Copiii cu vârsta cuprinsă între 10 şi 17 ani vor putea beneficia de vouchere în valoare de maximum 990 de lei pentru aparate ortodontice fixe, potrivit unei hotărâri adoptate joi de Consiliului General al Capitalei. Proiectul urmează să fie derulat pe parcursul a 26 de luni, este destinat copiilor cu domiciliul în Bucureşti şi va beneficia de un buget de 34,8 milioane lei.

HotNews.roFoto: Hotnews

În termen de 30 de zile de la aprobarea proiectului, Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti va elabora regulamentul în vederea implementării.

Cei interesaţi vor putea depune dosarul online, pe site-ul www.assmb.ro, în cadrul secţiunii dedicate "Proiect Smile", iar unitatea de implementare a proiectului va aproba dosarele care întrunesc condiţiile de eligibilitate. Beneficiarul se va prezenta la clinica afiliată pentru care a optat în formularul de aplicaţie online, împreună cu decizia, voucherul şi actul de identitate, pentru efectuarea celor trei intervenţii: radiografie, model de studiu, aplicarea aparatului.