Primăria Capitalei mai face un pas pentru realizarea Pasajului de la Doamna Ghica, după ce aproape zece ani instituția a bătut pasul pe loc. Indicatorii tehnico-economici au fost aprobați joi de Consiliul General. Pasajul va avea o lungime de circa 214 metri, patru benzi pe sens și se estimează că va costa circa 133 de milioane de lei cu TVA. Termenul de execuție a lucrării este estimat la doi ani.

Sos. Colentina 10Foto: Hotnews

În proiectul de hotărâre nu se specifică pe ce direcție va fi făcut pasajul, acest lucru urmând să fie stabilit de studiul de fezabilitate.

”Proiectul se află înscris în bugetul de investiții pe anul 2019. Modernizarea acestei artere va genera un impact benefic asupra rețelei rutiere a Capitalei, cât și a mediului înconjurător”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Această lucrare este așteptată de mai bine de 10 ani, din vremea primarului Adriean Videanu. În lipsa acestui pasaj, la orele de vârf, coada se întinde până pe Șoseaua Petricani, aproape de intersecția cu Fabrica de Glucoză.