​Primăria Capitalei anunță că a luat măsuri suplimentare privind supravegherea semafoarelor din București, după ce, zilele trecute, acest sistem ar fi fost accesat ilegal de indivizi necunoscuți.

Semafoare nefunctionaleFoto: USER UPLOADED

„Având în vedere incidentele înregistrate în perioada 28-29 decembrie la sistemul de semaforizare din intersecția de la Policlinica Titan, la Primăria Municipiului București a avut loc astăzi, 30 decembrie, o ședința tehnică la care au participat, alături de viceprimarul Aurelian Bădulescu, reprezentanți ai Adminstrației Străzilor împreună cu operatorul sistemului de semaforizare, Compania Municipală Managementului Traficului București SA (CMMTB), precum și reprezentanți ai Direcțiilor de specialitate cu atribuții în domeniu din cadrul Primăriei Municipiului București”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, transmis duminică Mediafax.

CITEȘTE ȘI: Viceprimarul Capitalei, despre accesarea ilegală a semafoarelor: Persoana care a introdus alte diagrame a lucrat în sistem / Sunt patru suspecți / Poliția face cercetări

Potrivit PMB, în cadrul ședinței s-au stabilit pentru perioada următoare procedurile suplimentare de monitorizare și control a tuturor intersecțiilor din Capitală.

„De asemenea, echipele de intervenție ale CMMTB se află 24/24 în teren pentru a remedia, în caz de necesitate, eventualele defecțiuni la sistemul de semaforizare, așa cum s-a procedat și până acum”, mai spun reprezentanții PMB

Reamintim că, potrivit PMB, în data de 28 și 29 decembrie, reprezentanții Companiei Municipale Management Trafic București S.A. au depus o plângere penală după ce ar fi avut loc accesări ilegale ale echipamentelor de semaforizare, „cu potențiale consecințe deosebit de grave”.

„Menționăm faptul că, din punct de vedere tehnic, doar persoane specializate, care au cunoștințele și echipamentele necesare, pot să acceseze automatele de dirijare și să modifice diagramele. Atragem atenția că asemenea acțiuni sunt ilegale și pot avea consecințe deosebit de grave asupra circulației automobilelor și siguranței pietonilor”, mai transmit reprezentanții PMB.

Imediat după ședință, viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că mai mulți angajați au fost chemați la secția de poliție pentru a furniza eventuale informații care pot duce la concluzii în ancheta privind accesarea ilegală a semafoarelor.

„Toate imaginile pe care le-am surprins pe camerele de vederi au fost predate organului de urmărire penală, acesta în continuare încercând să indentifice persoanele care au accesat în mod neautorizat aceste casete de la semafoare (...) Eu până la acest moment, ca urmare a ingerințelor transmise de procurori, nu am vizionat aceste casete”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Aurelian Bădulescu, viceprimarul Capitalei.