​Primăria Sectorului 3 a demolat creșa Trapezului pentru a construi alta deși abia în ședința Consiliului Local Sector 3 de joi cere consilierilor locali aprobarea indicatorilor tehnico-economici aferenți proiectului, practic permisiunea pentru investiție. În București este o lipsă acută de locuri la creșă, iar faptul că primăria investește în acest domeniu este un lucru foarte bun, însă felul în care se fac lucrurile este discutabil.

Cresa 1Foto: Hotnews

Potrivit proiectului de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, Primăria Sectorului 3 are nevoie de 16 milioane de lei, iar creșa va putea primi 500 de copii. Clădirea va avea parter, două etaje și o terasă circulabilă.

”Imobilul CreșaTrapezului, din Aleea Prevederii nr. 6, Sector 3, construcţie Sp+P+1E, este aflat în domeniul public al Municipiului Bucureşti, conform HCGMB nr 186/2008 și dat în administrarea Consiliului Local Sector 3, conform HCLS nr.35/2001. În baza HCLS 488/2017, s-a încetat dreptul de folosinţa gratuită al DGASPC sector 3, asupra imobilului menţionat, până la finalizarea lucrărilor de demolare şi reconstruire a Creşei Trapezului. Lucrările de intervenţie constau în demolarea construcţiei existente, rezultând astfel un teren liber de construcţii şi propunerea unui corp de clădire nou cu regim de înălţime P+2Etaje+Terasă Circulabila, cu parterul amenajat cu grupe pentru anteprescolari, în timp ce etajul 1 și etajul 2 sunt amenajate cu grupe pentru preşcolari, împreună cu spațiile tehnice și administrative, respectiv o terasă amenajată care va funcţiona ca o extensie a curţii”, se arată în proiectul de hotărâre.

Numai că imobilul care adăpostea creșa a fost deja demolat, iar la fața locului a apărut panoul de șantier și se sapă pentru noua construcție.

Liviu Mălureanu, consilier local USR, spune că nu este normal ca Primăria să ceară demolarea unei clădiri deja demolate.

”Este mare nevoie de creșe și grădinițe în sector, dar construirea acestora trebuie să se facă respectând etapele procedurale. Modul cum se procedează în Primăria Sector 3 nu este în regulă. Nu este normal să votăm demolarea unei clădiri deja demolate. Vom consulta juriștii partidului să vedem cât de legală este această hotărâre”, a declarat Liviu Mălureanu pentru Hotnews.ro.