Primăria Sectorului 3, prin una dintre societățile la care este acționară - ADPB SA, vrea să construiască un cartier de blocuri cu 11 etaje pe Calea Vitan 154-158, lângă stadionul Olimpia. Blocurile ar urma să adăpostească birouri, locuințe și spații comerciale. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sector 3 la următoarea ședință, instituția cerând acordul Consiliului General pentru a trece terenul din domeniul public în domeniul privat al statului.

Calea Vitan 154-158Foto: Google Maps

Terenul are o suprafață de circa 42.000 mp și acum este folosit de ADPB SA, acolo fiind câteva sere și o parcare pentru utilaje.

”Societatea Administrarea Domeniului Public București deține în folosință terenul din Calea Vitan nr. 154-158. Urmare a adresei societății ADPB SA, s-a identificat că imobilul din Calea Vitan poate prezenta o oportunitate, atât pentru societate, cât și pentru cetățenii Sectorului 3, în situația realizării unor investiții constând în clădiri de birouri și ansamblu de locuințe format din blocuri (2S+P+11E), spații comerciale și parcări. Aceste investiții vor activa zonele respective, având scopul de a îmbunătăți condițiile de trai, de a crește calitatea mediului construit, dar și de a avea un impact pozitiv asupra climatului social și economiei locale. Imobilul situat în Calea Vitan nr. 154-158 este compus dintr-un teren cu o suprafață de 41.910 mp și un număr de 27 construcții, unele aflate într-o stare avansată de degradare”, se arată în expunerea de motive a proiectului.

În proiect nu se specifică nici cine va construi proiectul, posibil una dintre firmele de construcții ale primăriei, nici ce va face cu ele după ce va fi gata.

Consilierii USR cer primarului Robert Negoiță să amenajeze acolo un parc deoarece în zonă s-a construit foarte mult, fără să fie amenajate și spații verzi.

”Nu consider oportună construirea de spații de birouri în respectiva locație. Rolul primăriei este de a face proiecte în folosul comunității. Nu văd cum aceste spații de birou ajută cetățenii din Sectorul 3. Având în vedere lipsa spațiilor verzi din zona respectivă, mai oportun ar fi dezvoltarea unui parc, mai ales că s-a aglomerat foarte mult sectorul, de multe ori în detrimentul zonelor verzi”, a declarat pentru HotNews.ro Liviu Mălureanu, consilier local USR Sector 3.