Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri ”Programul de stimulare a înfiinţării staţiilor de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice si electrice hibrid plug-in, prin acordarea de vouchere". Astfel, municipalitatea va acorda în 2019, 500 de vouchere în valoare de 10.000 lei/voucher pentru persoane juridice/fizice deţinători de spații comerciale/unități de cazare/spatii de birouri/stații de distribuție carburanţi care înfiinţează staţii de reîncărcare rapidă pentru vehicule electrice și electrice hibrid plug-in.

Statii incarcare masini electriceFoto: Flickr - Karlis Dambrans

Programul se va desfăşura pe baza unui Regulament ce va fi elaborat de către Direcţia de Mediu, Direcția Transporturi, Direcţia Juridică şi Direcţia Generală Economică, în colaborare cu celelalte direcții din cadrul aparatului de specialitate a primarului general, şi va fi aprobat prin dispoziție a primarului general.

Sumele necesare implementării programului vor fi asigurate din bugetul local al Municipiului Bucureşti.

”În anul 2017 Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat hotărârea 265/30.06.2017 prin care vor fi amenajate 74 de locuri de parcare în vederea implementării unui număr de 30 de module de staţii de încărcare electrice în cadrul parcărilor publice din Municipiul București până la 1 Ianuarie 2019. Faţă de proiectul aprobat în anul 2017 propunem implicarea mediului de afaceri şi a instituţiilor publice, dar și a persoanelor juridice/fizice deţinători de spații comerciale/unități de cazare/spații de birouri din Municipiul Bucureşti în vederea reducerii emisiilor de dioxid de carbon în Municipiul București, ceea ce are ca rezultat o mai bună calitate a aerului și o reducere a nivelul de poluare fonică. Pentru acest lucru Primăria Municipiului Bucureşti va acorda 500 de vouchere în sumă fixă de 10.000 RON ce vor putea fi folosite de entitățile mai sus amintite în scopul dezvoltări infrastructurii prin crearea de noi puncte de reîncărcare accesibile utilizatorilor de automobile electrice”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.