Un loc de parcare într-un cartier din municipiul Focşani a fost adjudecat de un localnic, miercuri, în urma unei licitaţii, contra sumei de 1.500 de lei, plus TVA, pe an, de zece ori valoarea obişnuită de închiriere a unei parcări de reşedinţă, relatează Agerpres.

HotNews.roFoto: Hotnews

Licitaţia a fost organizată de SC Parking SA, societate din subordinea Primăriei Focşani care gestionează locurile de parcare, după ce două persoane au depus cerere pentru aceeaşi parcare şi s-a încheiat după ce unul dintre focşăneni a licitat suma de 1.500 de lei.

"Este o situaţie atipică cu acest loc de parcare. Este un litigiu care a ajuns şi în instanţă. În fapt, instanţa este cea care a dispus licitaţia pentru locul de parcare", a declarat pentru Agerpres directorul Parking SA, Nicuşor Statache.

Persoana care a câştigat licitaţia are la dispoziţie şapte zile pentru a plăti, în caz contrar, aceasta putând pierde locul de parcare adjudecat.

Recordul pentru închirierea unui loc de parcare este de 2.000 de lei, plus TVA, sumă plătită de un focşănean în anul 2018, tot în urma unei licitaţii, abonamentul fiind reînnoit şi pentru anul 2019.

Potrivit directorului Parking SA, din cele 7.100 de contracte pentru parcările de reşedinţă existente în municipiul Focşani, numai 5.870 de contracte au fost reînnoite pentru anul 2019. Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor, societatea a implementat şi un sistem de plată online a abonamentelor anuale pentru parcările de reşedinţă.