Primăria Capitalei vrea să consolideze clădirea de pe strada Academiei nr. 3-5, fostul Hotel Bristol, și să o transforme într-un hotel de 4 stele. Costul estimativ al lucrărilor este de 121 milioane lei (aproape 25 milioane de euro), iar municipalitatea estimează că lucrările vor dura 21 luni, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General al Municipiului București.

Cladirea de pe strada Academiei 3-5Foto: Google Street View

Clădirea este încadrată în clasa I de risc seismic, are două subsoluri, parter, 3 etaje și pod, o suprafață construită desfășurată de 4835 mp. Aceasta aparține municipalității.

”Întregul imobil va primi funcțiunea de hotel cu dotările aferente categoriei de 4 stele. La parter vor fi amenajate recepția hotelului, restaurantul cu bucătăria aferentă și funcțiunile specifice. La subsolul numărul 1 vor fi amenajate următoarele funcțiuni: bucătăria, vestiarele personalului, spațiile tehnice și o zonă de spa cu piscină tip jacuzzi, saună, masaj. La subsolul numărul 2 parțial vor fi amenajate spații tehnice și vor fi continuate funcțiunile zonei de spa cu o sală de fitness. La etajele superioare (1-3) vor fi amenajate camerele de hotel și o sală de conferințe Arhitectură”, se arată în proiectul de hotărâre aprobat.