Primele 20 de autobuze din cele 400 care urmează să fie achiziționate de Primăria Capitalei de la asocierea OtokarOtomotiv ve Savunma Sanayi au ajuns în București, la autobaza Titan. Autobuzele trebuie recepționate, înmatriculate și înregistrate, urmând că după finalizarea procedurilor, până la jumătatea lunii noiembrie să iasă progresiv, în trafic.

HotNews.roFoto: Hotnews

Conform graficului, până la sfârșitul anului vor fi livrate alte 80 de unități, iar anul viitor restul de 300.

"Mă bucur să îi anunț pe bucureșteni că primele autobuze noi, ultramoderne, au ajuns în Capitală. Sunt autobuze dotate cu aer condiționat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri și beneficiază de supraveghere video atât în interior cât și în exterior. Tehnologia GPS instalată permite localizarea în trafic și furnizarea către călători a informațiilor legate de timpii de așteptare în stație și de parcurgere a traseului", a declarat primarul Gabriela Firea.

Reamintim faptul că în luna iunie a acestui an, Primarul General, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziționează 400 deautobuze noi Euro 6.

Conform graficului de livrări, până la sfârșitul acestui an, vor veni la București primele 100 de unități, urmând că anul viitor să ajungă și restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzacției este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcție de traseele pe care vor circulă: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m și 30 de autobuze de 18.

FOTOGALERIE Cum arată autobuzele achiziționate de municipalitate FOTO:PMB