Circa 50 de taximetriști independenți au intrat luni în greva foamei și protestează în fața Primăriei Capitalei, acuzând faptul că, deși au depus cereri pentru prelungirea autorizațiilor expirate de taxi de peste 6 luni, nu au primit niciun răspuns din partea autorităților locale.

Taximetristi in greva foamei (1)Foto: Hotnews

Reprezentanta acestor taximetriști a declarat pentru HotNews.ro că o parte dintre protestatari au depus în decembrie 2017 cereri de prelungire a autorizațiilor iar restul în iunie 2018.

„În baza legii 38/2003 Primăria în 30 de zile trebuia să le elibereze aceste autorizații și să le prelungească autorizațiile de transport. Din ianuarie 2018 când a expirat termenul pentru cei din decembrie și din iulie 2018 când a expirat pentru cei din iunie Primăria refuză nejustificat să elibereze sau să dea un răspuns”, a acuzat aceasta.

Potrivit sursei citate, autoritățile locale „i-au ignorat” pe taximetriști iar în vară au încercat „să emită o hotărâre de Consiliu prin care să modifice legea total ilegal, a trecut de Consiliu în iulie iar acum în octombrie au revocat-o pentru că a fost atacată de prefect ca fiind ilegală”.

„În acest moment, oamenii au ajuns într-o stare de ... aproape disperare, pentru că de la 1 noiembrie trebuie să folosească noile aparate fiscale de marcat și ANAF-ul nu le fiscalizează fără aceste autorizații. Le este încălcat de peste 11 luni dreptul la muncă. Oamenii nu cer decât să muncească în mod legal”, a mai spus reprezentanta taximetriștilor independenți.

Potrivit acesteia, protestul va continua „până când li se vor elibera autorizațiile”.