Primarul Gabriela Firea a încredințat contractul pentru proiectarea și execuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina Trustului de Clădiri Metropolitane București, a anunțat edilul pe pagina de Facebook. Proiectarea va dura 3 luni, iar execuția 12 luni, costurile fiind de circa 28 milioane de euro, a declarat Gabriela Firea. Pasajul va fi făcut peste Șoseaua Colentina și va avea două benzi pe sens.

Simulare Pasaj Doamna GhicaFoto: Hotnews

”Am semnat contractul pentru proiectarea șiexecuția Pasajului Doamna Ghica-Colentina cu Trustul de Clădiri Metropolitane București. Acest proiect de infrastructură este extrem de necesar pentru Bucureștișiva contribui decisiv la fluidizarea traficului într-o zona foarte aglomerata a Capitalei. La propunerea mea, la începutul anului, au fost aprobațiîn Consiliul General indicatorii tehnico-economici, iar acum am semnat contractul pentru proiectare șiexecuție. Contractul presupune proiectarea, care va dura 3 luni de zile șiexecuțialucrărilor, estimată la 12 luni. Conform studiului de fezabilitate realizat de Compania Municipală Dezvoltare Durabilă București SA, pasajul va avea câte 2 benzi pe sens", a declarat Gabriela Firea.

Costul estimat al lucrărilor, aprobat prin HCGMB nr. 4/2019, se ridică la aproximativ 28 de milioane de euro.

Simulare cum va arăta pasajul

”Pasajul va începe dinzona intersecției străzii Doamna Ghica cu Bulevardul Lacul Tei. Accesul spre pasaj va fi reconfigurat, iar partea carosabilă va fi extinsă de la 4 benzi la 6 benzi. Toate intersecțiile cu drumurile laterale vor fi reamenajate țînând cont de noua configurație stradală, pentru asigurarea unei circulații fluente. De asemenea, în conformitate cu discuțiile avute cu membrii Comisiei Tehnice de Circulație, s-au păstrat numărul și poziția celor trei stații de autobuz. Trotuarele se vor proiecta pe ambele părți ale arterei și vor avea o lățime de minimum 1.5 metri”, explică primarul Gabriela Firea.

Potrivit sursei citate, pasajul vaelimina blocajele de trafic dinzona, va creșteviteză de circulațieși accesibilitatea zonei, se va reduce ratăaccidentelorprin adoptarea unor măsuri de siguranță, realizarea pasajului având impact șiasupra mediului prin reducerea prafului, zgomotului, noxelor, preluarea şi descărcarea apelor pluviale.

Trustul de Clădiri Metropolitane București este unadintre cele 22 de companii înființate la propunerea Gabrielei Firea, singura înființată cu votul a două treimi dintre consilieri. Hotărârile de înființare pentru restul companiilor au fost anulate în instanță de USR, fiindcă au fost adoptate cu majoritate simplă, nu cu votul a două treimi dintre consilieri.