca pierd Bucurestiul, pesedistii ne vor lasa de izbeliste complet, se vor bucura sa ne manance tantarii, serpii, crocodilii, etc, etc...
  Vedem cine scapa, ca sa mai poata vota.
  Eu inca lupt sa accept ca locuiesc intr-un oras unde e Firea primar.
 • +13 (19 voturi)    
  Capusele (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:02)

  Gogu27 [utilizator]

  sunt cea mai mare problema ; atat cele din parcuri , dar mai ales cele din adminsitratie. Odata rezolvata aceasta problema, nu vor mai fi nici tantari.
 • +9 (15 voturi)    
  cum am ajuns in aceasta situatie? (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:03)

  Je__ [utilizator]

  SIMPLU

  Firea a devenit indezirabila pt unii, sau nu mai are bani sa plateasca publicitate...ca deh ...e in faliment ...si atunci apar si articole pe subiect in ziare

  In rest....nimic nou, la fel a fost si anul trecut, si acum doi ani, si cand erau contracte oricum spalau cu apa....etc

  Dar acum avem si noi posibilitatea sa citim in presa.

  Doar atat am schimbat....
  • +14 (14 voturi)    
   Eu (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:23)

   Alexa.99. [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   nu-mi amintesc sa fi fost atatia tantari in Buc pana a venit Firea.
   Anul trecut a fost pentru prima oara cand mi-am luat repelent pt. tantari, si stau in Buc de 15 ani.
   • +2 (4 voturi)    
    au fost (Miercuri, 19 iunie 2019, 16:41)

    bancher [utilizator] i-a raspuns lui Alexa.99.

    pe timpul lui Halaicu, Ciorbea si Viorel Lis ma mancau tantarii in casa. Inca nu aparusera termopane cu plase de tantari, fiecare improviza cu ce fel de plase putea (eu le luam din Obor) dar nu erau eficiente. Puneam pastile de tantari pe becul de la veioza sa mai scap de ei.
    Circula si o anecdota in acea perioada, in momentul in care veneau ninsorile in decembrie si se bloca tot traficul ,,care e marele beneficiu al viscolului? Raspuns: ne scapa de tantari''.
    • +4 (4 voturi)    
     Parca mai multi ca niciodata (Joi, 20 iunie 2019, 6:29)

     Maspp [utilizator] i-a raspuns lui bancher

     Nu zic ca n-au fost si anii trecuti dar acum copiii se trezesc dimineata cu muscaturi peste tot. Eu stiu ca au fost ani in care nu am avut probleme cu tantarii, nu ca ar fi facut edilii ceva special, acum probabil si datorita vremii ploioase au aparut foarte multi.
  • +3 (3 voturi)    
   Pai ... (Miercuri, 19 iunie 2019, 18:22)

   Alius [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   acu`doi ani nu fuse Oprescu? Tot de la voi, din echipa "borfasi". Asa ca nu trebuie sa te mire ca tot asa a fost si inainte de firuta.
 • +14 (14 voturi)    
  nu e greu de priceput (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:15)

  nash pandelica [utilizator]

  primarita care este, viitoare fosta aspiranta la cotrocesti, nu vrea sa iroseasca banii contribuabililor...pe tzantzari !
  taman se planse cat de stramt ii e bujetu'....
 • -16 (20 voturi)    
  Ce poveste ieftina pt (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:27)

  mihaipricop [utilizator]

  prosti,din pacate majoritari in Romania. Articolul 7 se poate activa doar cu o unanimitate de voturi iar ungaria si polonia deja au anuntat ca se vor opune unei eventuale activari a articolului 7 in cazul oricui stat membru ue.

  In ungaria si polonia majoritatea populatiei a inteles manipularea ieftina marca ue si au votat masiv pro-fidesz respectiv pic, doar in Romania a tinut prosteala propagandei hashtagiste.
 • +23 (23 voturi)    
  Gabriela Firea, primarul FALIMENT (Miercuri, 19 iunie 2019, 13:40)

  Frankie [utilizator]

  Gabriela Firea, primarul FALIMENT - asa va ramane in istorie.... o pata neagra pe administratia capitalei.
  • +1 (3 voturi)    
   Sirma de Voluntari (Miercuri, 19 iunie 2019, 22:35)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Frankie

   Cu atitudine de colon
 • +14 (14 voturi)    
  Invazie de incompetenta PSD (Miercuri, 19 iunie 2019, 14:37)

  Raka [utilizator]

  De cand e primarita asta care surpriza,e de la PSD, la fruntea primariei Bucuresti nu s-a facut absolut nimic pentru capitala, dar nimic,nimic . E in paragina de cand e ea. Ba mai mult managementul a fost atat de bun, incat a fost primul primar din istoria, care a reusit marea performanta sa aduca primaria in faliment. Ar trebui sa intre in cartea recordurilor. Bravo , votati PSD in continuare.
  • +13 (13 voturi)    
   da maica (Miercuri, 19 iunie 2019, 15:05)

   Itsoc [utilizator] i-a raspuns lui Raka

   dar ai vazut ce credincioasa si aratoasa e duamna primarita?
 • +13 (13 voturi)    
  Evitati parcurile cat timp e PSD la putere (Miercuri, 19 iunie 2019, 14:43)

  Raka [utilizator]

  E groasa rau fratilor, nu mai circulati prin parcuri, pana cand nu se va produce o schimbare iar aceasta primarita PSD va pleca si va lasa Bucurestiul pe mana unor oameni competenti. Plus ca riscati sa luati diverse boli, gen West Nile, de la acesti tantari.
  • +1 (1 vot)    
   Nu mi-as pune mari sperante intr-o schimbare rapid (Joi, 20 iunie 2019, 6:31)

   Maspp [utilizator] i-a raspuns lui Raka

   Desi il sustin pe Nicusor si cred ca el va fi urmatorul primar, nu cred ca va rezolva prea curand problemele acestui oras : haosul imobiliar, traficul, parcarile, mizeria, scolile supra-aglomerate, etc. Dar macar sa inceapa ceva, de undeva.
 • +6 (8 voturi)    
  Banii pentru țânțari ? (Miercuri, 19 iunie 2019, 16:52)

  Observatory [utilizator]

  gata , nu mai sunt bani, sau donat BOR , avem Catedrala cu țânțari !
 • +7 (7 voturi)    
  falimentul bucurestiului sub firea (Miercuri, 19 iunie 2019, 17:22)

  Antenistontel [utilizator]

  o sa fie mai nasol ca ciuma lui caragea!
 • +9 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Miercuri, 19 iunie 2019, 19:22)

  [anonim]

  • +3 (5 voturi)    
   Din pacate (Miercuri, 19 iunie 2019, 20:37)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui

   Din pacate, cei care locuiesc in Bucuresti la multinationale sunt din alte localitati si nu au buletin de Bucuresti deci nu pot vota la alegerile locale.

   Daca USR+ va avea un candidat impotriva lui Nicusor Dan atunci vom ajunge in aceeasi situatie, tot Firea va castiga dupa ce va da niste pomeni pentru pensionari si copii.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by