După ce vineri un crater cu un diametru de câțiva metri a apărut în centrul orașului Galați, la mijlocul unei străzi care face legătura între zona de Port și două bulevarde importante, sâmbătă traficul a fost blocat pe cea mai circulată stradă a orașului, deoarece crapă asfaltul, relatează Mediafax.

Strada surpata in GalatiFoto: Captura YouTube

Tasarea blochează circulația auto pe cea mai circulată stradă a orașului Galați, mai multe echipe ale Primăriei intervenind.

Echipele încearcă să afle cauza tasării, în urmă căreia asfaltul a crăpat pe mijlocul carosabilului.

Primele semne ale tasării au apărut zilele trecute, dar sâmbătă crăpăturile s-au mărit, ceea ce i-a determinat pe reprezentanții Primăriei să închidă traficul. Echipe ale municipalității au ajuns la fața locului, au decopertat carosabilul și au început să sape pentru a afla ce a cauzat tasarea terenului.

„În urma tasărilor pronunțate ale carosabilului pe strada Brăilei, în zona intersecției cu strada Vrancei, s-au impus măsuri imediate de închidere a traficului pe tronsonul cuprins între bulevardul Dunărea și strada Oțelarilor, în scopul decopertării structurii rutiere și de efectuare a săpăturilor pentru depistarea cauzelor ce au provocat fenomenele descrise mai sus. SC Apă Canal SA lucrează pentru depistarea și înlăturarea cauzelor urmând ca, în cel mai scurt timp, să se treacă la refacerea structurii rutiere și reluarea traficului în condiții de siguranță”, a anunțat Biroul de Presă al Primăriei Galați.

Avaria a afectat și mijloacele de transport în comun care trec prin zonă. Reprezentanții transportatorului public de persoane au modificat mai multe trasee de autobuz și au suspendat circulația troleibuzelor. Compania locală de transport va menține devierile de traseu până la remedierea avariei.