Primăria Capitalei vrea să înceapă etapa a doua din penetrația Splai Dudescu- Nicolae Grigorescu, o stradă nouă între Splaiul Unirii și Șoseaua Vitan Bârzești

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 25 ianuarie 2019, 18:20 Actualitate | Administratie Locala


Pasaj Nicolae Grigorescu ian 2019
Foto: Hotnews
Finalizalizarea Penetrației Splai Dudescu- Nicolae Grigorescu, care va face o nouă legătură rutieră între Bulevardul Nicolae Grigorescu și zona intersecției Șos. Olteniței – Șoseaua Vitan Bârzești va costa Primăria Capitalei circa 63 milioane de lei. Indicatorii tehnico-economici ai proiectului, primul pas pentru realizarea proiectului, vor fi supuși aprobării Consiliului General la ședința de săptămâna viitoare.

În prima etapă s-a realizat o bucată nouă de drum, de unde se termina bd. Nicolae Grigorescu până în Splaiul Unirii și Pasajul peste Dâmbovița (finalizat în proporție de 90%) și un pod pentru virajele pe Splai. Etapa a doua presupune continuarea lucrărilor de la pasaj până în zona intersecției Șos. Olteniței – Șoseaua Vitan Bârzești . Noua arteră va avea o lungime de 1,3 km, 6 benzi și 3 stații de autobuz.

Finanțarea proiectului se va asigura din bugetul Primăriei Capitalei.

Lucrările la Pasajul de la Nicolae Grigorescu nu au fost terminate deși sunt executate încă de anul trecut în proporție de peste 90%. Motivul: trebuie mutate liniile de înaltă tensiune care trec pe deasupra pasajului și aparțin Transelectrica, iar procedura durează. Sigur, rămâne întrebarea de ce nu au fost mutate înainte de începerea lucrării, o întrebare fără răspuns.




Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că au deblocat situația, după ce în luna octombrie au încheiat două contracte de proiectare și lucrări cu deținătorii rețelelor de energie electrică, respectiv Transelectrica SA și cu E-Distribuție Muntenia SA, făcând și plățile către aceștia.

”Pentru continuarea lucrărilor la obiectivul de investiții Străpungere Bulevardul Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu este necesară supraînalțarea cadrelor de susținere a instalațiilor de transport energie electrică. În acest sens, în luna octombrie, Primăria Municipiului București a încheiat două contracte de proiectare și lucrări cu deținătorii rețelelor de energie electrică, respectiv Transelectrica SA și cu E-Distribuție Muntenia SA. Menționăm că lucrările care trebuie realizate de cele două se vor desfășura în paralel. Astfel, Primăria Capitalei a predat amplasamentele și a făcut plățile către cele două companii, astfel încât acestea să poată face demersurile pentru începerea lucrărilor”, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Primăria Capitalei nu a dat un termen la care va finaliza lucrarea.

În noiembrie 2016, reprezentanții municipalității spuneau că pasajul este aproape gata și lucrările se vor finaliza în 6 luni.

Pasajul face parte din străpungerea Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu care constă în lărgirea B-dului Nicolae Grigorescu la trei benzi pe sens, realizarea unui scuar median de 7-12 metri și lărgirea trotuarelor la 5 metri, construirea unui pasaj peste Dâmbovița. În etapa a doua artera va ajunge până în Șoseaua Olteniței.

Proiectul a fost început în martie 2010 și ar fi trebuit încheiat la sfârșitul anului 2012. Lucrarea a fost însă blocată circa patru ani deoarece Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat exproprierile, estimate la o valoare de 35 milioane lei (8 milioane euro). În urma unei licitații, valoarea proiectului a fost stabilită la 90 milioane lei. Lucrările au fost reluate în luna martie 2014. Exproprierile pentru prima etapă a lucrării sunt estimate la 30,9 milioane de lei.








Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















4301 vizualizari

  • +2 (2 voturi)    
    ăștia (Sâmbătă, 26 ianuarie 2019, 12:32)

    nahir [utilizator]

    nu au terminat pasarela peste Dâmbovița și nu au finalizat B-dul Nicolae Grigorescu, în schimb le arde de penetrări noi. Probabil că nevoia de bani pentru alegerile europarlamentare și prezidențiale, de anul acesta, îi împinge la ”licitații” noi.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by