Gabriela Firea spune că Primăria Capitalei va pierde 180 de milioane de euro dacă proiectul de buget rămâne în forma actuală și acuză că în realizarea proiectului nu a fost respectat principiul consultării publice și că ”au fost încălcate legile în vigoare prin această distribuție”.

Gabriela FireaFoto: PMB

Potrivit acesteia, deși ”s-a spus de la cel mai înalt nivel faptul că bucureștenii vor câștiga”, acest lucru este fals și că ”bugetul per ansambu pe Capitală scade”.

Firea a subliniat că Primăria Capitalei atribuții total diferite față de primăriile de sector și, deci, facturi diferite de plătit.

”Primăria Capitalei trebuie să achite facturi la serviciile publice pentru toate sectoarele, transport, termoficare, 20 de spitale, iluminatul public, consolidarea blocurilor cu bulină roșie, infrastructură mare, canalizare, cămine pentru vârstnici, grădinițe, școli”, a adăugat Firea.

Edilul a promis că ”ne vom apăra” și că se consultă cu direcția juridică, pentru că au fost încălcate ”legile în vigoare prin această distribuție”. Firea a spus că va transmite un punct de vedere ministerului Finanțelor, Guvernului, celor doi președinți ai Parlamentului și Comisiilor parlamentare.

”Dacă punctul nostru de vedere nu va fi luat în considerare, iar proiectul de buget va fi aprobat în forma actuală, fiind practic primul buget de faliment al Capitalei de după 89, ne vom îndrepta și mai departe și ne vom găsi dreptatea. Ne veți întreba dacă vom accepta decizia cuiva de a ne trimite în faliment? Nu, ne vom lupta pentru proiectele noastre, iar în cazul în care o decizie juridică nu va fi dată anul acesta, vom merge mai departe. Îmi transmit părerea de rău că nu a fost respectat nici principiul consultării publice”, a mai spus Firea.