Parada de Ziua Națională a României de la Ploiești a început cu o oră mai devreme decât a fost anunțat, astfel că oamenii care au vrut să participe la eveniment au venit degeaba, relatează Mediafax. „Aș vrea să vă anunț că astăzi e 1 decembrie, nu 1 aprilie”, a spus o ploieșteancă pe pagina de Facebook a Primăriei.

Parada militara de la PloiestiFoto: Captura video Facebook

Primăria Ploiești a anunțat că parada de 1 Decembrie va începe la ora 13.00, dar în realitate, militarii au defilat la ora 12.00, spre dezamăgirea oamenilor, care au venit cu copiii degeaba la ora anunțată inițial de autorități.

„Organizatorul defilării a fost MApN, nu Primăria. A fost făcută mai repede pentru că celelalte ceremonii s-au terminat mai repede. Probabil, din cauza frigului, alocuțiunile au fost mai scurte, la fel și ceremonia de depunere de coroane. Defilarea a fost făcută cu o oră mai devreme”, a declarat Adrian Dobre, primarul Ploieștiului.

Oamenii au postat nemulțumirile pe pagina oficială de Facebook a primarului Ploieștiului.

„Hai că ți-a ieșit farsa cu parada dom` primar, ți-ai bătut joc de mii de oameni , să vă fie rușine”, a scris un ploieștean.

Altul comentează și el: „Felicitari pentru organizare... parada de la ora 13 a fost foarte frumoasă”.

O mămică scris: „Felicitări pentru "organizare"! Copiii noștri vă sunt recunoscători pentru parada de la ora 13... Domnule primar, aș vrea să va informez că astăzi este 1 decembrie, nu 1 aprilie”.

“Superbă parada de la ora 13.00!!! Felicitări pentru organizare! Încă o data ați demonstrat respectul pe care-l purtați cetățenilor! Fiica-mea (care, apropo, toată dimineața a țopăit de nerăbdare sa vadă "parada") a avut parte de o lecție pe cinste: ce înseamnă sa nu dai doi bani pe cineva”, a scris o altă mămică dezamăgită.

Printr-un comunicat de presă emis de Primăria Ploiești, „municipalitatea își cere scuze ploieștenilor pentru situația determinată de decalajul de organizare creat de Garnizoana Ploiești față de programul inițial anunțat de instituția noastră”.