​Fostul magazin București, aflat în centrul istoric al Capitalei, a fost demolat la finalul anului trecut. Clădirea va fi reconstruită, păstrând caracteristicile vechiului magazin din perioada comunistă. La interior, primele 4 etaje ale clădirii vor fi ocupate de magazine, următoarele de birouri, iar la ultimul etaj va funcționa un restaurant panoramic. HotNews.ro vă prezintă cum va arăta clădirea.

Magazinul Bucuresti 1Foto: Re-Act Now Studio

Noua clădire va avea aceeași înălțime ca vechiul magazin București, dar va fi recompartimentată altfel.

”Autorizația emisă de Primăria Capitalei în luna august 2018 prevede demolarea și reconstruirea fațadelor magazinului în baza avizului emis de Ministerul Culturii în aceeași conformare”, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.

Mario Kuibus, arhitectul care face proiectul, a explicat pentru HotNews.ro cum va arăta noua clădire.

”Beneficiarul vrea să se păstreze brandul ”Magazinul București”, se mărește puțin subsolul clădirii, se redistribuie etajele ca înălțime. La vechiul magazin, înălțimea etajelor era de 2,20 metri, iar dacă o mai consolidam, ajungea undeva la 2 metri, de asta a fost nevoie să demoleze, fiindcă era imposibil de închiriat. Fațada este complet refăcută, din fațada veche se păstrează doar finisajele, placările cu piatră. Vor fi 4 etaje de magazine, 1-2 etaje de birouri, iar la ultimul etaj va fi un restaurant cu vedere panoramică și terasă. Cu tot cu demisol, clădirea va avea 7 etaje. Nu va avea locuri de parcare deoarece zona este pietonală și nu este permis accesul autoturismelor. La parter, se reface vechea tipologie de vitrine. Magazinul București era foarte interesant pentru că avea acele vitrine rotunde”, a declarat Mario Kuibus.

Beneficiarii sunt niște oameni de afaceri olandezi, proprietarii Cafe Amsterdam și Rembrandt Hotel Bucharest‎.

Lucrările de construire au început la finalul anului trecut, iar beneficiarul estimează să le finalizeze până la finalul anului 2020, potrivit lui Mario Kuibus.