În Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) figurează o achiziție a Primăriei municipiului Alexandria, care a cumpărat pentru Poliția Locală Alexandria articole vestimentare, printre care se numără căciuli de blană și curele de piele, scrie Mediafax. O firmă cu o cifră de afaceri de peste 2 milioane de lei anual și 6 angajați, cu sediul în Alexandria, a câștigat licitația.

Politist iarnaFoto: Facebook - Politia Romana

Astfel, Primăria Alexandria va plăti 40.226,41 lei pentru articolele vestimentare destinate polițiștilor locali, care vor fi dotați cu haine de calitate: căciuli din blană naturală și curele de piele. Pe listă mai sunt trecute și cămăși, șepci de stofă pentru vară, pantofi de iarnă, pantofi de vară, pulovere și pantaloni.

Echipamentul le va fi util polițiștilor locali în anul 2019.

UPDATE: Primarul din Alexandria, Victor Drăgușin, a declarat pentru Mediafax că sunt primele căciuli cumpărate pentru polițiștii locali în ultimii șapte ani, iar diferența dintre o căciulă de blană și una sintetică nu era foarte mare.

„Au fost cumpărate în decembrie 44 de căciuli, noi avem 51 de polițiști cu șefi cu tot. 44 de căciuli la 160 de lei, din blană naturală. Diferența era de la 110 lei, cât erau cele sintetice, care oricum am înțeles că sunt foarte proaste și o singură centură a fost cumpărată pentru un băiat care e la Disciplina în Construcții și era mai robust. Dar căciuli nu mai fuseseră luate de șapte ani, deci trebuiau schimbate. Nu mă ocup eu de mărunțișuri de-astea. Deci 160 de lei căciula, 44 de căciuli și o singură centură, curea, astea se fac doar din piele, nu se fac din imitație”, a declarat, pentru Mediafax primarul municipiului Alexandria, Victor Drăgușin.