​VIDEO-FOTOGALERIE ​Sectorul 3 acaparat de mormane de gunoi și după ce Primăria a preluat activitatea de salubrizare

de Catiușa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 18 septembrie 2018, 17:53 Actualitate | Administratie Locala


Gunoi
Foto: Hotnews
Străzile din sectorul 3 sunt pline de mormane de gunoi și după ce activitatea de salubrizare a fost preluată începând de luni de primărie. Coșurile stradale sunt pline, în jurul lor s-au format grămezi de deșeuri, străzile au fost acaparate de gunoi aruncat la voia întâmplării, iar celor care locuiesc la casă sau la bloc nu li s-au ridicat tomberoanele de câteva zile, în jur fiind un miros pestilențial.

Problema a început în urmă cu două săptămâni după ce firma Rosal, care asigura salubrizarea sectorului, a notificat primăria că își încheie contractul din 14 septembrie, după ce instituția și-a înființat o direcție de salubrizare și și-a delegat serviciul. Asfel, în ultimele zile de contract gunoiul nu a mai fost ridicat la timp.

Primarul Robert Negoiță a anunțat că serviciul va fi prestat de Primărie, începând din această săptămână, iar instituția are utilajele și mâna de lucru necesare. 

”Astăzi este o zi mare pentru Primăria Sectorului 3 și pentru Sectorul 3. Începând de luni dimineață salubrizarea în Sectorul 3 va fi asigurată de către primărie cu utilajele noastre, cu angajații noștri. Sperăm astfel să avem un nivel mai ridicat de curățenie, un serviciu mult mai bun și la un preț mult mai scăzut”, a declarat Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, duminică. 

Acesta chiar a prezentat pe bulevardul Unirii cele 80 de utilaje cu care Primăria Sectorului 3 va presta serviciul.


Parcul auto al Direcției Generale de Salubritate cuprinde: șase autogunoiere ISUZU 7 mc;  21 de autogunoiere MAN 16 mc; două autocontainere MAN; șapte autospeciale HUKLIFT IVECO cu cisterna + benă 18 mc;  șase autoperii MAN;  patru autoperii HAKO CM 2200; șase autoperii HAKO CM 600; opt autoplatforme FORD basculabile; zece autoturisme TOYOTA;  cinci microbus 22 de locuri; cinci autospeciale tip dubă.

Marți, însă, străzile erau în continuare pline de gunoi, iar nemulțumirea locuitorilor din sector crește.

”O să ne mânânce șobolanii. Nu este posibil așa ceva. Unde să aruncăm gunoiul, nu vedeți că nu mai este loc”, spune supărată o doamnă care îndeasă câteva pungi de deșeuri la un puct de colectare din jurul parcului IOR.

Oamenii și-au arătat nemulțumirea și pe rețelele de socializare punând poze cu munți de gunoi.


Primarul Robert Negoiță promite să rezolve problema în această săptămână și dă vina pe Rosal că ar fi golit gunoiul pe stradă pentru a-și recupera pubelele.

”Da, sunt cateva zile cu probleme, dat fiind ca avem zone extinse in care nu s-a ridicat gunoiul de la inceputul saptamanii trecute. Da, mobilizarea este generala si ne-am propus sa ajungem pe toate strazile ca sa ridicam gunoaiele, cat mai curand. Da, nu ar fi aparut situatii inacceptabile daca si fostul operator de salubritate isi facea treaba pana preluam noi, la nivelul PS3, curatenia. A-si face treaba NU INSEAMNA sa avem, repet, GUNOI NERIDICAT DE 7 SAU CHIAR 8 ZILE. Si nu inseamna, la final de colaborare, nici sa trimitem echipe care sa goleasca pe jos gunoiul, ca sa recuperam pubelele.... Prioritatea este sa ridicam de peste tot gunoaiele stranse, cat mai repede, ca sa putem, urgent, sa intram sa ne facem treaba, adica sa facem curat, asa cum ne dorim si trebuie in Sectorul 3”, a scris primarul pe pagina de Facebook.  
Reprezentanții Rosal spun că primarul Robert Negoiță trebuie să-și asume situația.

”Conducerea Rosal Grup răspunde ferm minciunilor pe care Primarul Robert Sorin Negoiță le propoga în spațiul public, potrivit cu care de vină de situația salubrității din sector este #GreauaMostenire. Astfel aducem la cunoștință că Primăria Sector 3 și-a asumat realizarea serviciului de salubritate pe raza Sectorului 3 – gradual prin realizarea programului de salubritate în schimbul 2 și 3 începând cu data de 08.09.2018, conform minutei comune încheiate la sediul PMB împreună cu reprezentanții Serviciului de Salubritate S3. Robert Sorin Negoiță trebuie să răspundă față de cetățenii Sectorului 3, pentru managementul catastrofal al serviciului de salubritate în ultimile 72 de ore, în care Sectorul 3 a fos îngropat în gunoaie și în care operatorul public de salubritate nu întreprinde măsurile necesare de curățenie, atât stradală cât și cea de ridicare a gunoiului menajer, fiind depășit de situație, neavând suficiente utilaje și personal. Arătăm că numai în perioada 04.09 – 14.09 Rosal Grup a ridicat, gratuit de pe rază Sectorului 4311,42 tone deșeuri menajere, acționând conform minutei menționate până la ora 16.00 a zile de 14.09.2018”, se arată într-un punct de vedere transmis de Rosal.


În aceeași zi s-a aprobat și darea în administrare a prestării serviciului de salubrizare către această Direcție nou înființată.


Pe 26 iunie 2018, Consiliul Local Sector 3 a dat mandat firmei municipale SD3 Salubritate și Deszăpezire Sector 3 pentru a achiziționa următoarele utilaje:
- Autogunoiere 16 mc: 5 bucăți
-Autogunoiere 7 mc: 4 bucăți
- autospeciale cu bazin (tip cisternă) de capacitate de 10.0001 şi sistem de spălat cu presiune:
3 bucăți
- autospeciale tip basculantă sau Skiploader (transport container de 7 mc-10mc): 4 bucăți
- containere de 7mc: 6 bucăți
- containere de 17mc: 4 bucăți
- autospeciale: 4 bucăți din care: 2 bucăți 4x4 şi benă
- 2 bucăți 4x2 de 3,5 t basculabile
- autoperii mari 10 - 12 t: 2 bucăți
- autoperii medii 6 - 7t: 2 bucăți
- autoperii mici 1,5 – 3,5 t: 2 bucăți
- aspirator electric autopropulsat: 4 bucăți
- stație de spălat automatizată tip tunel: 1 bucată

În proiectul de hotărâre nu se precizează un preț estimativ însă pe site-ul societății  au fost postate contractele pentru achiția utilajelor:
- contract încheiat cu SC GRADINARIU IMPORT EXPORT SRL  în valoare de 7.755.783,35  lei, pe data de 29.12.2017;
- contract încheiat cu SC BRIARIS IND SA în valoare de 921.281,34 EURO, pe data de 29.12.2017
- contract încheiat cu SC GRADINARIU IMPORT EXPORT SRL   în valoare de 1.102.020 Euro fara TVA, încheiat pe 07.08.2018;

Rămâne de văzut cum vor fi folosite de Primărie  aceste utilaje cumpărate prin intermediul societății.

FOTOGALERIE Mormane de gunoi în Sectorul 3
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

3949 vizualizari

 • +3 (5 voturi)    
  ! (Marţi, 18 septembrie 2018, 18:34)

  HChifteluta [utilizator]

  Asa o sa fie daca preiau primariile serviciile astea. Atentie la companiile municipale. Ne intoarcem la ceausescu. Va mai amintiti ce jeg si ce intuneric era in Bucuresti? Niciun spatiu verde amenajat. Asta ne asteapta. Un Bucuresti eminamente psdist.
 • +1 (1 vot)    
  pff (Marţi, 18 septembrie 2018, 18:40)

  nikita11 [utilizator]

  ciudata situatie. si aia de la salubritate sunt ofticati ca nu mai inhata banu si cei de la primarie sunt slabi rau daca nu au putut sa se pregateasca la timp. ca doar 'minuta' aia nu inseamna ca au stiut cu doar un minut inainte.
 • +3 (3 voturi)    
  Hai ca-i misto! (Marţi, 18 septembrie 2018, 19:03)

  Alovi [utilizator]

  Ce curent artistic e? Art Nouveau? Bauhaus? Spectaculos clar e!
  Oricum felicitari, Bucurestiul a fost, e si va fi varf de lance in acest curent artistic!
  Firea merita aplauze! Se pare ca a lasat-o dragnea, n-a fost ca restul proiectelor mari de p-acolo!
 • +2 (4 voturi)    
  negoiță (Marţi, 18 septembrie 2018, 19:08)

  nahir [utilizator]

  a reziliat practic contractul cu ROSAL de foarte multe luni. Am senzația că este aproape un an, pentru că de un an nu am mai văzut masinile ROSAL să vină să ridice gunoiul, ci diverse ”cazane” pe 4 roți, cu oameni care încărcau așa de bine gunoiul încât 1/3 rămânea pe jos.
  Tot de pe atunci a început, evident, să crească gradul de mizerie stradală, coșurile fiind mai mereu pline, astfel că resturile ajung și pe lângă.
  Și tot de pe atunci, dacă nu și mai de mult, au dispărut firmele de pază care patrulau măcar, pe bulevardele principale, așa că s-au înmulțit și boschetarii (b-dul Decebal având deja ”chiriași” permanenți).
  • +2 (4 voturi)    
   rotfl (Miercuri, 19 septembrie 2018, 1:29)

   pehash [utilizator] i-a raspuns lui nahir

   Ești sigur că boschetarii de pe Decebal nu sunt preferabili comparativ cu "chiriașii" de la terasele din zonă?.. Nivelul de inteligență de la terasele alea crește substanțial când apare un cerșetor.
   De când pazesc firme private străzile orașului? Amărâții ăia pe care îi vedeți prin parcuri nu sunt in stare sa se apere nici pe ei.. Bani aruncați aiurea.
   • -1 (5 voturi)    
    vă înșelați (Miercuri, 19 septembrie 2018, 8:03)

    nahir [utilizator] i-a raspuns lui pehash

    Stau în zonă și știu ce spun.
    Despre nivelul intelectual al ”chiriașilor” de la cafenele, nu are rost să discutăm. Câtă vreme vor exista oameni cu bani (indiferent de intelect) care să țină în viață cafenelele, acestea vor fi în continuare, spre beneficiul atât al patronilor dar și, binențeles, al primarului care le dă autorizații de extindere pe spațiul verde. Și e plin pe Decebal, pe partea dreaptă, cum mergi de la Piața Hurmuzachi (Muncii) până la Piața Alba Iulia. Dacă sunteți amator de intelectualitate, puteți merge la Biblioteca Națională. Sau poate preferați Academia Română.
    Boschetarii de pe același bulevard trosnesc a miros de urină, jeg și sunt un focar de infecții, ca și de vreun an, coșurile de gunoi stardale. Nu-ți mai vine să te mai plimbi sau stai pe vreo bancă. Pentru amărâții vieții, negoiță (dar și fierea) ar putea să facă un fel de cartier social (că tot sunt de la un astfel de partid. De la amărâți însă, nu iese ciubucul) cu barăci tip container (pun pariu că se găsesc second-hand și pot fi recondiționate) în care poți amenaja 4 paturi,/container, dușuri, wc-uri, etc. Nu m-ar deranja o astfel de cheltuială.
    Cât despre firmă de protecție și pază de care ziceți că n-ați auzit, ele au existat, angajațe de primăria sectorului 3 până în urmă cu vreun an, un an și jumătate ăn urmă, imediat după inaugurarea porțiunii de trotuare ale b-dului Unirii, între Piața Alba Iulia și intersecția acestuia cu strada Traian, patrularea/plimbarea angajaților acestor firme împiedicând apariția ”amatorilor” de amenajări florale din peisajul nou creat, a hieroglifelor pe pereții clădirilor, menținerea unui aspect curat al zonei.
    • +1 (1 vot)    
     vedem lucrurile diferit (Miercuri, 19 septembrie 2018, 11:22)

     pehash [utilizator] i-a raspuns lui nahir

     1. paznicii aia era acolo pentru ca bulevarul era inca santier si firma de constructii astepta semnatura primariei.. chiar si asa, tot dispareau peste noapte tufele nou plantate.
     2. cafenelele alea de pe Decebal intretin un intreg ecosistem de parcagii, boschetari, cersetori etc. paraziti la paraziti.
     3. un "cartier social" pentru amarati? adica un ghetou? eventual cu niste garduri, ca in Baia Mare?.. NU! ar fi suficient sa functioneze actualele institutii ale primariilor - cantine si adaposturi sociale. sunt o gramada de comune depopulate prin tara, cu locuinte abandonate.

     degeaba ataci efectele daca nu elimini cauza. bucurestenii isi arunca gunoaiele pe strada. un fapt incontestabil. similar, restul problemelor pleaca tot de la majoritatea populatiei.
 • +2 (8 voturi)    
  Gunoi la gunoi trage.. (Marţi, 18 septembrie 2018, 19:12)

  pehash [utilizator]

  E clar ca primaria proxenetului Negoita nu-si face treaba, dar din pozele alea se vede clar si cat de inapoiati sunt locuitorii...

  2018 in UE.. in Bucuresti se cumpara sute de autobuze diesel, dar nu exista nici un plan coerent la nivelul administratiei centrale pentru a recicla deseurile populatiei. In acest timp, in alte tari europene pana la 60% din deseuri sunt reciclate direct de populatie.
  Se vede din poze ca nici macar cutiile mari de carton nu suntem in stare sa le reciclam...
 • +4 (4 voturi)    
  napoli redivivus (Marţi, 18 septembrie 2018, 19:31)

  gica69 [utilizator]

  aka: rezultatele coruptiei ... vizibile si mirositoare . noroc ca vine iarna ...
 • +3 (3 voturi)    
  hmm..Bucuresti? Europa? (Marţi, 18 septembrie 2018, 19:45)

  cristi_an [utilizator]

  Credeam ca sunt imagini din Mumbai
 • +2 (2 voturi)    
  Incepe marele (Marţi, 18 septembrie 2018, 21:50)

  deville2010 [utilizator]

  sifon al banilor publici in sectorul 3! Pocaitul negoita a pus mana pe tot!
 • +3 (3 voturi)    
  Ce gunoaie? (Marţi, 18 septembrie 2018, 22:03)

  imi_pasa_de_romania [utilizator]

  Eu nu vad niciun gunoi. Astea-s iepurii si statuile cumparate de Firea pentru Halloween. E decor.
 • +3 (3 voturi)    
  emotie de toamna (Marţi, 18 septembrie 2018, 22:44)

  Mopsy [utilizator]

  a venit, a venit toamna, acoper-ti gunoiul cu ceva, sau mai bine il ridicati...
  coruptia pute
 • +2 (6 voturi)    
  capitala la fel ca guvernarea (Miercuri, 19 septembrie 2018, 7:34)

  Coresponedntu [utilizator]

  toate orasele din sud si est, nu numai capitala, care sunt gestionate de psd , arata ca niste gunoaie, nici nu e de mirare...toate deciziile administrative sunt nesustenabile, anti ecologice, retrograde, ineficiente etc, cum sunt gunoaiele, asa e si administratia psd....
 • 0 (0 voturi)    
  CE NEMERNICI! (Miercuri, 19 septembrie 2018, 9:20)

  Sunt_nimic! [utilizator]

  Mari ticalosi, astia cu Statul Paralel!
  Nu se dau in latrui de la absolut nimic pentru a-l compromite pe Daddy si pe oamenii dumnealui!
  Dl. Primar Negoitza nu are absolut nicio vina!

  Si oricum, pentru nemultumiti exista oricand solutia pe care dumnealui ne-a oferit-o cu multa generozitate, in toamna lui 2014:

  "Cui nu ii place, nu are decat sa se mute in alt sector!"


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by