Primăria Capitalei, prin CREART, vrea să încheie un acord-cadru în valoare de până la 7,2 milioane lei, pe doi ani, pentru a achiziționa bilete de avion, potrivit unui anunț postat în sistemul electronic de achiziții publice. Acordul-cadru permite ca instituția să cumpere câte bilete are nevoie, până la suma maximă, însă nu este neapărat necesar ca ea să fie atinsă. Prețul final al acordului-cadru se va stabili în urma procedurii de achiziție.

Gabriela FireaFoto: PMB
  • HotNews.ro a solicitat Primăriei Capitalei un punct de vedere de la directoarea CREART, vom reveni cu detalii.

”Pe durata întregului acord-cadru, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri (după caz), se estimează achiziţionarea unui număr minim de 140 bilete şi maxim de 1212 bilete; 2) Pentru un singur contract subsecvent dintre cele care urmează să fie atribuite pe durata acordului-cadru, pentru servicii de transport aerian intern şi internaţional de pasageri (după caz) se estimează achiziţionarea unui număr minim de 1 bilet şi maxim de 400 bilete; Valoarea estimata a celui mai mare contract subsecvent este de 600.000 lei. Se estimează a se încheia 6 contracte subsecvente /an și ori de câte ori apare necesitatea de transport aerian ce face obiectul acordului-cadru”, se arată în sistemul electronic de achiziții publice.

USR București a postat pe pagina de Facebook că suma este colosală și cere primarului Gabriela Firea să oprească procedura.

”N-ar fi exclus așadar ca biletele să fie folosite în perioada următoare pentru diverse ”schimburi de experiențe” la care să participe șefimea din PMB, în frunte cu Gabriela Firea. USR București îi cere Primarului Capitalei să oprească imediat această procedură și să prezinte public oportunitatea și logica achiziționării unui număr atât de mare de bilete de avion. Cerem de asemenea Curții de Conturi să verifice dacă această achiziție și altele asemănătoare respectă criteriile de legalitate și conformitate.Bugetul Capitalei nu este pușculița personală a Gabrielei Firea și a apropiaților ei. Faptul că nu a reușit să cheltuiască banii pe proiecte importante nu o îndreptățește acum să-i arunce pe tot felul de achiziții scandaloase”, a postat USR.