Primăria Capitalei vrea să dea din bugetul pe anul 2019 circa 53 milioane de lei pentru biserici, potrivit proiectului de buget pus în dezbatere publică. Din această sumă, 10 milioane de lei vor merge la Catedrala Mântuirii Neamului, iar restul la alte 101 de biserici. Fiecare lăcaș de cult va primi sume cuprinse între 8.800 și 1 milion lei. Pentru statui, anul acesta Primăria capitalei vrea să aloce circa 7 milioane lei, din care circa 2 milioane lei pentru statuia Regelui Ferdinand și circa 4 milioane lei pentru refacerea monumentului lui IC Brătianu.

Gabriela Firea, alocari majore pentru bisericiFoto: AGERPRES

Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic, instituția care se ocupă de statui vrea să mai cheltuiască în 2019 circa 3 milioane lei pentru România Parc - Realizarea unui contur cultural al României - monumente și clădiri, efigii ale culturii românești, dar și 1,3 milioane lei pentru 10 piese de mobilier urban ”sustenabil” cu copaci solari. Instituția are în total, în 2019, un buget de investiții de circa 17 milioane lei.

Bugetul estimat al Primăriei Capitalei și a instituțiilor din subordine pentru anul 2019 este de circa 6,7 miliarde lei.

În 2018, suma alocată de Primăria Capitalei către biserici a ajuns la 121 milioane lei, iar suma dată către Catedrala Mântuirii Neamului la 45 milioane lei.