Zece autobuze abia cumpărate de Consiliul Local Ploiești au nevoie de reparații, deși încă nu au fost puse în circulație, după ce, în urma ploilor, muncitorii societății de transport public au găsit picături în interior, transmite Mediafax.

Euro Bus DiamondFoto: BMC Truck and Bus

Directorul Transport Călători Express (TCE) Ploiești, Nae Alecsandri, a declarat luni, pentru Mediafax, că muncitorii societății au găsit picături de ploaie în cele 10 autobuze achiziționate de Consilul Local Ploiești, înainte de a veni comisia de recepție.

Imediat, oamenii și-au dat seama cum a fost posibil să ajungă apa în interior.

„Nu a plouat în autobuze. Au fost mici scurgeri. Cel care a montat ecranele în interior, când le-a montat, a folosit șuruburi care nu aveau și silicon. S-au scurs câțiva stropi de ploaie. Problema a fost remediată. S-a pus silicon și acum nu mai sunt probleme”, a declarat Alecsandri.

Acesta a mai precizat că cele 10 autobuze nu au fost puse în circulație, iar acest lucru se va întâmpla cel mai probabil, vineri întrucât se așteaptă înmatricularea lor.

În data de 15 noiembrie, Primăria Ploiești anunța că primele 10 autobuze noi contractate de municipalitate au ajuns la Ploieşti.

Aceste autobuze fac parte dintr-un total de 50 de mijloace de transport public.

“Ca elemente de noutate, pe lângă confortul ridicat, autobuzele sunt dotate cu sisteme speciale de preluare a persoanelor cu dizabilităţi, au asigurate sisteme de aer condiţionat, sunt dotate cu camere de supraveghere şi panouri led, care vor oferi, în timp real, informaţii utile privind ruta derulată”, arată sura citată.

Un autobuz costă 765.646 lei fără TVA.