PMB, despre voucherele de biciclete: S-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata impozitului

de Ionut Baias     HotNews.ro
Marţi, 16 aprilie 2019, 22:33 Actualitate | Administratie Locala


Cozi pentru voucherele de biciclete
Foto: Hotnews
Primăria Capitalei transmite, marţi seară, referitor la impozitarea voucherelor pentru biciclete, că s-au făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, inclusiv varianta aplicării reţinerii la sursă a impozitului pe venit, însă propunerea nu a fost acceptată de Finanțe, potrivit Mediafax.

"Potrivit legislației în vigoare, (art. 114 – 116 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal), persoanele beneficiare ale voucherelor pentru bicicletele acordate de către Primăria Municipiului București, au obligația declarării veniturilor. Deși Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru a acoperi plata a acestui impozit, (printr-o serie de corespondențe cu Ministerul de Finanțe), autoritatea centrală a decis că beneficiarii voucherelor trebuie să plătească impozit conform legii, cu o cotă de aplicare pentru impozitul obținut, respectiv 10%", arată Primăria Capitalei, într-un comunicat de presă remis Mediafax, referitor la informațiile vehiculate în spațiul public potrivit cărora beneficiarii voucherelor distribuite prin programul "Bicicliști în București" trebuie să plătească impozit.

Reprezentanții PMB arată că, la momentul înscrierii participanților în proiect, aceștia au luat act de cunoașterea și respectarea prevederilor regulamentului proiectului, implicit de prevederea referitoare la obligația de declarare a venitului aferent voucherului și a plății impozitului realizat.

"PMB a formulat o solicitare către Ministerul Finanțelor Publice în vederea clarificării situației. În răspunsul formulat de către Ministerului de Finanțe este precizat faptul că în contextul reglementărilor fiscale în vigoare, respectiv prevederile art. 114 – 116 din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare “persoanele beneficiare ale voucherelor pentru bicicletele acordate de către Primăria Municipiului București, au obligația declarării veniturilor”. Urmare a răspunsului formulat de către Minister, Primăria Muncipiului București a revenit cu o propunere privind posibilitatea reținerii la sursă a impozitului pe venit aferent voucherelor acordate, și totodată, eliminarea obligativității depunerii de către fiecare beneficiar a declarației privind venitul realizat, în scopul sprijinirii participanților la proiect", potrivit sursei citate.

Primăria Capitalei anunță însă că propunerea aplicării reținerii la sursă a impozitului pe venit nu a fost acceptată, urmând că propunerea să fie analizată la următoarele modificări a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal.

"Având în vedere mențiunile formulate de către Ministerul de Finanțe, în elaborarea Regulamentului privind acordarea de vouchere în cadrul proiectului „Biciclişti în Bucureşti” s-a ținut cont de aspectele ce țîn de plata impozitului și a fost stipulată că și condiție de utilizare a voucherului,“utilizarea voucherului atrage obligația beneficiarului atât de declarare a venitului aferent voucherului, cât și de plată a impozitului rezultat, cu respectarea procedurilor stabilite de legislația în vigoare”, conform art. 24, cap. 6 din Regulamentul proiectului. Referitor la valoarea impozitului datorat de către beneficiarii de vouchere, conform prevederilo legale stipulate în Legea 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, la Cap. X “Venituri din altesurse”, Art. 116 “Declararea, stabilirea și plata impozitului pentru unele venituri din alte surse”, este stipulată modalitatea de depunere a declarației, precum și cota de aplicare pentru impozitul obținut, respectiv 10%", mai transmite PMB.

În ceea ce privește alte proiecte/programe derulate la nivelul Primăriei Muncipiului București și implementate de către Direcția de Mediu, în cadrul „Programului de stimulare a eliminării din traficul bucureștean a autovehiculelor cu grad ridicat de poluare prin acordarea de eco-vouchere”, viitorii beneficiari de eco-vouchere, persoane fizice, respectiv veniturile obținute se circumscriu prevederilor art. 62, lit. f) din Legea 227/2015 privindCodul Fiscal, potrivit căruia nu sunt impozabile “veniturile de orice fel, în bani sau în natură, primite la predarea deșeurilor din patrimoniul personal”.

Mai mult decât atât, în ceea ce privește celelalte tipuri de vouchere sau ajutoare sociale oferite de Primăria Capitalei, instituția transmite că, în conformitate cu prevederile Codului Fiscal, acestea nu se impozitează.Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

5867 vizualizari

  • +1 (1 vot)    
    Ce gluma... (Miercuri, 17 aprilie 2019, 9:47)

    Skipper_The_Pinguin [utilizator]

    ... de tara. Parca totul se petrece la voia intamplarii. Nu stie staga ce face dreapta. Numai imbecili. In toate institutiile. Nu ai cum sa faci greseli d-astea. Nu daca ai terminat macar liceul.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by