Persoana care a licitat în urmă cu o lună o sumă record pentru o parcare într-o zonă aglomerată din Brașov nu a achitat taxa până la termenul limită. Suma oferită la licitație a fost de 30.000 de lei, de 20 de ori mai mare decât cea mai mare sumă licitată la atribuirile de parcări din acest an, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Reprezentanţii municipalităţii braşovene au anunţat că data limită pentru plata locului de parcare a fost 4 decembrie, dar nu a fost făcută.

„Locul de parcare din Răcădău nu a fost plătit. Acesta va fi scos la reatribuire la procedura de anul viitor. În principiu, procedura pentru cartierul Răcădău este în iunie. Până atunci, oricine poate parca acolo, pe principiul: «primul venit, primul servit»”, a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria municipiului Braşov.

Dacă ar fi făcut plata, persoana care şi-a adjudecat locul de parcare pentru 30.000 de lei ar fi trebuit să plătească suma timp de cinci ani, în cazul în care nu se muta sau nu vindea.

Locul de parcare din Răcădău a fost licitat în 5 noiembrie, licitația fiind una cu scântei. După mai bine de o oră şi jumătate, licitația a fost adjudecată pentru suma de 30.000 de lei. Este cea mai mare sumă licitată pentru un loc de parcare în municipiul Braşov, de când sunt scoase la licitație locurile, din 2007, şi, dacă ar fi fost plătită, ar fi fost şi cel mai scump loc de parcare.

Persoana care a licitat 30.000 de lei nu va mai putea participa la licitația nouă.

Până acum, cel mai scump loc de parcare din municipiul Braşov a fost 1.400 de lei, sumă care este plătită în conturile municipalităţii braşovene. În Braşov sunt aproximativ 45.000 de locuri de parcare, din care aproximativ 37.000 sunt închiriate. Procedurile de închirere au început din 2007.