Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțati pe panourile publicitare dacă un semafor este defect, pentru a putea evita intersecția respectivă. Proiectul a fost dezvoltat de firma care deține mai multe panouri publicitare digitale în zonă, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.

Anunt semafor defectFoto: Hotnews

Sistemul outdoor de informare inteligență „Ocoliți Intersecția” permite informarea în timp real a cetățenilor despre proximitatea existenței unei situații defavorabile în trafic și opțiunea evitării unui accident sau a unei intersecții cu defecțiuni apărute în sistemul de semaforizare în intersecțiile din Sectorul 4 din Capitală și împrejurimi.

”Sistemul este activat simplu de Poliția Locală a Sectorului 4 printr-un simplu mesaj trimis serverului de administrare a rețelei de outdoor digital, mesaj care va genera o informare de ocolire a intersecției, în doar 1 minut de la trimiterea acestuia în sistemul de administrare a campaniilor digitale. Astfel, locuitorii și conducătorii auto aflați în trafic pe rază Sectroului 4 și împrejurimi sunt informați în timp real de existența oricăror situații care pot îngreuna traficul și posibilitatea evitării zonei prin ocolirea intersecției”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Phoenix Media, inițiatoarea proiectului.

Proiectul „Ocoliți Intersecția” este al doilea program de acest gen realizat de companie, după lansarea în 2013 a unui proiect implementat cu ISU prin care cetățenii sunt informați în timp real de situații de urgență apărute pe rază municipiului București.

„Ne bucurăm că am găsit deschiderea și sprijinul real al primăriei Sectorului 4 care a înțeles importantă și utilitatea proiectului nostru de informare și responsabilitate socială față de cetățenii bucureșteni din sectroul 4 și împrejurimi. Inițiativa noastră nu este decât o normalitate și o continuare firească a proiectului inițiat în parteneriat cu Inspectoratul de Situații de Urgență (ISU) București și facem astfel primii pași în drumul către un Smart City și Sector Smart în Capitală României”, a declarat Dio Boacă, fondatorul companiei.

”Sunt extrem de bucuros pentru implementarea acestui proiect foarte important pentru locuitorii Sectorului 4 și nu numai. Prin aceste panouri digitale montate în nouă intersecții principale din sector, oamenii pot afla în timp foarte scurt despre problemele din trafic, despre un semafor defect sau trafic îngreunat. Vrem să avem astfel de panouri în cât mai multe zone”, a declarat Daniel Băluță, primarul Sectorului 4.