Sute de persoane au protestat sâmbătă seara în două zone ale municipiului Alba Iulia, după ce autobuzele care ar fi trebuit să le preia şi să le ducă spre parcările din afara oraşului au întârziat, iar oamenii nu au reuşit să ajungă în locurile unde fuseseră obligaţi să-şi lase maşinile, relatează Agerpres.

Parada de 1 Decembrie de la Alba IuliaFoto: Agerpres

Potrivit Poliţiei, s-a ajuns în această situaţie pentru că foarte mulţi dintre participanţii la manifestările dedicate Zilei Naţionale au plecat aproape simultan spre locurile de unde ar fi trebuit să fie preluaţi de autobuzele societăţii locale de transport local.

"S-a circulat cu dificultate deoarece participanţii la evenimente, care au venit pe rând în cursul dimineţii, au plecat aproape în acelaşi timp. Poliţiştii au condus autobuzele prin oraş pentru a fluidiza traficul", a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, comisar Luminiţa Prodan.

O parte dintre protestatari au ieşit pe carosabil, cu intenţia de a bloca traficul, jandarmii intervenind pentru restabilirea ordinii.

Accesul auto a fost limitat total în Alba Iulia în 1 Decembrie, începând cu ora 07.00, persoanele care au venit cu autoturismele personale trebuind să-şi lase vehiculele în jurul oraşului, în parcări temporare, de unde au fost preluaţi de autobuzele locale.

Zeci de mii de oameni au luat parte sâmbătă la manifestările organizate la Alba Iulia cu ocazia Zilei Naţionale a României.