Începând cu data de 15 ianuarie, a fost înființat un serviciu de poliție în Centrul Vechi din București, care să se ocupe numai de infracțiunile din această zonă intens populată, informează Adrian Miron, directorul Poliției Capitalei. La acest serviciu vor lucra peste 100 de polițiști, relatează Mediafax.

Centrul Vechi al BucurestiuluiFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

„Am urmărit prin reorganizare înființarea unui serviciu care să se ocupe în exclusivitate de tot ceea ce înseamnă Centrul Istoric. A fost înființat în data de 15 ianuarie, este Serviciul de Poliție pentru Centrul Istoric. O formațiune înființată exactă după principiul multor capitale europene în care există astfel de structuri. Are atât o formațiune de investigații criminale, cât și o formațiune la nivel de birou, cu șef de birou de ordine și siguranță publică Și un compartiment criminalistic. (...) Se vor ocupa de tot ceea ce înseamnă problematică din punct de vedere polițienesc”, a declarat Adrian Ciprian Miron, directorul general al Poliției Capitalei.

Declarațiile au fost susținute în cadrul unei conferințe de presă în care au fost anunțate mai multe modificări la nivelul Poliției Capitalei.

Miron a mai subliniat că acest serviciu de poliție a fost înființat deoarece în zona Centrului Vechi au fost raportate peste 1.200 de infracțiuni (loviri, furturi, amenințări).