Persoanele racordate la sistemul de încălzire centralizat din municipiul Buzău vor plăti în această iarnă preţul întreg al gigacaloriei, de 435 de lei, faţă de 185 anul trecut, deoarece primăria nu mai poate subvenţiona preţul gigacaloriei, a anunţat primarul Constantin Toma, citat de Agerpres.

"Primăria nu mai are capacitatea de a se împrumuta, există un contract de împrumut cu CEC-ul pentru suma de 12 milioane de euro, care se va derula în 2019 şi 2020, ca să rezolvăm această problemă ar trebuie oprite asfaltarea străzilor şi alte proiecte de viitor", a declarat miercuri primarul municipiului Buzău, Constantin Toma.

În această situaţie se află circa 12.000 de apartamente, pentru circa 1.000 de apartamente municipalitatea urmând să acorde o subvenţie de 7.000 de lei de familie pentru debranşare şi achiziţionarea unei centrale termice de apartament.

Potrivit sursei citate, Regia Autonomă Municipală Buzău care gestionează furnizarea de agent termic ar urma să fie închisă.

"Am avertizat în nenumărate rânduri, RAM Buzău are datorii de 250 de miliarde de lei vechi, iar amânarea unui deznodământ previzibil ar crea mai probleme financiare dezvoltării pe mai departe a comunităţii locale", a mai declarat edilul buzoian.