Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat în cadrul unei conferințe dedicate vizitei Papei Francisc la București, că părinții nemulțumiți de închiderea școlilor să intre pe site-ul Vaticanului și să trimită o depeșă, relatează Mediafax. Viceprimarul a subliniat că vizita Papei este un eveniment istoric.

Aurelian BadulescuFoto: Agerpres

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a precizat că decizia de a închide unitățile de învățământ în ziua vizitei Papei în București se află la latitudinea Consiliilor de Administrație ale școlilor din zonele vizate, care vor decide dacă este optim sau nu ca unitățile de învățământ să fie închise. Primăria doar face recomandări de închidere a școlilor, a punctat viceprimarul.

În privința părinților care au fost nemulțumiți de hotărârea închiderii școlilor, Aurelian Bădulescu a spus că „sunt și mântuiți, dar și nemântuiți, mulțumiți și nemulțumiți”.

„Papa și un astfel de eveniment este o dată la câteva zeci de ani. Cred că cu bună-credință și cu înțelegere și fără răutate trebuie să fim cu sufletele deschise pentru acest eveniment. Cine este nemulțumit am să-l rog să intre pe site-ul Vaticanului și să scrie o depeșă că nu este mulțumit de acest eveniment”, a spus Bădulescu.

Potrivit organizatorilor vizitei Papei la București, sunt așteptați peste 25.000 de participanți la eveniment. Francisc Doboș, purtătorul de cuvânt al Arhidiecezei Romano-Catolice, a precizat că nimeni nu va fi exclus de la vizita Sfântului Părinte. Totodată, 300 de voluntari vor ajuta pelerinii în ziua vizitei Papei Francisc la București, care îi vor direcționa pe participanți, îi vor îndruma către spațiile din care își pot procura cele necesare și îi vor asista pe tot parcursul zilei.

Organizatorii au subliniat că începând cu ora 11:00, străzile Lutherană și General H. M. Berthelot vor fi restricționate și informațiile cu privire la restricții vor fi actualizate în orele următoare. Vor fi două zone amenajate pentru presă, cu acces până la ora 15:30, din Calea Victoriei pe Strada Banului, o structură de podiumuri lipită de Universitatea de artă, iar cealaltă, din Piețele Ateneu și George Enescu, au fost prevăzute, în parcarea de la George Enescu, laterala care comunică cu Benjamin Franklin, cu intrarea din Calea Victoriei.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a anunțat că vor fi suspendate orele de curs în toate unitățile de învățământ preuniversitar, de stat și particular, în ziua de vineri, 31 mai 2019, școlile urmând să analizeze și să anunțe dacă suspendă cursurile și joi, pe 30 mai.