Primăria Capitalei cumpără 2.000 de fluiere din metal cromat pentru situații de urgență cu 39 lei/bucata, de la firma LIDLE COM SRL, valoarea achiziției fiind de 78.000 lei, în urma unei proceduri de cumpărare directă. Achiziția a fost finalizată pe 28 august. Interesant este prețul unui fluier deoarece la a o simplă căutare pe internet, prețul unui fluier metalic cu bilă variază între câțiva lei și 25 lei, iar la o achiziție atât de mare costurile trebuie să fie și mai mici. Totuși, în anunțul de pe site-ul de licitații nu se precizează dacă acesta mai are și alte caracteristici speciale.

Primaria CapitaleiFoto: Hotnews

Obiectele au următoarele caracteristici, potrivit sistemului electronic de achiziții publice: ”Fluier cu bilă cu lungime de minim 50mm. Fluierul are un cordon din nailon prins cu o carabină metalică de fluier cu o lungime de minim 50 cm. Este destinat în activitățile speciale ale : Politie; IGSU; Unități de descarcerare; SMURD”.

Municipiul Bucuresti achiziționează fluierele pentru ”îndeplinirea în bune condiţii a misiunilor specifice în situaţii de urgenţă desfăşurate de către Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Dealul Spirii” Bucureşti-Ilfov”.

Achiziția a fost sesizată de Clotilde Armand, consilier local Sector 1, pe pagina de Facebook.