Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 25 septembrie 2018, 12:17 Actualitate | Administratie Locala


Gabriela Firea
Foto: Agerpres
Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi. Banii merg pentru construirea a 4 parcări park&ride - 150 milioane lei, achiziția de panouri publicitare - 8 milioane lei și achiziția de clădiri pentru înființarea rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia - 190 milioane lei.


Capitalul Companiei Municipale Publicitate și Afișaj București S.A. este majorat cu 8 milioane lei, ajungând la 18,2 milioane lei. Majorarea de capital este făcută pentru achiziționarea unor panouri publicitare pentru promovarea evenimentelor municipalității.

Mai exact, banii vor fi folosiți pentru:
1. Panouri tip back lit - 100 buc - vor fi utilizate pentru promovarea serviciilor, evenimentelor, activităților Administrațiilor, Subodonatelor și Autorităților din subordinea Primăriei Municipiului București.
2. Coloanele publicitare - 20 bucăți - vor fi amplasate în proximitatea instituțiilor de artă și au ca scop prezentarea și informarea evenimentelor culturale publicului bucureștean.
3. Panouri afisaj promovare evenimente, concerte, etc - 100 buc - vor fi instalate în punctele de aglomerări urbane, cartierc, etc, având drept scop principal evitarea ,,lipirii" afișelor pe stâlpi, stații, fațade, vitrine, contribuind astfel la deteriorarea imaginii capitalei noastre.
4. Suporți publicitari proiecte speciale - 20 buc - reprezentând prisme cu 3 sau 4 fețe, ce vor fi amplasate pentru promovarea serviciilor, evenimentelor, activităților Administrațiilor, Subordonatelor și Autorităților din subordinea Primăriei Municipiului București.
5. Servicii de proiectare, avizare, autorizare suporturi publicitare - necesare instalării /montării conform legislației în vigoare.


Capitalul social al Companiei Municipale Parking București S.A. va fi majorat cu 150 milioane lei, ajungând la 174 milioane lei. Banii merg pentru achiziționarea de terenuri și construirea a 4 parcări tip park&ride la intrările în oraș.

”Propunem următorul necesar de investiții pentru achiziționarea de teren și construcția de parcări de tip Park and Ride în următoarele 4 (patru) zone de acces în Municipiul București. Costuri estimative: achiziție teren aprox. 10.000 mp/locație x 4 locații = 37.200.000 lei,  construcție și dotare parcare tip Park and Ride (aprox. 500 locuri parcare/locație), 500 locuri/locație x 4 locații = 2000 locuri.  2000 locuri x 56.400 lei/loc = 112.800.000 lei. Total investiții: 150.000.000 lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de investiții.

Capitalul social al Companiei Municipale Imobiliară București S.A. este majorat cu 190 milioane lei, ajungând la 247 milioane lei. Banii sunt necesari pentru achiziționarea de imobile pentru înființarea rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia.

”Compania Municipală Imobiliară București SA, îşi propune să investească în achiziționarea şi amenajarea mai multor imobile conform Anexa nr.1 din Nota de Fundamentare Nr.231/18.09.2018. Având în vedere Hotărârile C.G.M.B. nr. 538/23.08.2018 - privind delegarea gestiunii seviciului public de interes local privind activitățile de întreținere și reparații curente ale fondului imobiliar aflat în proprietatea Municipiului Bucureşti şi/sau în administrarea Consiliului General al Municipiului București către Compania Municipală Imobiliară Bucureşti S.A; nr. 480/23.08.2018 privind înființarea Rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și nr. 481/23.08.2018 privind înființarea Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia. Compania Municipală Imobiliară București S.A. propune achiziționarea imobilelor necesare pentru punerea în aplicare a hotărârilor sus-menționate. Aceste imobile, după achiziţie, se vor închiria Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale din București pentru înființarea de clinici medicale, respectiv Direcția Generale de Asistență Socială”, se arată în proiectul de hotărâre.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

648 vizualizari

 • +5 (5 voturi)    
  Romania stinge lumina (Marţi, 25 septembrie 2018, 12:22)

  Kosmos [utilizator]

  3.8 milioane de salariati la privat tin in spate 5 milioane de pensioanri , 4.3 milioane de asistati si 1.2 milioane de bugetari.. Ce urmeaza??
 • +4 (4 voturi)    
  Dezamagitor (Marţi, 25 septembrie 2018, 12:23)

  MinDepous [utilizator]

  Doar atat? Nimic pentru B.O.R.?
 • +2 (2 voturi)    
  50% din bani vor fi capusati (Marţi, 25 septembrie 2018, 12:55)

  Cocut [utilizator]

  no comment
 • +3 (3 voturi)    
  ce facem frate aici (Marţi, 25 septembrie 2018, 13:35)

  skye [utilizator]

  Eu inteleg asa – primarita a anuntat infiintarea de societati comerciale, pe legea 31/1990. Scopul unei societati comerciale este sa desfasoare niste activitati comerciale, in cazul de fata sa presteze niste servicii, in scopul de a obtine un profit si in final beneficii (dividende) pentru actionarii sai. Eu nu vad asta la SC primariei! Ele nu presteaza nici o activiate comerciala in nume propriu, doar cumpara in continuu diverse de la terti! In plus, o societate comerciala se infiinteaza cu un capital minim si apoi, pentru a-si desfasura activiatea, atrage investitii de pe piata pentru proiectele sale! Cine a mai vazut o SC in care actionarii (primaria) pompeaza permanent bani de acasa (publici) pentru a o mentine activa! Astea nu sunt SC-uri, sunt de fapt niste institutii publice intermediare intre primarie si agenti privati, facute sa achizitoneze de-la-cine-trebuie diverse si infiintate ca societati comerciale pentru a nu fi supuse controlului banilor publici si regulilor salariului de la buget! Ar trebui sa se ceara dizolvarea lor, pur si simplu prin activiatea lor nu sunt societati comerciale


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by