Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a semnat în luna iunie contractul pentru achiziția celor 400 de autobuze Euro 6 cu asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S, câștigătoarea licitației. Valoarea contractului este de 458.100.826 lei fără TVA.
Potrivit contractului, cele 400 de autobuze au următoarele specificații:
- - 320 autobuze de 12 m- 238.000 euro/bucata;
- - 50 autobuze - 10,7 - 246.000 euro/bucata;
- - 30 autobuze de 18 m- 364.000 euro/bucata.
Conform caietului de sarcini, toate cele 400 de autobuze vor avea o garanție de opt ani, în acest interval, manoperă completă, inclusiv reviziile, intrând în sarcina furnizorului. Mai mult decât atât, în primii 4 ani, mijloacele de transport în comun vor avea o garanție extinsă, adică inclusiv în ceea privește consumabilele de exploatare (uleiuri, filtre, manoperă de revizie tehnică, întreținere etc).
Totodată, autobuzele vor fi dotate cu echipamente electronice pentru control și monitorizare, care includ numărarea călătorilor, supraveghere video interior-exterior, verificarea și monitorizarea condițiilor de microclimat în interior, A/C și încălzire, conexiune online cu dispeceratul, echipamente moderne de taxare, care sunt conectate online cu dispeceratul, un sistem de informare călători, cu display, care oferă informații asupra traseului, reclame, informații turistice etc.
Autobuzele vor fi dotate, de asemenea, cu panouri de afișaj în exteriorul autobuzului, pe care pot rula reclame sau informații de interes public, fără să afecteze aspectul și integritatea caroseriei, spre deosebire de colantările existente în prezent.
Mijloacele de transport public prezintă îmbunătățiri IT care realizează monitorizarea tuturor echipamentelor din punctul de vedere al diagnozei și autodiagnozei, oferind informații esențiale atât pentru conducătorul auto cât și pentru cei care realizează mentenanță acestora.
dar ce conteaza, cati bani s-au dus la catedrala... hehe
Eu as spune ca esti mai corupt decat Firea, pentru ca faci afirmatii bazate pe nimic.
Mai grav este fiabilitatea lor redusa.
Sau faptul ca sunt importate integral de la truci, in loc sa fie realizate aici, in cooperare.
Si mai grav este numarul infim, Bucurestiul avea nevoie de mai multe sute de autibuze noi.
Deocamdat au adus numai trei si sunt in teste!!!
Esti sigur ca esti nationalist convins? Daca ne-am dezvolta noi in tara suficient si nu am mai avea nevoie de nimeni din afara ar fi perfect, dar iarasi ma voi intreba... cati nationalisti convinsi avem in tara?
Intrebarea este daca asa era si in oferta, atunci ai nostri - care au acceptat - sunt buni de plata.
S-a dus dracului bacsisu'.
In ce priveste tramvaiul sunt de acord 100%.
Linia de tramvai, daca este bine facuta, este mai sigura - atata timp cat este protejata contra cocalarilor care merg cu masina pe unde vrea muschiul lor. TIne tot de civilizatie!
In Praga - de exemplu - tramvaiele merg asa de bine ca nu-ti mai trebuie masina...
Dar Praga este dintr-un univers paralel, deja.
sper sa fie doar pentru probe acest al doilea autobuz, nu au ce cauta la RATB autobuze doar cu doua usi pentru curse urbane.
Ce relevanta au probele? Si, daca faci probe cu un vehicul care este echipat altfel decat cel real...?
Refacem licitatia daca nu ies bine?
Acolo nu se plange nimeni de siguranta sau altceva unde, va asigur, ca siguranta este mult mai prezenta decat oriunde in Romania... Pareri?
asta ca să nu te întreb ce autobuz de peste 50 locuri ai văzut doar cu o ușă în față. până și autocarele, din motive de securitate au nevoie de cel puțin două uși.
Ah, am uitat, nu e nimeni mai destept si mai bun decat noi, noi le stim pe toate. Sa facem un referendum?
1. Navigo C, de 7,7m
2. Vectio C, de 9,2/10m
3. Kent C, de 10,7/12m
4. Kent C Articulated, de 18,7m.
PMB spune că a cumpărat 30 de autobuze de 18m, clar Kent C Articulated, cele cu burduf, 320 de autobuze de 12m, Kent C cu 3 uși, și 50 de autobuze de 10,7m, probabil de tipul Vectio C, cu doar două uși.
Cei cărora nu li se pare nimic în neregulă cu autobuzele cu două uși, probabil că nu au mers niciodată cu vreun autobuz aglomerat, când neapărat cineva stă în ușă, deoarece „coboară peste două-trei stații” și trebuie să te împingi ca să reușești să cobori unde vrei.
Autobuzele astea ar fi bune dacă ar fi mai multe pe traseu, cât să nu fie aglomerat în ele și să te poți deplasa din spatele autobuzului spre ușă. Dar condițiie oferite de STB sunt arhicunoscute de călători.
Cât despre autobuzele „folosite pentru instruirea șoferilor”... Fără comentarii. Bătaie de joc maximă.
Cum adică „instruirea șoferilor”? STB face școala de șoferi pe autobuzele noi? Prin ce diferă autobuzele Otokar de Citaro? Au șenile și nu mai au volan? Sau ce anume trebuie să învețe un șofer la autobuzele astea?