Primăria Sectorului 3 a început lucrările la parcarea subterană de 718 locuri de pe bulevardul Decebal. Pentru desfășurarea lucrărilor, trei benzi de circulație sunt închise pe tronsonul cuprins între Piața Hurmuzachi (fostă Piața Muncii) și Strada Dristorului. Lucrările sunt executate de una dintre companiile primăriei - Algorithm Residential S3, valoarea contractului fiind de 109 milioane lei, iar termenul de execuție 22 de luni, potrivit contractului încheiat de primărie cu societatea comercială.

Parcare DecebalFoto: Primaria sector 3

”Parcarea propusă va fi amplasată sub Bd. Decebal, între strada Dristorului și Piața Muncii. Aceasta va avea lungimea de aproximativ 550 m și lățimea curentă de aproximativ 17,50 m, exceptând zonele de rampe și de scări, unde lățimea crește corespunzător. Prin proiect se propune un număr de 718 locuri de parcare, din care 30 locuri destinate persoanelor cu dizabilități și 6 locuri pentru motociclete. Atât accesul auto în parcaj, cât și ieșirea din acesta se realizează din ambele sensuri ale Bd. Decebal, prin intermediul a două rampe de acces principale, cu câte două sensuri fiecare (un sens de intrare și unul de ieșire) care coboară în ambele subsoluri și două rampe cu câte un sens pentru ieșirea de la subsolul 1 în Bd. Decebal. În cele două capete ale parcării sunt prevăzute rampe circulare ce coboară de la subsolul 1 la subsolul 2”, a anunțat compania pe pagina de Facebook. Aceasta nu a dat un termen de finalizare a lucrărilor.

Restricțiile de circulație se vor menține până la finalizarea lucrărilor în zona respectivă. Primăria Sector 3 nu a dat un termen clar.

”Pentru demararea lucrărilor de execuție este necesară pentru început blocarea temporară a trei benzi de circulație (partea dreaptă) pe tronsonul precizat mai sus, urmând ca imediat după terminarea acestor lucrări să se închidă benzile de circulație de pe cealaltă parte de bulevard și transferarea circulației pe sensul închis inițial. Odată cu finalizarea acestor lucrări circulația va putea fi reluată pe toate benzile de circulație”, anunță instituția pe site.

”După executarea pereților mulați pe ambele părți ale bulevardului, a grinzii de coronament precum și executarea în totalitate a devierilor de rețele se va închide definitiv circulația, se va executa o excavație la 3 m adâncime și apoi se vor monta grinzile prefabricate ale planșeului superior. Odată cu montarea grinzilor prefabricate se va reface sistemul rutier și circulația va putea fi reluată în totalitate. Lucrările de execuție a parcării vor continua în subteran fără afectarea circulației de pe bulevard”, a explicat Compania Algorithm Residential S3.