Primăria Capitalei a stabilit culoarul de exproprieri pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 11 ianuarie 2019, 12:49 Actualitate | Administratie Locala


Plan largire Prelungirea Ghencea
Foto: Hotnews
Primăria Capitalei mai face un pas pentru lărgirea bulevardului Prelungirea Ghencea. Instituția a stabilit culoarul de exproprieri și a stabilit sumele necesare despăgubirilor, urmând să treacă în domeniul public 465 de imobile, cu o valoare estimată de 56.040.000 lei, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Capitalei.

Proiectul presupune lărgirea și modernizarea bulevardului Ghencea, pe o lungime de 6 km, începând de la capătul tramvaiului 41 și până la Șoseaua de Centură. Noua arteră va avea câte două benzi pe sens, linie de tramvai în zona mediană, piste de biciclete, trotuare cu o lățime de 6 m, spații verzi între trotuar și partea carosabilă (3m). Se va realiza, de asemenea, un nod intermodal (tramvai 41, autobuze și microbuze ale liniilor preorășenești) și o parcare de tip Park&Ride cu o capacitate de 300 de locuri, ce poate fi extinsă până la 500 de locuri într-o dezvoltare ulterioară. Valoarea totală a investiției este de 559 milioane lei, aproximativ 122 milioane euro.

”Proiectul privind aprobarea culoarului de exproprieri va fi supus votului Consiliului General al Municipiului București în ședința din 30 ianuarie. După aprobarea culoarului de exproprieri și consemnarea sumelor aferente de către CGMB, Primăria Municipiului București va efectua exproprierile în termen de aproximativ 30 de zile, apoi va întocmi proiectul de autorizare - desființare și va demola efectiv imobilele afectate de exproprieri”, se arată într-un comunicat de presă emis de Primăria Capitalei.

Reprezentanții Primăriei Capitalei spun că, în acest moment, Compania Municipală Dezvoltare Durabilă S.A. a finalizat studiul de fezabilitate și proiectul tehnic și se lucrează la documentația privind elaborarea caietului de sarcini pentru execuția lucrărilor.

După elaborarea acestui document, la sfârșitul lunii martie, Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje va elabora oferta tehnico- economică, apoi urmează semnarea contractului și predarea amplasamentului pentru execuția lucrărilor, la sfârșitul lunii aprilie.
”Termenul pentru finalizarea obiectivului de investiții este de doi ani de la demararea procedurilor de expropriere, iar pentru că termenul de execuție a lucrărilor să fie cât mai scurt, acestea vor fi realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București”, spun reprezentanții Primăriei Capitalei.
Proiectul de lărgire a străzii Prelungirea Ghencea se va derula etapizat. Astfel, în prima etapă, care va fi demarată în această primăvară, vor fi relocate și modernizate toate rețelele de utilități din zona. După finalizarea acestei etape, vor fi demarate lucrările de lărgire a drumului de la 2 la 4 benzi pe sens, precum și pregătirea șantierului pentru realizarea trotuarului și a pistelor pentru biciclete.

Cea de-a două etapă presupune, de asemenea, construirea unei linii de tramvai pe care să poată circulă tramvaiul 41 și a buclei de întoarcere a acestuia, pentru a încuraja cetățenii să folosească transportul în comun în defavoarea autoturismelor proprii.

În cea de-a treia etapă, va fi realizat nodul intermodal care ar putea include și o stație de tren, în funcție de rezultatul discuțiilor care se derulează în prezent între reprezentanții PMB și cei ai CFR.
De asemenea, Primăria Municipiului București a prevăzut în proiecția bugetară pe anul 2019 și elaborarea unor studii de fezabilitate, pentru care va organiza licitație, pentru un număr de trei lucrări conexe acestui proiect pentru fluidizarea traficului în toată zona Prelungirea Ghencea, respectiv Prelungire Str. Brașov între Prelungirea Ghencea și Sos. Alexandriei, Străpungere Valea Cascadelor - Prelungirea Ghencea și Supralărgire B-dul Preciziei între V. Cascadelor și Bdul. Iuliu Maniu.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

14718 vizualizari

 • +6 (6 voturi)    
  După negocierea cu Codrin Ștefănescu? (Vineri, 11 ianuarie 2019, 13:32)

  asavreau [utilizator]

  Chiar nu întreabă nimeni cum de a ajuns Codrin Ștefănescu proprietar pe fâșii de teren amplasate exact pe unde trebuie făcute niște lărgiri de străzi trotuare?Și nu numai în București,ci și prin alte orașe.Visez și eu,cine să mai întrebe?A avut grijă sluga lui Dragnea,numitul Tudorel să desființeze instituțiile cu rol de pază a banului public.Hoții au liber la furat.Mă uitam ieri la Ateneu.Iordache,Tăriceanu,Viorica mergeau de parcă aveau un os în gură și vroiau să nu le fie luat.Așa era privirea lor.Furișă.
  • +3 (3 voturi)    
   C.Stefanescu (Vineri, 11 ianuarie 2019, 14:15)

   Hans Metter [utilizator] i-a raspuns lui asavreau

   are terenuri zona Bd.Timisoara din cate stiu eu... el a mizat pe pentetratia acestui bulevard in centura... nu stiu sa aiba pe prelungirea ghencea
 • +2 (2 voturi)    
  Exproprieri (Vineri, 11 ianuarie 2019, 14:12)

  Lukis [utilizator]

  Cred ca ati vrut sa scrieti 56 mil. EUR sau nu ati verificat sursa? Chiar credeti ca valoarea medie a imobilelor in acea zona este de 25.000 EUR???
 • +2 (2 voturi)    
  verificati datele... (Vineri, 11 ianuarie 2019, 15:10)

  _cetatean [utilizator]

  In prezent sunt doua benzi cu totul pe Prelungirea Ghencea, nu doua pe sens. Conform planselor, trotuarele vor fi de 3m pe fiecare sens (nu 6), langa care se propune cate o banda pentru biciclete (1,5m) si o banda de spatiu verde (1,5m) care ii desparte pe biciclisti de carosabil. Rog verificati cu proiectul...
 • +1 (3 voturi)    
  Perfect,inseamna ca in.... (Vineri, 11 ianuarie 2019, 15:51)

  gigiN [utilizator]

  ...4-5 ani se vor efectua si exproprierile !!!
 • +4 (4 voturi)    
  Mda (Vineri, 11 ianuarie 2019, 15:54)

  Fanel01 [utilizator]

  Doamne ajuta , dar e greu de crezut ca se realizeaza inainte de 2025 .
  In intersectia de ma razoare ce facem ca e teroare si acolo ?
  • -1 (3 voturi)    
   Nu (Vineri, 11 ianuarie 2019, 18:32)

   savatuf [utilizator] i-a raspuns lui Fanel01

   va bucurati ca USR v-a contesta in instanta proiectul.
   • 0 (0 voturi)    
    To'arășu' Tuflit... (Sâmbătă, 12 ianuarie 2019, 11:37)

    NME [utilizator] i-a raspuns lui savatuf

    Îmi puteți da un exemplu de proiect pe care USR l-a contestat fără să fie ilegal?

    Sau, ca să înțelegeți și dvs:
    Î-mi pute-ți d-a u-n exempl-u d-e proie-ct p-e car-e U-S-R la contest-at făr-ă s-ă fi-e ileg-al?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by