Actorii Cezara Dafinescu şi George Mihăiţă vor primi titlul de cetățean de onoare, potrivit unor proiecte adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea primarului Gabriela Firea. George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, se numără printre cei 30 de semnatari ai scrisorii de susținere ”pentru activitatea și implicarea benefică a primarului general, Gabriela Firea, în viața Capitalei României dar și pentru susținerea unor mari proiecte naționale".

HotNews.roFoto: Hotnews

Cezara Dafinescu s-a născut pe 4 august 1948 la Sibiu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică din Bucureşti în 1973, la clasa profesor Moni Ghelerter. În raportul de specialitate sunt menţionate roluri din nu mai puţin de 28 de producţii cinematografice, precum şi din 33 de spectacole interpretate pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti.

Despre George Mihăiță

"Considerat om orchestră de prieteni şi de publicul larg, un om deosebit de activ, fiind actor de teatru şi film, George Mihăiţă este directorul Teatrului de Comedie din anul 2002, asociat în proiectul-pilot de reintegrare socio-profesională prin artă a categoriilor defavorizate din Bucureşti. În anul 1994 propune Camerei Deputaţilor proiectul de lege privind Ziua Adolescentului, iar în anul 1997 este promulgată legea 197/1997 privind instituirea Zilei Adolescentului în a doua duminică din luna mai", se arată în al doilea proiect de hotărâre.