Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, ajungând astfel la 35 milioane lei în 2018, potrivit unui proiect de rectificare bugetară ce va fi discutat la ședința Consiliului General de pe 22 noiembrie. Suma alocată în total bisericilor de asemenea crește cu 15 milioane (incluzând Catedrala Mântuirii Neamului), ajungând în 2018 de la 76 milioane lei la 92 milioane lei, potrivit proiectului de rectificare bugetară.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

Banii pentru biserici sunt dați din bugetul Administrației Monumentelor și Patrimoniului Turistic, fiind mutați de la statui, însă per total bugetul AMPT nu crește. Mai exact, se taie 11 milioane lei de la Monumentul Infanteriei și alte mici sume de la alte obiecte de for public și se redirecționează către biserici.

Aministrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic are în 2018 un buget uriaș, circa 207 milioane lei, în principal bani pentru biserici și statui.

Rectificarea bugetară prevede și alte relocări de fonduri. De exemplu, se taie de la Societatea de Transport București 24 milioane lei și rămân 117 milioane. Banii se iau în principal de la modernizare tramvaie și troleibuze.

De la Centrul pentru Tineret al Municipiului București se taie 3,9 milioane lei, de la Centrul pentru Seniori al Municipiului București 5 milioane lei, de la Direcția Generală pentru Asistență Socială 19 milioane lei și rămân 479 milioane lei, de la Administrația Străzilor se taie 9 milioane lei, rămân 145 milioane, de la Administrația Spitalelor se taie 6 milioane lei, rămân 510 milioane lei, de la Palatele Brâncovenești se taie 6 milioane lei, rămân 22 milioane. Banii se taie în principal fiindcă respectivele instituții nu au reușit să-i cheltuiască în acest an.

La CREART se dau două milioane, ajunge la 83 milioane lei. La subvenția pentru RADET se dau 87 milioane lei, iar la cea pentru transportul public 12 milioane lei.