Brigada Rutieră anunță că în perioada 17-19 mai vor avea loc mai multe evenimente în Capitală care vor impune restricții de circulație, scrie Mediafax. Este vorba de Simfonia Apei, Crosul Universității, precum și o adunare publică din Piața Victoriei.

Politia RutieraFoto: Facebook / Politia Romana

„În zilele de 17-19 mai a.c., între orele 20.30-22.30, se va desfășura evenimentul cultural “Simfonia Apei” în Piața Unirii – Fântâni Unirii. Astfel, în zilele menționate se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni)”, anunță Brigada Rutieră.

Potrivit sursei citate, rutele ocolitoare sunt:

- Spl. Independenței – Piața Unirii – Bd. Corneliu Coposu;

- Bd. Regina Maria – Piața Unirii – Spl. Unirii;

- Bd. Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității.

De asemenea, „cu ocazia unei manifestaţii organizate în Piaţa Victoriei, la data de 19 mai a.c., în intervalul orar 17:00 – 22:00, Brigada Rutieră a Capitalei va dispune măsuri specifice din competenţă, în sensul restricţionării temporare a traficului rutier sau atunci când situaţia va impune acest lucru”, mai anunță Brigada Rutieră, referitor la adunarea publică de duminică.

Sursa citată mai arată că, sâmbătă, traficul va fi restricționat, de asemenea, în cartierul Militari, până în zona Cotroceni - Kogălniceanu, pentru Crosul Universității.

„În data de 18 mai a.c., se va desfăşura Crosul Universității din București – Cora Lujerului Challenge 2019, pe următorul traseu: curtea Facultății de Drept – Bd. Mihail Kogălniceanu – Splaiul Independenței – Șos. Cotroceni – Bd. Iuliu Maniu – Str. Lujerului – Parcare Cora Lujerului”, arată Brigada Rutieră.

Potrivit sursei citate, traficul rutier va fi restricționat între orele 10.00-11.30 din cauza acestui eveniment după cum urmează:

- Bd. Mihail Kogălniceanu între str. Vasile Pârvan și Splaiul Independenței – închidere totală (sensul de mers către Splaiul Independenței);

- Splaiul Independenței între Podul Operei și Podul Cotroceni – închidere totală (sensul de mers către Pod Cotroceni);

- Șos. Cotroceni între Pod Cotroceni și Șos. Grozăvești – închidere totală (sensul de mers către Piața Leu);

- Bd. Iuliu Maniu între Șos. Grozăvești și str. Lujerului - banda III de circulație;

- Bd. Vasile Milea la intersecția cu Bd. Iuliu Maniu, Șos Grozăvești, Bd. Geniului la intersecția cu Bd. Iuliu Maniu, Splaiul Independenței la intersecția cu Șos Cotroceni și str. Constantin Noica – se restricționează traficul rutier doar pe perioada trecerii participanților. Rute alternative:

- Bd. Națiunile Unite – str. Izvor – Șos. Panduri – Bd. Timișoara

Brigada Rutieră: Vineri noapte, se va restricţiona traficul rutier în Pasajul Unirii

Brigada Rutieră anunţă că vineri noapte, în intervalul orar 22.30-4.00, se va restricţiona traficul rutier în Pasajul Unirii, banda I de circulaţie, alternativ, pe fiecare sens de mers, pentru realizarea unor lucrări de întreţinere, transmite Agerpres.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere montate temporar în zonă, precum şi semnalele poliţiştilor.

Polițiștii rutieri, măsuri și cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor

Brigada Rutieră mai anunță că, sâmbătă, cu ocazia evenimentului Noaptea Muzeelor, polițiștii vor acționa pentru a asigura fluența traficului, subliniind că experiența anilor anteriori a arătat că pe arterele din jurul obiectivelor culturale a fost oprită circulația din cauza numărului mare de vizitatori.

„Experienţa anilor anteriori cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor”, a arătat faptul că pe arterele aflate în imediata apropiere a obiectivelor culturale au fost prezenţi foarte mulţi cetăţeni, fiind restricţionată temporar circulaţia autovehiculelor. Poliţiştii Brigăzii Rutiere a Capitalei vor acţiona în “Noaptea Muzeelor”, respectiv în noaptea dinspre 18/19 mai a.c. pentru asigurarea fluenţei traficului şi prevenirea accidentelor rutiere în zonă, precum şi pe principalele trasee de acces către acestea”, informează Brigada Rutieră printr-un comunicat de presă, citat de Mediafax.

Polițiștii rutieri recomandă șoferilor să circule cu prudență atunci când trec pe lângă grupurile de pietoni, să nu oprească mașinile în imediata apropiere a muzeelor şi să respecte semnalele polițiștilor rutieri.

„Pietonii sunt rugaţi să circule numai pe trotuare, să traverseze strada prin locurile special amenajate trecerii, după o temeinică asigurare, la culoarea verde a semaforului electric şi să nu se deplaseze ori să staţioneze pe partea carosabilă”, a mai arătat sursa citată.

Evenimentul european Noaptea Muzeelor ajunge, sâmbătă, la cea de-a 15-a ediție în România și beneficiază de o participare susținută și a instituțiilor de nișă, atât în București, cât și în țară, anunță organizatorii, Rețeaua Națională a Muzeelor din România (RNMR).