Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, l-a primit, miercuri, în audiență pe Marian Moroșanu, poreclit „Ceaușescu”, care a propus că la intrările în oraș să fie montate panouri pe care să scrie "București, oraș martir", precum și remontarea, în pasajul Universității, a plăcii pentru comemorarea eroilor căzuți în Revoluția din decembrie 1989, care a fost demontată odată cu renovarea. Întâlnirea vine după ce, marți seară,

Gabriela FireaFoto: Facebook

Firea a avut o altercație cu Moroșanu în fața sediului PSD.

UPDATE 19.38: Marian Moroșanu spune că s-a întâlnit cu Gabriela Firea pentru a o anunța că o va chema în instanță, după ce marți seara l-a acuzat că este plătit de o persoană care a candidat pe listele europarlamentare ale unui partid.

”Revoluționarul Moroșanu Marian alias Ceaușescu Marian nu a avut întâlnire de împăcare cu primarul general Firea ci, dimpotrivă, am anunțat-o că o voi chema în instanță pentru a dovedi acuzațiile de marți seară”, a transmis miercuri redacției HotNews.

De asemenea, acesta a zis că marți seară soțul Gabrielei Firea, Florentin Pandele, l-a amenințat, jignit și înjurat.

Primarul General, Gabriela Firea, l-a primit astăzi (miercuri, n.r.) în audiență pe Marian Tivilic Moroșanu, membru al Asociației 21 Decembrie. În cadrul întâlnirii, acesta a avut mai multe solicitări și propuneri pentru revoluționari dar și pentru comemorarea eroilor căzuți în Revoluția din decembrie 1989. Astfel, acesta a propus ca la intrările în oraș să fie montate panouri pe care să scrie "București, oraș martir", potrivit Decretului nr. 40/1990, privind măsuri pentru comemorarea eroilor Revoluției”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, citat de Mediafax.

Totodată, în sursa citată mai este subliniat că Moroșanu a mai solicitat remontarea, în pasajul Universității, a plăcii comemorative care a fost demontată odată cu renovarea pasajului, care a avut loc în perioada 2007-2008.

„Primarul General l-a asigurat pe domnul Moroșanu că problemele semnalate se vor rezolva cu celeritate, toate solicitările prezentate de acesta urmând a primi răspuns. Referitor la alte probleme semnalate de Marian Tivilic Moroșanu, edilul șef a explicat că o parte din acestea vor fi soluționate de direcțiile de specialitate din cadrul Primăriei Capitalei, iar cele care sunt de competența altor instituții, vor fi redirecționate pentru soluționare”, mai spun reprezentanții Primăriei.

Întâlnirea a avut loc, chiar dacă, marți seară, Gabriela Firea a fost enervată de strigătele protestatarului #rezist Ceaușescu, la ieșirea de la ședința PSD, spunând că are informații că acesta este plătit de o persoană care a candidat pe listele europarlamentare ale unui partid.

"Sunteți o persoană care vă faceți de râs și v-am dat și în judecată. Cine v-a plătit să veniți aici? Vă spun eu cine v-a plătit. Vreți să vă spun. Dar ce credeți că ne e frică de un domn care vine și țipă la noi. E o persoană certată cu legea, care a venit în fața casei mele și i-am făcut și plângere. Și e plătită de o persoană aflată pe lista la europarlamentare a unui partid", a declarat Gabriela Firea.