Primăria municipiului Galați anunță că oferta declarată câștigătoare a acordului-cadru având ca obiect ”Achiziție 18 tramvaie noi” este cea depusă de ofertantul Astra Vagoane Călători SA. Prețul total al ofertei este de 100.530.000 lei fără T.V.A. pentru 18 tramvaie noi, respectiv 5.585.000 de lei/bucată. Durata acordului-cadru este de 24 de luni.

Ionut PucheanuFoto: Primaria Galati

Lungimea noilor tramvaie va fi cuprinsă între 17,5 metri și 20 de metri, iar lățimea maximă va fi de 2,4 metri, afirmă Primăria într-un comunicat de presă. Acestea vor avea o durată de serviciu de 30 de ani.

”Urmează să scoatem la licitație și achiziția celor 50 de autobuze noi electrice hibrid, spune primarul Ionuț Pucheanu.

”Conform caietului de sarcini, noile tramvaie vor avea capacitatea minimă de 100 de pasageri, dintre care minimum 30 pe scaune, un consum de energie scăzut și grad înalt de fiabilitate. În plus, vor dispune de podea joasă cu rampe pentru accesul persoanelor cu dizabilități, precum și de un sistem pentru anunțuri vocale exterioare pentru persoanele cu deficiențe de vedere.

De asemenea, noile tramvaie vor fi dotate cu instalație de aer condiționat pentru pasageri și vatman, sisteme de numărare a călătorilor, echipamente audio – video, instalație pentru sistemul de ticketing, sisteme de informare a călătorilor, atât în interior, cât și în exterior. Noile tramvaie vor fi concepute cu sisteme de siguranță care să nu permită plecarea din stații cu ușile deschise, dar și cu echipament pentru comanda automată a schimbării macazelor”, se mai spune în comunicatul citat.