Consilierii locali ai municipiului Cluj-Napoca au aprobat, marţi, alocarea unei sume de 130.000 de lei pentru organizarea unui eveniment aniversar dedicat actorului Florin Piersic care, anul acesta, în ianuarie, împlinește 83 de ani, transmite Agerpres.

Florin Piersic Foto: Premiile Gopo

Potrivit proiectului de hotărâre, evenimentul va avea loc în 26 ianuarie, cu o zi înainte de ziua de naştere a actorului, şi va include 'momente unice de teatru, operă şi folclor'.

Conform proiectului, suma de 130.000 de lei este necesară pentru onorariile, transportul cazarea şi masa artiştilor invitaţi (100.000 de lei), respectiv pentru plata sistemelor de sonorizare şi lumini (5.000 de lei), precum şi pentru recepţie (25.000 de lei).

"Având în vedere că artistul Florin Piersic împlineşte 83 de ani, organizăm un eveniment omagial cultural-artistic deosebit în data de 26 ianuarie la Cinematograful 'Florin Piersic', cu momente unice de teatru, operă şi folclor", se arată în documentul citat.

Florin Piersic s-a născut în 27 ianuarie 1936 la Cluj-Napoca, fiind unul dintre cei mai mari actori ai României. În urmă cu opt ani, în 26 ianuarie 2011, numele său a fost atribuit cinematografului Republica din Cluj-Napoca.

Florin Piersic este cetăţean de onoare al municipiului Cluj-Napoca, dar şi al altor opt oraşe din România, respectiv Bucureşti, Bacău, Caracal, Sighet, Suceava, Baia Mare, Oradea şi Galaţi.